Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.889 Fotografías: 108.876 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 3 de enero de 2010
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Ayuntamiento de Alzira concede al Club de Pilota Valenciana Alzira la Insignia de Oro de la Ciudad

Cent dèsset jugadors integren hui el Club de Pilota Valenciana d'Alzira i quaranta-tres alumnes aprenen a jugar l'esport autòcton en l’escola del club


La inquietud d'un grup d'aficionats a la pilota valenciana, que des de la dècada dels huitanta venia practicant amb assiduïtat este esport valencià, i la necessitat d’estar organitzats en una entitat per poder participar en campionats, va motivar la fundació del Club de Pilota Valenciana d'Alzira, que es va constituir el 1991.

Eixe mateix any es va crear l'escola de pilota, en la qual es van inscriure vint alumnes en el primer curs. Esta associació esportiva va anar creixent fins a aplegar al centenar de socis a mitjans dels noranta, quan es jugaven quatre campionats locals a l'any, un en cada estació.

Tot i el creixement que va experimentar el club durant els seus primers anys, una sèrie d’adversitats quasi el van fer desaparéixer el 2001. Però la il·lusió i el treball de la generació de nous jugadors formats en l'escola va ajudar a superar esta desafortunada època.

Des d'aleshores, esta entitat esportiva que presidix en l'actualitat el senyor Eduardo Luis López-Pintor Benavent, ha anat creixent. Cent dèsset jugadors integren hui el Club de Pilota Valenciana d'Alzira i quaranta-tres alumnes aprenen a jugar l'esport autòcton en l’escola del club. A més, esta entitat de caràcter esportiu participa activament en els campionats autonòmics. Temporada rere temporada ha anat inscrivint més equips en estes competicions, fins aplegar als vint que jugaran enguany i als setanta-tres jugadors federats l’actual temporada.

Al llarg dels últims anys el Club de Pilota Valenciana d'Alzira ha recollit nombrosos títols i campionats autonòmics en les categories inferiors, els anys 1995, 2001, 2004, 2007 i 2008 i actualment esta entitat està considerada com una de les grans en la categoria reina.

Paralel·lament a estos èxits esportius, el Club de Pilota Valenciana ha rebut diversos reconeixements, com ara el Premi Extraordinari a clubs per la promoció i la difusió de la pilota valenciana el 2007, el Premi Paco Cabanes per l’activa participació de les dones en el joc de pilota valenciana el 2008 o el Premi del 25é aniversari de la Federació de Pilota Valenciana al club amb més activitat i presència en els campionats autonòmics este mateix any.


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesPilota Valenciana
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal