Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
domingo, 16 de octubre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Demà s’inaugura a la Casa de la Cultura l’exposició “Enric Solbes. Antològica. 1980- 2009”

L’exposició es podrà visitar fins el 12 de novembre a la nostra ciutat


 


.-000425

A les 20 hores s’inaugura la mostra que arreplega la seua trajectòria, fonamentalment la pictòrica, mitjançant una selecció d’obres que mostrarà cronològicament la seua evolució artística a través de les distintes sèries treballades per l’autor, encara que el catàleg que acompanya l’exposició recull també una bona mostra dels seus treballs d’il·lustració, disseny gràfic i  cartellisme.

Enric Solbes va nàixer a Alcoi però afortunades circumstàncies el conduïren a Alzira on va residir i desenvolupar la seua vida personal i laboral durant els darrers 20 anys de la seua vida.

Els primers vincles es remunten a prop de 30 anys enrere, als seus anys d’estudiant de Belles Arts a València on va conèixer als pintors Adrià Pina i Vicent Marco, de la veïna ciutat de l’Alcúdia i a l’artista alzireny Joan Verdú;  amb ells va compartir les seues primeres exposicions i amb ells arribà també a l’Alcúdia on completà la seua formació artística al taller del, ja aleshores, molt reconegut pintor Manuel Boix que, amb el temps, va arribar a ser un dels seus millors amics.

Una altra circumstància que l’arrelaria més si cap a la nostra ciutat esdevingué  en l’any 1986 quan il·lustrà el llibre de Josep Franco “l’últim roder” iniciant així la llarga i fructífera relació amb la, aleshores naixent, editorial alzirenya Bromera i amb el seu fundador i gran amic, Josep Gregori. Amb ells va desenvolupar el seu treball creatiu en el camp de la il·lustració i el disseny gràfic durant els últims anys.

La seua llavor amb els llibres ha merescut importants premis com els del Ministeri de Cultura als millors llibres editats en 1991 o els de la Generalitat Valenciana en diverses ocasions. Concretament, les il·lustracions de “L’últim roder” i “Rondalles Valencianes” de Josep Franco li van reportar el guardó de la Generalitat Valenciana al Llibre en Valencià Millor Il·lustrat de la Comunitat Valenciana 2008-2009.

Hereu de la llarga i notable tradició de producció de cartells dels valencians, l’obra d’Enric va ser la imatge de més de cent esdeveniments culturals. A ell confiaren algunes companyies teatrals la seua imatge pública, especialment Albena, altre fet que també el vincula amb Alzira ja que, a través d’esta col·laboració, inicia la seua relació amb els fundadors, Toni Benavent i el reconegut autor i director alzireny Carles Alberola.

Aquesta és la tercera vegada que la Sala Municipal d’Exposicions acull l’obra d’Enric Solbes. L’exposició es podrà visitar fins el 12 de novembre a la nostra ciutat. A continuació recorrerà les poblacions de l’Alcúdia,  Almansa i Villena que han volgut unir-se amb Alzira en un reconeixement comú. 

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes Plásticas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal