Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 21 de abril de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Associació Cultural Illa del Xúquer debatirà sobre la aconfessionalitat a l'Ajuntament d'Alzira

Hui dijous, a la Gallera, a les 19 hores


 

.-000403

L'Associació Cultural Illa del Xúquer, per commemorar la diada del 25 d’abril organitza un seguit d’activitats que giren sempre al voltant de la cultura de la nostra ciutat i del País Valencià.

Enguany, hi ha diversos actes programats, al primer dels quals comptem amb la col·laboració de Compromís per Alzira. És una mesa redona que tindrà lloc hui dijous 21 d’abril, a la Gallera, a les 19 hores.

La temática és l’aplicació de l’aconfessionalitat a nivell municipal, per la qual cosa comptarem amb la presència de Rafael Cuesta (València Laica), Honori Pascual (grup de seglars i rectors del dissabte), Enrique Masià (rector de Santa Caterina d’Alzira) i August Monzon (professor de filosofia del dret) per tal d’obtindre les diverses opinions que hi ha al voltant d’aquesta qüestió.   

Associació Cultural Illa del Xúquer
 
 
               
 .-000210                                                              .-000132
               
.-000113                                                                   .-000366
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaConferencias y Presentaciones
SocialActividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Jo - 21/04/2016
Esta associació ha de cuidar un poc més l'ús del valencià. Això de "mesa redona" és de traca, entre altres coses. Quin nivell!
Yo - 21/04/2016
Jajajaja jo, menos mal que no tienen que optar a concurso público!!!!.....
pepot - 21/04/2016
Per a Jo:

Mesa: En una assemblea o corporació, conjunt de les persones que la dirigeixen.

La definició en castellà segons la RAE es:

Mesa redonda: Reunión de personas versadas en determinada materia para confrontar sus opiniones sin diferencia de jerarquía entre los participantes.

Per tant, en cap dels dos casos fan referencia a la taula com a moble i amb una forma geometrica concreta... una mesa en aquest cas es una mesa i la barbaritat seria traduir la expresió a "taula redona".
Jo - 21/04/2016
Segons el diccionari normatiu valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua:
Taula redona f. Debat públic, diàleg en què diversos ponents o conferenciants exposen les seues idees en condicions d'igualtat, dirigits per un moderador.
Són catalanistes - 21/04/2016
Tingau en compte que està associació és catalanista.
pepot - 21/04/2016
Diccionari normatiu valencià:
Mesa: Conjunt de persones que dirigixen, amb diferents càrrecs, una assemblea política, un col·legi electoral o una altra corporació. Mesa electoral. Mesa de contractació.
Uno - 21/04/2016
Academia valenciana de la llengua,
qui tha parit que t'antenga.. (8)
Asmodeo - 21/04/2016
Entre Jo i Yo vos heu cobert de glòria!!! Menuda manera de fer el ridícul!!! Quan es parla, o s'escriu, d'un conjunt de persones, i no d'un moble, "mesa" és normatiu. Abans d'escriure certes coses, caldria llegir un poquet.
Jesús - 21/04/2016
Asmodeo, tranquilizate. Está claro que el acto no es una "Mesa redonda" sino un "Taula redona", ya lo aclara la Acadèmia Valenciana de la Llengua. En Cataluña hablan de "Mesda redona", aquí en la Comunitat Valenciana se dice "Taula redona" y a algunos les jode, ja, ja....
Besamel - 21/04/2016
Estos hablan del País Valencià....... ¿Dónde está el País Valencià? No existe...... ¿Se estarán refiriendo a la Comunitat Valenciana? ¿Alguien me lo puede aclarar?
Un hastag - 21/04/2016
#novolemcatalans
mindthegap - 21/04/2016
Besamel, em podries indicar què és allò que impedeix a una associació cultural referir-se a la Comunitat Valenciana amb el nom de País Valencià?
I ja de pas, em podries, per favor, dir-me la data en què els valencians vam refrendar mitjançant el nostre vot l’Estatut d’Autonomia i les seues modificacions? Si fores capaç de respondre açò últim t’estaria molt agraït, faig un gran esforç mental i no arribe a recordar-la. Gràcies. Salutacions.
pepot - 21/04/2016
Jesus, no es tracta de que a Catalunya li diguen "mesa redona" i aci li digam "taula redona". Es tracta de que no es la mateixa acepcio de la paraula "mesa como mueble" y "mesa como conjunto de personas". Tant en valencia com en castella quan parle li dic mesa quan es tracta d'un grup de persones i el que em sembla es que la AVL ha aceptat per l'us al carrer o jo que se perque la valencianitzacio "taula redona" per a referir-se a una "mesa redona". Personalment no ho veig molt acertat ja que no es tracta del mateix pero ho acepte, qui vullga dir "taula redona" ja sap que es normatiu. Desde que la RAE va comensar a castellanitzar acronims anglesos, ni siquiera paraules sino acronims, com cederron per a referir-se al CD-ROM ja no em sorpren res pero en fi, ells son els academics...
Asmodeo - 21/04/2016
Jesús, no patisques pel meu estat nerviós. No tens motius. Estic ben tranquil. I tranquil com estic, tractaré d'explicar-t'ho una altra vegada: l'AVL no reconeix com a normativa UNA SOLA MANERA d'anomenar una taula rodona. Tan correcta, segons l'AVL és una forma com l'altra. Només un ignorant pot fer els dos primers comentaris. Bé, en aquest cas, dos ignorants. I mira que ho tenen fàcil, només han de llegir.
A Catalunya a la "mesa" li diuen taula, com ací. En aquest cas, si vols comprobar-ho, només has de viatjar. Ja veus tu.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal