Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 25 de noviembre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Sanitat mantindrà tots els seus servicis en la Ribera després de recuperar la gestió pública de l'hospital

El Consell inicia a Cullera una campanya informativa per tota la comarca i es compromet a fer tot el possible per a reobrir el consultori del Racó


  

.-000025

El Consell mantindrà la totalitat de servicis sanitaris que actualment es presten en la comarca. És el missatge tranquil•litzador que la Conselleria de Sanitat ha volgut llançar als veïns en la campanya informativa iniciada este dimecres a Cullera i que es durà a terme per tota la Ribera.

L'objectiu de la mateixa és explicar el procés de reversió a la gestió pública del Departament de Salut de la Ribera —que inclou 34 centres de salut i l'hospital d'Alzira—, el qual s'efectuarà a partir de l'1 d'abril de 2018 després de la conclusió de l'actual concessió.

En la xarrada van estar presents el sotssecretari de Sanitat Universal i Salut Pública, Ricardo Campos; la directora general de l'Alta Inspecció Sanitària, María Luisa Roselló i el comissionat en el Departament de Salut de la Ribera, José Sanfeliu. També hi van assistir l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor de Sanitat, Pere Manuel.

Campos va voler desmentir els rumors abocats a l'opinió pública sobre una presumpta degradació de la prestació sanitària, que va atribuir als interessos empresarials de la concessionària. «Hi ha una absoluta garantia jurídica de tot el procés, respectant la cartera de servicis. No va a produir-se cap empobriment de l'assistència sanitària en la Ribera. Dir açò és alarmar per alarmar», va afirmar.

El comissionat va abundar en esta idea i va deixar clar que també la maquinària de tot el departament ha de revertir a la gestió pública. «És obligació de l'empresa passar-nos tot l'equipament en perfecte estat», va remarcar. Perquè açò es complisca, s'ha exigit a la concessió un inventari de totes les adquisicions de material des del 2003 fins a la fi de la concessió el 31 de març del 2018.

En un altre ordre de coses, Campos no va dubtar a denunciar pressions a la Conselleria del que va qualificar de «lobbies» de treballadors que no representen al comité d'empresa triat democràticament i únic interlocutor vàlid dels empleats per a les autoritats autonòmiques.

 

El cost de la privatització

Sanfeliu també va aportar xifres sobre el cost que ha tingut per a les arques públiques la privatització de la gestió sanitària en la comarca, quantia que va fixar en al voltant de 1.300 milions d'euros durant els quinze anys (2003-2018) de l'actual concessió.

L'home del Consell encarregat de supervisar la gestió també va donar a conéixer l'ordre tramitada a la concessionària perquè talle tota publicitat comparativa sobre la seua gestió i va recordar que esta necessita l'autorització de la Conselleria. «No ens interessa eixa propaganda de quantes operacions han fet, el que volem són indicadors de salut: taxa de mortalitat, de reingressos, etc.», va reclamar. Així mateix, lamentà que la publicitat també s'incloga en els papers de citació, fet que va recordar està al marge de la legalitat.

Ajuntament de Cullera
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 

 

               
 .-000003                                                                     .-000004 
               
 .-000070                                               .-000130

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Joan V - 25/11/2016
Y esperan que alguien se lo crea? Con lo fácil que es ara los políticos hacer lo contrario de lo que dicen
Cafre - 25/11/2016
Si dicen una cosa, mal. Si dicen otra, mal también. ¿Los antitripartitos estaréis de acuerdo con algo alguna vez?
odando - 25/11/2016
Y esperan que nos lo creamos?.... Yo como Santo Tomás,.................
J.G. - 26/11/2016
Tu dirección e-mail es incorrecta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal