Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 24 de enero de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira exigeix la rebaixa de la barrera electoral del 5%

"Els partits que formen part del Govern del Botànic no tenen excusa per no dur a terme la reforma"


 

.-000462

EUPV ha presentat una moció a l’Ajuntament per instar els partits amb representació a les Corts Valencianes perquè aproven la rebaixa de la barrera electoral del 5%. Aquesta reforma de la llei electoral és un dels punts de l’Acord del Botànic que, any i mig després, encara no s’ha complert i que no es pot demorar més si en els pròxims comicis municipals i autonòmics volem tindre una Cambra més plural i representativa de tots els sectors valencians.

Segons Ivan Martínez, portaveu del grup municipal d’EUPV: “Des d’EU demanem que es modifique la Llei Electoral Valenciana i es rebaixe la barrera del 5 al 3% en cadascuna de les circumscripcions per a equiparar-ho a allò que marca la Llei de Règim Electoral (LOREG). Alhora, també es proposa que la proporció entre homes i dones no siga de 60-40%, sinó del 50%, a més d'establir l'alternança dels dos sexes (llistes cremallera) per a assegurar la presència paritària entre els diputats que resulten elegits.

Per a EUPV, mantindre la barrera del 5% és perpetuar una anomalia democràtica que no es produeix en moltes autonomies i que només depèn de la Llei Electoral Valenciana, de manera que els partits que formen part del Govern del Botànic no tenen excusa per no dur a terme la reforma.

En la moció es proposa un canvi d’una situació injusta, i que els ajuntaments i la resta d’instàncies posen damunt la taula aquesta problemàtica per a millorar el nostre sistema democràtic. Tal i com ha manifestat Martínez, portaveu del grup municipal d’EUPV: “en el 1999 tant Unió Valenciana com el Bloc Nacionalista Valencià es van quedar fora de les Corts amb el 4,76% i el 4,6% dels vots, respectivament. Quatre anys més tard, el Bloc es va tornar a quedar fora amb el 4,77%. En els últims comicis ha estat Esquerra Unida la que va haver d'abandonar la cambra valenciana amb el 4,38%. Perpetuant aquesta situació, més de 100.000 vots d’altres formacions poden tornar a quedar-se sense representació". 

EU-Alzira
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

               
 .-000070                                               .-000130

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

G. de la Resurrección - 24/01/2017
EU vol baixar la barrera electoral al 3 per cent. Perquè ells tenen el quatre. Si volem ser demócrates de veres hauríem de reclamar la proporcionalitat pura, és a dir sense cap barrera, 0 per cent. Fent una divisió simple. Si un regidor o diputat necessita , posem mil vots, aquells que els tinguen que puguen accedir.
Em fa gràcia aquells partits que solament volen fer les modificacions que els afavoreixen, i als altres que els donen.
La barrera del 5 per cent és una injustícia, però el 3 per cent també ho és per als que es queden en el 2,9 amb 700 vots quan l'últim escó s'adjudica per 600 vots.
Senyors d'EU, una mica més d'intel.ligència i menys de mirar-se el melic. Vostés mateix deien allò d'un home un vot. Ja està bé de remar només cap a casa. Si de veres es creuen la democràcia facen força perquè tinguem la proporcionalitat pura i deixem-nos de numerets de percentatges


jose - 24/01/2017
Para que tanto mareo Ivan? Las próximas elecciones vais a sacar un 0%. No te han comentado desde Madrid que el coletas ha comprado vuestra franquicia? jajajjajaja.
remigio - 24/01/2017
Estic d'acord: sense barreres electoral de percentatges i també ¿què es això de 50 %dones i 50% homes?No, no i no;els o les més vàlids/es i trevalladors/es¿que han de ser 60-40 o 43-57?doncs que ho sigui.Sería una ridiculez poner un 50% de varones, por ejemplo,o mujeres, y que todos fuesen unos botarates o botaratas solo por cubrir un porcentaje.¿Para cuándo el destierro de tanta idea de patética modernez y falso progreso?.Buenos días.
Joan V - 24/01/2017
La reforma que le gustaría al concejal del sXIX, es que cada voto para su Patido contará por diez. Y ni aun así tendrían un buen resultado. Aunque siempre p,ueden intentar otro Pacto de Perdedores, también llamado Tripatito
anarco - 24/01/2017
Aprovecha bien estos dos años que te quedan, que luego iras a la cola del paro.
Pepe - 25/01/2017
G. De la Resurrección, lo que propones sería lo más justo pero eso supone un grave problema de gobernabilidad. Eso le pasa a Italia que lleva 63 gobiernos en 70 años y 28 presidentes de gobierno. Por lo menos sí que habría que reformar este sistema electoral pero sin llegar a la proporcionalidad pura.
Otra cosa es que en España hubiese una circunscripción unica o en cada elección autonómica también, no contar por provincias. Que no valga más un voto de Castelló que uno de Valencia.
alziro - 25/01/2017
EU se frota las manos: ("A ver si podemos colocar a alguno más de los nuestros")

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal