Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 28 de abril de 2016
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Anul•lada la Declaració d’Interés Comunitari del camp de golf de la Finca Sos d'Alzira

Els promotors del projecte van sol•licitar la DIC amb un Estudi d’Impacte Ambiental (EIA) negatiu


 

.-000402

El passat mes de març, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) anul·là la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) del camp de golf de la Finca Sos d’Alzira (La Ribera Alta, València). Acció Ecologista-Agró, entitat que va interposar el recurs contenciós-administratiu contra esta DIC, atorgada per la Generalitat Valenciana al projecte de camp de golf que impulsava Sucesores de Vicente Sos SL amb la connivència l’Ajuntament d’Alzira, es felicita per esta nova victòria legal, que ens ha sigut comunicada este mateix mes d’abril.

Segons la sentència del TSJCV, la DIC aprovada era contrària a dret, tal i com va denunciar la Comissió Jurídica d’AE-Agró. Els promotors del projecte, en un primer moment, van sol·licitar la DIC just abans de l’aprovació de la llei que regula els camps de golf al País Valencià amb un resultat d’Estudi d’Impacte Ambiental (EIA) negatiu, ja que afectava a terrenys forestals. Aleshores, Sucesores de Vicente Sos SL, seguint les indicacions de la pròpia Generalitat Valenciana, presentà de nou el projecte, però en una altra ubicació i estant ja en vigor la llei valenciana de camps de golf.

Amb esta treta legal, finalment es va atorgar la DIC sense cap tipus d’exposició pública ni EIA. Tanmateix, tal i com reconeix ara la sentència del TSJCV, per les modificacions substancials del segon projecte respecte a la primera sol·licitud realitzada, era necessari iniciar un nou procés per a aconseguir la DIC, amb el seu corresponent període d’exposició pública i també un EIA positiu.

El contenciós es va plantejar després que AE-Agró intentés infructuosament que tan la Generalitat Valenciana com l’Ajuntament d’Alzira comprengueren que els terrenys elegits no eren els més adients per a instal·lar un camp de golf, atenent els valors naturals i paisatgístic que anaven a quedar afectats irreversiblement. Este projecte es pretenia desenvolupar a la Vall d’Aigües Vives, un lloc de singular valor paisatgístic, forestals i agrícola. Concretament a les faldes de la Serra de les Agulles, que forma part del Paratge Natural Municipal "La Murta i la Casella", que es troba protegit des de 2004.

A més a més del camp de golf, es pretenia construir una casa club, una dotació d’apartaments i altres infraestructures associades, com una EDAR (Estació de Depuració d’Aigües Residuals). En total, la DIC aprovada i ara anul·lada tenia una superfície de 546.852 metres quadrats, classificats com a sòl no urbanitzable de protecció agrícola segons el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alzira.

Finalment, pel que respecta a la sentència, destacar també que el TSJCV hi ha condemnat a la Generalitat Valenciana a pagar les costes processals, que en este cas ascendixen a 1.000 euros (més IVA). AE-Agró destinarà estos diners a nous pleits per a continuar defensant, pam a pam, la nostra natura ja que, malgrat la crisi de la rajola, encara hem de lamentar casos d’especulació i perversió urbanística com el de la Finca Sos.

Acció Ecologista-Agró

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

 

.-000295
.-000306
.-00367
.-000425

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Joan - 28/04/2016
Es mas facil construir mezquitas...
Asmodeo - 28/04/2016
I ara mostres la veneta xenófoba Joan!!! Si es que no et prives de res!!!
Ni tens vergonya ni la coneixes!!!
Uno - 29/04/2016
Después los vecinos de la zona tienen problemas con la confederación para poder sacar el agua del subsuelo...
omg - 29/04/2016
No Joan es mès fàcil encara crear empreses "off shore" , fundacions , sicavs i altres "trames" de robatori de lo public i evasiò d'impostos.
Joan V - 29/04/2016
Hay dos Joan en el Seis Doble. Así que a partir de ahora soy Joan V.
Aunque solo sea para no confundir al sectario unineuronal AsNodeo. Con n
Joan V - 29/04/2016
Por supuesto, no tengo nada en contra de las mezquitas, Iglesias de cualquier confesión. Si estoy en contra de la intolerancia, el sectarismo y el populismo
Vei - 29/04/2016
A estes altures. Si algu te dubtes del perqué es feien estes coses, qui les fea, qui guanyaba diners amb aixo i qui perdia, o es la part interesada o necesita tractament especial urgent
No ens feu bobos o no sigau bobos, hui en dia hi han moltes medicacions
Asmodeo - 29/04/2016
Pots posar-te el número romà que consideres Joan. Seràs el fatxa de sempre. A mi, quan un fatxa m'acusa de sectari o d'intolerant, m'anima a seguir. Em preocuparia que no ho fera. Populista??? No saps ni què és això!!! Ara, de tolerància i de sectarisme si entens una bona estona.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal