Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
miércoles, 11 de enero de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Pel nostre riu i per la nostra seguretat

“Després dels més de trenta anys que han passat des de la ‘pantanà’, tenim un pla contra les avingudes pendent de executar en gran part”


 

.-000462 

Les inundacions del passat mes de desembre, han fet palesa la fragilitat de la Ribera i en especial de la ciutat d'Alzira davant de les avingudes del Xúquer.

Després dels més de trenta anys que han passat des de la “pantanà”, tenim un pla contra les avingudes pendent de executar en gran part, sobre tot en el que afecta més directament al terme d’Alzira.

Tenim un riu que és l'eix vertebrador mediambiental, històric i econòmic de la nostra comarca, en procés de deteriorament continuat, en gran part perquè ens oblidem d'ell. Tot i que aquesta vegada l'agilitat i la creativitat de l'equip municipal ens ha salvat pels pèls d’una inundació del barri de les basses, el problema dels barrancs locals està per resoldre.

Les persones que vivim a Alzira, som les més interessades en canviar esta situació,  doncs som les més afectades. Fa trenta quatre anys vàrem ser capaços  de treballar de valent, molt sovint units i de forma altruista, per tirar endavant després de la “pantanà”. Ara podem tornar a fer-ho per evitar catàstrofes, donar seguretat als nostres barris i recuperar l'immens patrimoni mediambiental que és el nostre riu.

Cal que exigim a la Generalitat Valenciana col•laboració pel canal col•lector de Les Basses, com ha fet el nostre alcalde. És imprescindible millorar el drenatge al riu dels barranc de Barxeta i de la Murta. Així com afavorir el drenatge del riu Xúquer, per que no tolle l’aigua durant les avingudes, facilitant l’eixida cap a l'Albufera i l'Estany. Però sobretot augmentar l’amplària del caixer del riu al seu pas pel terme d'Alzira,  per recuperar-lo i per protegir-nos.

Totes estes actuacions estan estudiades i avaluades per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer des de fa anys. Sols la desídia i el desinterès per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i del govern espanyol vers Alzira i la Ribera ha fet que estos projectes estiguen acumulant pols en els calaixos. És la nostra responsabilitat mobilitzar-nos i aconseguir-ho, pel nostre riu i per la nostra seguretat.

Tomàs Pérez

Compromís Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 


 .-000137

.-000188



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 11/01/2017
Los barrancos Casella, Murta y Barcheta son unos estercoleros de tanta suciedad que hay, y nuestro rió con mis años que ya son muchos, nunca así lo he conocido, cada día que pasa esta peor de sucio y de muchísima contaminación. Las aves y los peces morirán por intoxicación.
Pedro Domínguez - 11/01/2017
Més que noves obres, el que necessitem és recuperar els boscos de muntanya i els de ribera, que frenen les avingudes i carreguen els aqüífers.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal