Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.892 Fotografías: 108.878 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de octubre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’escriptora Rosa Regàs participa hui al Cicle de Conferències dels Premis Literaris d’Alzira

Dijous 27 d’octubre, a les 19:00 hores, en la Casa de la Cultura d’Alzira


 
.-000455

  Conferència «Dona: cent anys de lluita per la llibertat» a càrrec de Rosa Regàs

 

Presenta: Agustí Zaragozà Granell, professor de l’Escola d’Adults d’Alzira

 

El cicle de conferències al voltant dels XXVIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira torna a posar el focus d’atenció en les dones. Dijous, 27 d’octubre, a les 19 h, tindrà lloc la ponència «Dona: cent anys de lluita per la llibertat», a càrrec de Rosa Regàs, en què la reconeguda escriptora farà palesa la necessitat de continuar treballant per eradicar la injusta diferència de tracte que encara reben les dones en tots els àmbits de la societat, alhora que repassarà els anys de la lluita per la igualtat que pràcticament ha protagonitzat en primera persona.

«Sí, néixer dona és una desgràcia. En una comunitat que no s’estremeix sencera per les dotzenes de dones mortes a les mans dels seus agressors com ocorre al nostre país, no es pot dir de cap manera que s’ha eradicat la injusta diferència de tracte que reben els homes i les dones en el social, religiós, polític i familiar.»

Així de contundent inicia Rosa Regàs la seua obra La desgràcia de ser dona. Als 83 anys, l’escriptora catalana segueix reivindicant el valor de la protesta. De la creació literària, el seu apassionant testimoniatge existencial i el seu costós camí com a intel·lectual, Regàs repassarà cent anys de lluita per la igualtat que quasi ha viscut en primera persona. Què ens queda per fer en aquest món tan desigual, masclista i subjugat a la tirania dels diners?

Rosa Regàs (Barcelona, 1933) és una reconeguda escriptora que fou directora general de la Biblioteca Nacional entre 2004 i 2007. Ha treballat com a editora i traductora per a les Nacions Unides, i va fundar l’editorial La Gaya Ciencia i les revistes Arquitectura Vis i Cuadernos de la Gaya Ciencia. Durant la seua dilatada trajectòria, ha guanyat importants guardons, com el Premi Nadal i el Premi Planeta, entre altres.

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal