Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 24 de enero de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 El grup d’artistes de la Ribera ‘Perfermans’ exposen a Alzira les seus obres

La mostra és una de les múltiples activitats que ve desenrotllant la falla Plaça Malva en la seua ‘Setmana Cultural’



.-000025
La Casa de la Cultura d’Alzira acull, en primícia, l’exposició INTIMITATS 2016.  Aquest és  la segona edició en la que el grup d’artistes  de la Ribera, anomenats  PERFERMANS organitzen  un muntatge expositiu diferent i   multidisciplinari: pintura, escultura, instal·lacions, disseny gràfic, dibuix, fotografia.  

Si hi ha alguna cosa que destacar del que fa aquest grup, és la seua particular manera de presentar i de posar en escena el contingut de les obres de  l’exposició.

Els seus components: Ema punt, Joana Pastor, Pascual Navarro, Lety Fayos, Alex Galán, Javier Peris, Lamberto Tudela, Maria Gosalbes,Miguel Angel Herrera, i Pasqual Boqueta  que,  a més a més, és el comisari de la mostra . Tots ells presenten les inquietuds ,i les  intimitats que més preocupen a  la una part de la societat, que davant imposicions i retallades socials no han pogut afonar la imaginació dels autors  i que tots els casos emparats en retalls,que es poden considerar  antisistema  han vist com la cultura era agredida, com  la societat europea entrava  i eixia de conflictes socials mal resolts.  Els artistes escodrinyen  les noticies, donen volum a les seues vivències, actuen en silenci construeixen un missatge des de la solitud del esser humà en un entorn hostil, mostren les interioritat mentals del subconscient, moldegen l’espai amb fil ferro envoltant les figures d’un aire ple de llum. Tot envoltat de fil ferro amb punxes que desperten consciències, recordant concertines de lloc de molt prop i també de països molt allunyats atrapen als esser humà sense mirar a ningú: dones, homes o xiquets.

Les tres sales que acullen les obres i,ara plenes d’esperit divergent, han estat un repte per a un muntatge que s’adapta a l’espai on ha d’actuar i que empra els elements del seu entorn per a que interactuen amb l’obra. No és sols un penjat d’obres, és d’allò més.

L’espectador pot pensar que  ens han faltat uns punts de llum més accentuats, un poc de color a les sales , i possiblement es cert . Uns entrebancs que s’han solventat  amb la col·laboració de la Direcció de la Casa de la Cultura i de la Falla La Malva, i en la seua setmana cultural arropant aquest  treball artístic que es sense dubte, una gran ocasió per gaudir, i traure a flor de pell els sentiments de la gent, mirar pel pany a la gent, extraure detalls de les obres, per seua la visió de l’obra d’aquest artistes i  de segur no eixirà de les sales amb la mateixa actitud en la qual ha entrat,. Una actitud dereflexió que  despertarà aquesta  2ªmostra del grup de PERFERMANS 2016. De segur.

Pasqual Boqueta

  Fotos: Hayack (El Seis Doble)
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 
 


 .-000398
.-000399
 .-000421

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal