Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 24 de noviembre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Anna Rubio Fandos guanya el Premi Llegir 2016 a Alzira

Dídac Botella i Juli Capilla s’emporten el segon i el tercer premi


 

.-000025
La professora de valencià Anna Rubio Fandos és la guanyadora del Premi Llegir 2016 per l’article «Bona nit, Tirant». Mentre que el també ensenyant Dídac Botella i l’escriptor Juli Capilla han aconseguit el segon i el tercer premi gràcies als textos «Llibretat» i «La lectora clarivident».

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat, per cinqué any consecutiu, el Premi Llegir, amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles que parlen de la importància de la lectura. El jurat d’aquesta edició ha volgut destacar, en primer lloc, la bona acollida que ha tingut la iniciativa, ja que la participació ha sigut molt alta, amb un total de 20 articles presentats, procedents d’una variada i extensa geografia que ha traspassat les fronteres autonòmiques. I, en segon lloc, ha valorat de manera molt positiva l’elevada qualitat de la gran majoria dels textos que han optat al guardó, tant els publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2015 i 2016 com els inèdits. De fet, els membres del jurat fan constar que «ha sigut una tasca difícil de valorar, perquè s’hi han donat punts de vista diferents a l’hora d’abordar el tema –alguns ho han fet des d’una perspectiva didàctica, altres des d’una experiència literària o personal, etc.–, però en qualsevol cas ha sigut una experiència molt enriquidora».

El Premi Llegir 2016 (dotat amb 500 €) ha sigut finalment per a «Bona nit, Tirant», d’Anna Rubio Fandos (Silla, 1975), un text inèdit i molt literari que descriu els sentiments i les idees que provoca la lectura del llibre de Joanot Martorell. El text va estar escrit a Shanghai gràcies a una beca que l’autora va aconseguir i que l’ha portada a participar, durant els mesos de setembre i octubre, en el Shanghai Writing Program, «tan lluny de casa, en algun moment necessitava acaronar-me les arrels i Tirant, com sempre, m’estengué la mà».

 Els membres del jurat, format pels escriptors, periodistes i professors Enric Lluch, Josep Gregori Soler, Marta Estrelles i Elena Cívico, amb Josep Antoni Fluixà –director de la Fundació Bromera– com a president i Rosa Mengual –coordinadora d’activitats de la Fundació Bromera– com a secretària, mostraren la seua satisfacció i acordaren per majoria destacar com a segon premi (dotat amb 300 €) l’article «Llibretat», de l’escriptor i mestre Dídac Botella. Aquest article descriu l’experiència d’un professor amb els seus alumnes i com aconsegueix que reflexionen sobre la relació existent entre la lectura i la llibertat. El tercer premi (dotat amb 200 €) ha sigut per a l’escriptor Juli Capilla per «La lectora clarivident». Un article escrit amb passió i una relació de grans textos i autors que reflexionen sobre com la lectura eixampla els nostres horitzons.

Pel que fa als guanyadors de l’XI Premi d’Experiències de Foment de la Lectura, el primer premi (dotat amb 800 € per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira) s’ha atorgat, en aquesta ocasió, al projecte «La poesía se lee, se toca y se dibuja», presentat per Macarena Tabacco, de l’IES Rei En Jaume d’Alzira. Els membres del jurat han destacat «la constància i el treball d’una professional entusiasta que procura fomentar la lectura amb tots els instruments que té a l’abast».

 El segon premi (dotat amb 600 € per la Fundació Bromera) s’ha atorgat a «Marató de lectura», presentat per Sénia Projectes Educatius. «Un treball original on llegir per plaer està ben present». S’ha valorat la tasca en equip, la implicació de tot tipus de mediadors, que la lectura haja traspassat les barreres de l’escola i que el lloc on es desenvolupe el projecte siga a l’aire lliure.

 A més, per la seua originalitat i qualitat, el jurat ha atorgat dues mencions especials, sense dotació econòmica, als projectes «Tertúlies literàries», presentat pel Centre d’Educació Especial Virgen de la Esperanza de Xest i també a «La lectura als mitjans de comunicació», presentat per Lola Moreno Lozano, del centre Parc de Santa Ana de València. Respecte al primer, el jurat considera destacable la implicació del claustre i la continuïtat al llarg dels anys d’un projecte que va començar el 2014 amb dues aules de secundària i que ha aconseguit, en només dos anys, que hi participen quinze aules. Mentre que respecte al projecte de Lola Moreno, els membres del jurat han destacat que la proposta ha sigut desenvolupada amb alumnat de Secundària, «una etapa en què els joves lectors solen estar més desmotivats i la lectura no és una de les seues prioritats».

El XVIII premi d'Experiències d'Innovació Educativa en la categoria d’experiències d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial va ser atorgat a l'experiència titulada «L’EMMA creix»,  realitzada pel CEIP Juan Carlos I d’Almenara, a càrrec de  Lluís Granell Dolç i en la categoria d’Educació Secundària, EPA i Ensenyaments Especialitzats, el jurat concedeix el primer premi al treball titulat «Enfocant les dones», projecte educatiu realitzat per l’IES Jaume I d’Ontinyent, a càrrec de Carolina Vidal Garcia, Dolors Benavent Quilis i Maika Montes Morales.

Fundació Bromera
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal