Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 13 de diciembre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Departament de La Ribera publica 85 articles d'investigació en revistes científiques entre els passats gener i novembre

Hui ha celebrat la seua Jornada d’Investigació i Docència, amb la finalitat de reconèixer la tasca investigadora dels seus professionals


 

 .-000432

El Departament de Salut de La Ribera ha publicat ja 85 articles d'investigació en revistes científiques entre gener i novembre de 2016.

Així s'ha posat de relleu en la Jornada d’Investigació i Docència que s'ha celebrat este matí a l'Hospital d'Alzira i que ha servit per reconèixer la tasca científica dels professionals del Departament de Salut duta a terme durant l'any 2015.

Així, durant el passat any, els professionals de La Ribera van publicar un total de 90 articles en revistes científiques (un 12,5% més que durant l'any anterior), amb un factor d'impacte (això és, el nombre de vegades que un article és citat en altres estudis posteriors) de 167,45 punts, un dels registres més alts obtinguts pel Departament de Salut de La Ribera.

Segons ha destacat el director d'Investigació i Docència del Departament de Salut, Dr. Vicente Palop, "esta dada repercuteix, sens dubte, en l'increment del prestigi científic del nostre Departament de Salut".

 
Resultats d’investigació

Tal com s'ha posat de relleu al llarg de la Jornada celebrada hui, el Departament de Salut de La Ribera té ja unes línies d'investigació consolidades com les dedicades al carcinoma pulmonar, la salut mental, l'ús racional del medicament o la fragilitat i l'envelliment, entre d'altres.

En este sentit, a la Jornada s'han conegut els resultats de 2 línies d'investigació desenvolupades per professionals de l'Hospital d'Alzira en els últims anys amb finançament del mateix Departament de Salut.

Així, la Dra. Graciela Pi, ha exposat els resultats de l'estudi que està duent a terme per tal de conèixer com l'aplicació de noves eines de diagnòstic molecular, com l'anomenada Microarray, permet identificar alteracions genètiques en fetus amb defectes congènits que no han pogut arribar a terme. Segons la Dra. Pi, "amb les eines diagnòstiques utilitzades fins al moment, el 50% dels defectes congènits s'atribuïen a causes desconegudes, encara que això no vol dir que estes causes no existeixen".

"Amb l'aplicació de noves eines, estem augmentant entre un 10% i un 20% el coneixement de les alteracions genètiques que han produït l'avortament del fetus, cosa que, en un futur, podrà ajudar-nos a millorar el nostre assessorament reproductiu a les famílies" , ha afirmat la Dra. Pi.

Per la seua banda, els doctors José Marcelo Galbis i Aratxa Lafuente, han explicat l'estudi que estan realitzant per tal d'establir una relació entre la metàstasi a nivell molecular en el càncer de pulmó i la metàstasi diagnosticada a través de l'anàlisi patològic (histologia). Segons ha destacat el Dr. Galbis, "l'objectiu d'esta investigació, com altres que estem duent a terme en este camp, és obtenir informació que permeten anticipar l'evolució del tumor i el seu pronòstic".

 
Tesis doctorals

Junt amb això, al llarg de la Jornada s'ha fet referència a les 5 tesis doctorals presentades per professionals del Departament de Salut durant 2015 i que han abordat aspectes com: la relació entre pacients hiperfreqüentadors en Atenció Primària i la salut mental; la incidència de zoonosis (malalties transmeses entre animals-éssers humans); la relació del consum d'antibiòtics i les resistències bacterianes; la col•laboració entre Atenció Primària i Salut Mental, i el perfil proteonòmic del líquid pleural en pacients amb vessament pleural maligne i tuberculós.

"Les conclusions d'estes tesis, així com de tots els estudis que es realitzen al Departament de Salut de La Ribera, tindran una relació directa sobre la salut dels ciutadans de La Ribera, ja que entre els nostres professionals es potencien investigacions sobre aspectes de salut que tenen una major incidència a la comarca ", ha destacat el Dr. Palop.

Departament de Salut de La Ribera
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

               
.-000113                                                                   .-000366
               
.-000271                                                         .-000019 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal