Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 12 de febrero de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Alumnes de FP d'Alzira participen en un taller experimental de la UE para augmentar l'autoestima en joves aturats

El taller aprofita la creativitat empresarial de l'alumne per a activar i descobrir competències socials i professionals


 

 .-000089

Un software de reproducció de música adaptat al ritme de la natació. Un sistema de menjar de dieta a domicili. La màquina d'idees de Ian i Shaila funciona a ple rendiment. Ells són només 2 dels 20 alumnes del mòdul experimental de ‘empreniment’ que acull aquests dies l'institut de FP Luis Suñer d'Alzira. Ara és el moment de crear. Després hauran d'enfrontar els seus projectes amb la realitat d'una empresa que necessita fons per a arrancar i beneficis per a ser viable.

La classe participa en un experiment pilot del projecte europeu TELE (Teaching Entrepreneurship - Learning Entrepreneurship / Ensenyant a Emprendre - Aprenent a Emprendre). El mòdul ha durat 4 dies, del 8 al’11 de Febrer. Cada jornada va comptar amb una introducció teòrica i exercicis pràctics en dinàmiques de grup, en els quals s’ha aplicat metodologies innovadores en educació.

L'experiència ha sigut dissenyada i dirigida pel Pacte Territorial per l'Ocupació en la Ribera (PATER), que participa com a soci espanyol del projecte TELE (Erasmus+), en coordinació amb els diferents tallers que la resta de socis estan desenvolupant en diversos països d'Europa (Alemanya, Islàndia, Letònia, Romania i Espanya).

Els resultats del taller experimental d'Alzira han de servir per a extraure conclusions educatives que, una vegada posades en comú entre tots els socis, permetran elaborar una metodologia per a la formació empresarial a escala europea. L'objectiu principal d'aquesta metodologia és despertar l'autoestima i la autoconsciència en joves aturats.

Motivar-los i recolzar la seua vocació professional fent-los descobrir capacitats i habilitats que ignoraven posseir al llarg de classes pràctiques en les quals se'ls convida a ser empresaris i se'ls ofereixen recursos per a engegar un negoci.

Els formadors van ser instruïts prèviament pels socis islandesos del projecte per tal d’aplicar recursos educatius innovadors en els respectius tallers i països. El resultat de les diferents experiències amb alumnes ha de donar lloc a un manual didàctic per a la Comissió Europea que serà accessible en els països socis per a qualsevol entitat, centre de formació o grup de suport que treballe amb joves aturats.

“Aquests programes ajuden a intercanviar experiències entre països ben deferents i amb problemàtiques distintes amb l'únic objectiu de millor la societat en la qual vivim" –explica Òscar Navarro, president del Consorci de la Ribera, entitat a la que pertany PATER.

En paraules de Navarro, “l'aposta de les administracions públiques i els centres docents han d'encaminar-se a aprofitar les experiències i recursos existents per a garantir una major capacitació dels i les nostres joves en experiències innovadores i de futur, com l’oportunitat que ens ofereix el projecte TELE. Aquest tipus d’iniciatives en investigació i innovació en educació són una aposta clara en l’objectiu de revertir la difícil situació de la nostra joventut a l'hora d'enfrontar-se al mercat laboral”.

El projecte TELE (Erasmus+)

TELE, l'acrònim de ‘Teaching Entrepreneurship - Learning Entrepreneurship / Ensenyant a Emprendre – Aprenent a Emprendre’- és un projecte d'innovació en l'aprenentatge finançat en el marc del programa educatiu europeu ERASMUS + en el qual participen com a socis entitats d'Alemanya, Islàndia, Letònia, Romania i Espanya. El projecte es va iniciar al setembre de 2014 i finalitzarà a l'agost 2016 amb una conferència final a Espanya.

El major desafiament per als socis és identificar els millors mètodes d'ensenyament amb els quals aconseguir fomentar l'esperit emprenedor entre col·lectius desfavorits i aconseguir adaptar i aplicar aquesta metodologia en els cinc països participants, amb situacions econòmiques i culturals completament diferents.

L'objectiu final del projecte és identificar i desenvolupar nous enfocaments i metodologies que faciliten l'accés al mercat laboral de joves aturats i estudiants que han decidit abandonar els estudis o no tenen objectius laborals una vegada finalitzats.

El consorci internacional que du a terme el projecte està integrat per organitzacions educatives i ens públics relacionats amb l'educació i l'ocupació.

Participen en el projecte:

PACTE TERRITORIAL PER L’OCUPACIÓ A LA RIBERA - PATER (Alzira / España)

CHANCENGLEICH in Europa e.V. (Alemanya)

AMICII COLEGIULUI PETRU PONI (Romania)

Malpils novada dome (Letònia)

Símenntunarmiðstöðin á Vesturlandi (Islàndia).

Xavier Melero PATER | TELE PROJECT | 615 412 289

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s. 


 
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal