Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.893 Fotografías: 108.880 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 22 de febrero de 2010
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El guanyador del Goya 2009, Juan Manuel Montilla, el Langui, visita Alzira demà

Josep Antoni Fluixà: “la literatura ens ofereix la possibilitat de descobrir mons nous, però també ens pot obrir les portes per millorar el món que tenim”


La Fundació Bromera se suma un any més a les Jornades de lectura i discapacitat, promogudes per la regidoria d’Educació d’Alzira, que enguany tenen com a targeta de presentació al músic i escriptor Juan Manuel Montilla, el Langui. El madrileny es va fer popular, sobretot, a partir de la concessió del Goya al millor actor revelació del 2009 per la seua interpretació a la pel·lícula El truco del manco. Era la primera ocasió en la que l’Acadèmia cinematogràfica premiava un actor amb una discapacitat, en aquest cas una paràlisi cerebral de naixement que li provoca la semi paralització de cames i braços, i que li serví d’inspiració per a l’escriptura del llibre 16 escalones, antes de irme a la cama, publicat el 2009, en què narra la seua peripècia vital.

Precisament, este llibre de Juan Manuel Montilla serà el punt de partida de la tertúlia literària que tots els anys s’organitza per a encetar les Jornades de lectura i dis-capacitat, que enguany arriben a la sisena convocatòria i en les quals participarà l’autor en una xerrada que tindrà lloc demà dimarts 23 de febrer a la Casa de la Cultura. L’activitat inaugural, preparada conjuntament pel grup de Les Mares del Dimarts de l’associació comarcal pro discapacitats Pro-sub i la Fundació Bromera, consistirà en la realització d’una entrevista pública a l’actor que respondrà a les preguntes i a les qüestiones que li plantejen les entrevistadores, que en esta ocasió seran Isi Arroyo, membre del grup de Mares, M. José Palacios, agutzil de l’Arxiu Municipal i Beatriz Tortosa, periodista, i el públic assistent.

El director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, explica que «la literatura ens ofereix la possibilitat de descobrir mons nous, però també ens pot obrir les portes per millorar el món que tenim. Es tracta d’una proposta que ajudarà a difondre els beneficis de la lectura com motor d’integració social.». Al llarg dels últims anys han participat en estes jornades altres escriptors i periodistes que han parlat sobre la discapacitat  reflectida en els seus llibres com Marius Serra el 2009, Montserrat del Amo el 2008 o Andrés Aberasturi el 2007.

La VI edició d’estes jornades organitzades conjuntament per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, les Mares del Dimarts, la Fundació Bromera, el CEFIRE d’Alzira i Mesmans es perllongarà durant els dies 24 i 25 de febrer de 2010. A més del Langui participaran altres experts sobre qüestions relacionades amb la discapacitat. Dijous es tancaran aquestes jornades amb l’acte de lliurament dels Premis del VIII Concurs de Contes sobre la Dis-capacitat.


 


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaCineGeneralLiteratura
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades
SocialHumanismo

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

CLARISA - 22/02/2010
Por favor alguien me puede decir a que hora será mañana día 23 lo del LANGUI, en la Casa de la Cultura. GRACIAS
Fundació Bromera - 22/02/2010
Clarisa la conferència del Langui és a les 18h a la Casa de la Cultura d'Alzira.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal