Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 2 de noviembre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

  Si es desencadenara una 'gota freda', bona part de barriades i terrenys d'Alzira es vorien inundades

Com es pot baixar la guàrdia i deixar abandonats, bruts i sense cap tipus de millora els barrancs de la Casella i de l'Estret


 
.-000452
 Els dies 4 i 5 de novembre es cumpliran 152 anys dels efectes devastadors que les pluges intenses causaren a la provincia de València l'any 1864. Els enginyers de Camins, Canals i Ports, José Gómez Ortega, Francisco Lazárraga i Evaristo Churruca signaren, poc  temps després, l'escrit següent:

“Alcira, que puede considerarse como una de las principales villas de la provincia, poblada con mas de tres mil cien vecinos y en la cual hay creados numerosos intereses, exige indispensablemente la egecución de obras que la pongan á cubierto de los desastrosos efectos de las inundaciones. Sensible es, á la verdad, el considerar que el dia menos pensado puede ocurrir una avenida que destruya la población y perezcan sus numerosos habitantes […] Téngase en cuenta además, que hallándose edificada en medio del valle, queda circundada por el agua toda la población[...] se comprenderá, como antes hemos dicho, la imprescindible necesidad de poner un pronto remedio a tan peligroso estado de las cosas”.

En segle i mig s'han fet obres d'infraestructura importants que han millorat les nostres vides: embassaments, malecons, motes, desviament del riu Xúquer, estudis i propostes de noves intervencions... no podem dir que no s'ha fet res. S'han destinat molts recursos econòmics i tècnics per solucionar el problema de les avingudes i s'ha aconseguit disminuir els efectes de les pluges tan fortes que acostumem a patir en arribar la primavera i, sobretot, els mesos d'octubre i novembre.

Però si ara, malgrat tantes i tan bones obres d'infraestructura , es desencadenara  la temible “gota freda”- fenomen gens estrany com hem vist- una bona part de barriades i  terrenys del nostre poble es vorien irremissiblement inundades. I tot perquè els barrancs que han d'arreplegar eixes aigües presenten un estat  lamentable. I no ens val com a resposta per justificar la inoperància que ens diguen que eixes zones, que quasi tota Alzira és  inundable: Holanda també ho és i mira...no els pasa res. Tampoc ens val la resposta de que no hi ha diners. Clar que hi ha diners! sols que cal prioritzar les despeses i que les administracions treballen de manera conjunta per allò de coordinar les seues actuacions.

Com  es pot baixar la guàrdia i deixar abandonats, bruts i sense cap tipus de millora dos barrancs? El de La Casella i el de l'Estret -este últim perillossísim i pràcticament desaperegut- i el Barxeta , no menys perillós per a Alzira i Carcaixent?

Tan costós resulta netejar els barracs? De veritat és impossible arreglar i deixar decent el barranc de La Casella al seu pas pel pont de Xàtiva, a l'entrada sud d'Alzira?

I que dir del barranc de l'Estret que arreplega les aigües dels barrancs del Marqués, Bosarta, de la Civila, del Cantal gros, del Salt, de la Falsia, de la Barsella...i molts més tots al llarg de la Vall d'Aigües Vives i que van a parar al Casella tot quan passa pel pont de Xàtiva? Algú ha vis com està?

Si no es fa res, ben  segur que  altra vegada patirem greus inundacions,  i tots sabem que val més evitar que curar, és més barat en béns i en vides.

Associació de Veïns de Vilella

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 02/11/2016
Sin mas palabras digo: Estoy ya cansada de dar aviso, me paseo mucho por los barrancos dichos, así como también pongo el de Barxeta de lo que era anteriormente llamado el malecón. "Predica, predica Antón que para poco me sirve tu sermón" Les invito que se paseen por todos los barrancos de nuestra ciudad y verán que llevamos la razón.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal