Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 14 de diciembre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

  Erri De Luca guanya el Premi del Llibre Europeu per ‘El més i el menys’

Bromera publicarà l’obra l'any 2017


 
.-000025
Erri De Luca ha estat guardonat amb el Premi del Llibre Europeu per El més i el menys, títol que arribarà al nostre país de la mà d’Edicions Bromera la tardor del 2017, en la col·lecció «L’Eclèctica». L’autor va recollir el guardó d’aquesta desena edició en la categoria d’assaig a la seu del Parlament Europeu, a Brussel·les. Aquest nou títol de l’autor, que es mou entre la narració i l’assaig, condensa l’essència de la literatura de De Luca. Així, hi trobem els seus temes més recurrents i l’inconfusible estil que ha captivat els seus lectors fidels. Les històries recollides apareixen ara en una sola obra després d’haver-se publicat prèviament en diaris, revistes i obres breus.
En el discurs que va fer en l’acte de lliurament, l’autor va explicar que «el títol del llibre guardonat, El més i el menys, em va arribar d’un episodi còmic: a l’aniversari de la iaia, el nét, en lloc de dir-li “felicitats”, li diu “coratge, iaia, el més està fet”». A propòsit d’aquesta anècdota i del seu llibre, l’autor va concloure el seu parlament amb un missatge personal, ple d’esperança respecte al projecte europeu: «a la meua edat el més ha passat, queda per fer el menys, la cua. Pretenc agitar aquesta cua, aquesta part final, amb la millor tenacitat possible, amb la millor atenció per un futur que no viuré [....]. A diferència del meu cas, el viatge d’Europa acaba de començar, el menys està darrere nostre, el més està tot per esdevenir sencer».
En el recull de relats El més i el menys, De Luca recorda, amb una concisió que deixa el lector sense alé, la seua joventut a Nàpols, el sabor dels menjars de la mare i la llibertat solitària a Ischia, on era possible oblidar els carrers estrets de la ciutat per veure el mar i el cel. També fa referència a molts dels seus tòpics: l’estudi de les Escriptures, la seua afició a la muntanya, sense que hi falten altres elements més íntims com el seu primer bes, una visita a la tomba del seu pare o l’enigma sense resoldre que va deixar una dona. A més, juntament amb les memòries de l’autor, podem trobar altres veus com la d’un poeta a Sarajevo, un xiquet afganés o Sant Francesc, que ens conta l’exemplaritat de les paràboles unida a la intensa humanitat de la vida diària.
Erri De Luca (Nàpols, 1950) és poeta i escriptor. Va ser dirigent del moviment d’extrema esquerra Lotta Continua i no va ser fins als quaranta anys que va iniciar la seua carrera literària. La seua prolífica obra ha estat traduïda a quasi totes les llengües europees. Considerat un dels autors italians més importants de tots els temps, ha estat guardonat amb premis tan prestigiosos com el France Culture i el Fémina Étranger a França, o el Premi Petrarca a Alemanya. A més, ha estat nomenat escriptor de la dècada per Il Corriere de la Sera. A Bromera ha publicat també Història d’Irene, el seu darrer títol a l’editorial (2014), El pes de la papallona, El dia abans de la felicitat, Els peixos no tanquen els ulls i El crim del soldat.

Edicions Bromera

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal