Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
miércoles, 16 de marzo de 2016
Clic en la foto para ampliar

Foto: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Són possibles les polítiques per a les xicotetes empreses i per a fomentar el treball a Alzira

Ivan Martínez: "Les dades parlen per si mateixes: la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació per al 2016 compta amb més d’un 20% més de recursos econòmics"


 

Els sectors productius valencians es desplomaren quan va caure l’economia especulativa i financera, i ha deixat un autèntic drama en molts dels nostres veïns. Les dades d’atur a la nostra ciutat durant l’última legislatura del PP a Alzira, del 2011 al 2015, van batre xifres rècord, amb més de 5.200 aturades i aturades a la nostra ciutat. Mentre, el número de baixes d’autònoms i empreses superaren els 500.

Per si no fóra això greu, a les administracions públiques se’ls va aplicar unes duríssimes polítiques de retallades per part dels governs central i autonòmic i imposades per les autoritats europees, totes elles en mans de la dreta i del PP. Només cal fer una ullada als recursos que gestionava l’agència de col·locació i de promoció econòmica d’Alzira, IDEA, que va passar de 4 milions d’euros a poc més d’un.

A això cal sumar que a nivell local les ajudes a la creació de noves empreses (EMPRÉN) ni es van convocar des que començà 2015 per primera vegada en 16 anys, ni tampoc les ajudes a la contractació (FORMAPLUS), ni tan sols el pla de treball local d’emergència social (PLA FAMÍLIES). Les dificultats financeres, el pla d’ajust per a pagar el préstec municipal a una sola família de l’Hort de Redal (8 milions d’euros) i la desídia del govern anterior de la Sra. Bastidas van fer que les polítiques de promoció econòmica estigueren completament soterrades.

Crida l’atenció que l’anterior regidor de l’àrea, el Sr. Palacios, es permeta eixir en premsa per a defendre la seua nefasta gestió dels últims anys. Per posar només un exemple, el Consell Econòmic i Social, que agrupa a sindicats i empresaris per a consensuar polítiques de promoció econòmica, no s’havia ni convocat en un any. En els primers mesos d’aquesta legislatura, hi hagut de mitjana una convocatòria al mes, a més ens hem reunit en nombroses ocasions amb les centrals sindicals i també amb l’Associació Empresarial i altres entitats econòmiques. I és que només és qüestió d’esforç i treball.

Ha sigut gràcies a un nou govern d’esquerres, també amb EUPV, que es van reprendre les ajudes a la creació d’empreses (a 49 nous autònoms), que es convocaren premis per a la innovació promocionant nous negocis (Premis IDEA-Coworking), que es posara en marxa el Pla Famílies, que finalment ha beneficiat 27 famílies, o el Pla d’Ocupació Juvenil per a 15 joves. Per no dir que gràcies al canvi polític poguérem convocar els nous tallers d’ocupació t’Estime, que no s’havien dut a terme en tot el que dúiem de 2015.

Fins i tot, per primera volta en molt de temps, es feren obres per gestió directa per l’Ajuntament o es va regular que les empreses beneficiàries de les obres de Diputació contractaren treballadores i treballadors inscrits en les oficines d’IDEA. Només calia apostar i creure en els professionals que tenim també al nostre ajuntament.

Per a enguany, a més d’incrementar totes aquestes partides, estem enllestint tot un itinerari per a fomentar la creació de noves xicotetes empreses: posarem en marxa un punt PAE, d’assessorament per a la seua constitució; que se sumen a l’increment per a arribar a 100 ajudes per a nous autònoms; hem pressupostat reprendre les ajudes a la contractació; enllestirem en breu el programa Xe què Idea, per a facilitar una ajuda fiscal, laboral, etc., de les noves empreses.

Mentre el PP atorgava grans avantatges a grans empreses, que facturen milions d’euros anualment, a través de l’IAE, aquest govern amb un pacte d’esquerres ha fet el que no va fer l’anterior: tractar de donar impuls a les xicotetes empreses i al treball en la mesura de les possibilitats. Les dades parlen per si mateixes: la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació per al 2016 compta amb més d’un 20% més de recursos econòmics. Era qüestió de voluntat i esforç.

Ivan Martínez Araque

Regidor de Promoció Econòmica i Ocupació

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComerciosEmpresas
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

xavier cantera - 16/03/2016
Ja m'estranyava que el que opinava el Sr.Palacios fóra veritat i que el Tripartit l'estiguera fent tan mal i sobretot en aquest tema. Molt bona contestació, Ivan. Ara que opinen els interessats.
yo - 16/03/2016
Menos mal que tenemos al Sr. Martinez que seguramente acabará con el paro en la ciudad de Alzira y sobre su gestión de municipalización ni hablar porque tiempo al tiempo.

Sr. Cantera, ¿a usted también le pagan por hacer de palmero?
Joan - 16/03/2016
Has pinchado varias veces sobre el botón "Enviar" y el sistema te considera spam.
Alfred - 16/03/2016
Yo i a tu no et pagaven de palmero? o et paguen ara? fes cura que s'acaben els diners per a pagar, van pillant-los a tots els dels diners amb comissió. No pot acabar Ivan en el paro perquè ja havia acabat Palacios! veritat yo? Palacios ha acabat en el paro i ara vols que acabe Ivan. Palmero, tu si que ets palmero. I Joan s'ha posat nerviós i ha polsat massa vegades enviar i li rebutgen el missatge. Ai mareeeee!
"Bastidas que todo lo puede," la dels huit "guerreros" a lluitar, desídia en la qüestió laboral, però va a les processons, això si que ens interessa als alzirenys processons i la resta com estem contents de processons i de criticar als catalans, doncs això menjarem: catalanofòbia, o taurins defensors de tradicions obscenes.
I parlant de desídies, ja anirem entrant-nos de més coses, pareixia que ho feien tot pols, ni la meitat tampoc!!!! En dotze anys de govern que han fet? els primers anys que tenien diners més que mai per l'especulació urbanística, en acabar-se se'ls ha vist la cua.
Ara a Madrid, a votar els que ens manen i a cobrar! ens passarem la vida cobrant bons sous i sense fer ni un brot! això si acudim a les processons i els palmers a recolzar-nos per si de cas cau algo! quina baixesa mareeeee! aquests són els guerrers de l'oposició? jajaja
xavier cantera - 16/03/2016
Senyor Yo, no fa falta que em pague ningú perquè estic convençut que es pot fer millor que l'anterior equip de govern municipal, i els actuals, amb una altra mentalitat més semblant a la meua, ho estan intentant. No ha de llegir les meues col·laboracions, perquè en algunes, també els he criticat. En aquesta ocasió, toque els palmells perquè vull i perquè m'ha semblat una contestació correcta i educada. Mantinguem el nivell.
Joan - 17/03/2016
Fórmula de Ivan para acabar con el desempleo, Municipalidar todos los servicios y aumentar el número de funcionarios y personal laboral del Ayuntamiento. Y que pague el pueblo, claro. El Tripartito en acción

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal