Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
lunes, 23 de noviembre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Autors Bromera | Rodolf Sirera ens presenta 'Trio'

Entrevista | Rodolf Sirera: "Trio és una obra que no està exempta de certa crueltat i fins i tot de mala llet”


 


.-000025
Òscar, un actor madur, acull a casa el seu amic David, també del gremi, que s’ha quedat sense feina. La particular convivència entre els dos –un estira i arronsa entre la lucidesa i la intel·ligència pràctica d’Òscar i l’esperit més desimbolt i lliure de David– es veu interrompuda i alterada per l’aparició de Micky, una noia molt més jove i astuta que ells dos, que comandarà interessadament els moments de plenitud i de misèria que comparteixen, quan la relació passe a ser la d’un Trio imperfecte.

Repleta de picades d'ullet al teatre de Sirera, tant en la seua faceta d'autor com de traductor, i d'oportunes al·lusions al món dels guions per a televisió; Trio gira entorn del desig de dos actors en atur que desitgen muntar El verí del teatre, malgrat l'oposició del seu creador, cansat ja de la seua cèlebre obra.

 
Rodolf Sirera
Rodolf Sirera (València, 1948) és llicenciat en Història. Va participar des de finals de la dècada de 1960 en el moviment del teatre independent, col·laborant com a crític teatral en diferents publicacions periòdiques i va assumir, entre 1979 i 1993, com a gestor teatral, posats de responsabilitat a la Comunitat Valenciana. És autor de més de quaranta obres de teatre, algunes d'elles escrites en col·laboració amb el seu germà Josep Lluís. Ha rebut nombrosos premis al llarg de la seua carrera; entre ells, el Ciutat de Barcelona, el Born, el Sanchis Guarner, dos premis Max i el Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya.

Sirera té obres traduïdes i estrenades en més d'una dotzena d'idiomes i ha traduït i adaptat textos d'autors clàssics i contemporanis. Entre les seues obres destaquen Plany en la mort d’Enric Ribera (1972), El verí del teatre (1978), La primera de la classe (1983), Cavalls de mar (1986, amb Josep Lluís Sirera), Indian Summer (1987), l'òpera El triomf de Tirant (1991, amb Josep Lluís Sirera i música de Amand Blanquer), La caverna (1993), Maror (1994), Raccord (2006) i Trio (2012). Des de 1995 es dedica a l'escriptura de guions per a televisió.

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasJ.M.O.
CulturaLiteratura
Personajes AlzireñosEntrevistas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal