Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 13 de febrero de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 4a edició d'intercanvi escolar del IES Josep Maria Parra d'Alzira amb Ribe Katedralskole de Dinamarca

"Tot el alumnat participant reconeix aquesta experiència com única i extraordinària"


 

 

 

Ja han passat 5 anys des de que començarem la nostra travessia d’ intercanvi escolar a Dinamarca. El primer intercanvi va ser amb una escola danesa de primària i secundària anomenada “NORDRE SKOLE”de la localitat de Bramming. En aquesta ocasió aconseguirem una associació escolar encapçalada per dos professores, una danesa i una valenciana, Dorrit Winther i Pilar Diana, que havien coincidit a un curs de perfeccionament docent a Dublín. Dues eren conscients de la importància d’ aconseguir un intercanvi per al nostre alumnat i apostarem fort per obtenir l’ aprovació dels nostres respectius centres escolars i demanar sol·licitud d’ ajuda ERASMUS + per poder subvencionar els desplaçaments del nostre alumnat i professorat. Aleshores en tinguérem dos anys d’associació escolar 2011-13 que tot seguit van derivar en la consecució de 3 intercanvis escolars amb l’ institut de batxillerat Danès RIBE KATEDRALSKOLE. Podem dir que aquesta activitat es ja un clàssic al nostre centre i cada any estem mes convençuts de la gran oportunitat que representa mantenir aquests lligams entre els nostres escolars i professorat. Tot el alumnat participant reconeix aquesta experiència com única i extraordinària. Molts d’ ells repeteixen e inclús tornen a viatjar pel seu compte durant l’ estiu. Es una experiència molt enriquidora on l’ alumnat no tan sols perfecciona la llengua estrangera, anglès com a llengua comuna, sinó que participen d’ una nova cultura, la nòrdica, amb tots els contrasts i nou aprenentatge que allò representa.

Enguany els nostres companys danesos son 19 alumnes acompanyats per 2 professors, Anne i Tracy, que han estat allotjats als llars de les seues parelles respectives i també del professorat del Parra. Arribaren el passat dissabte 4 de gener a l’ aeroport de València, on acudiren totes les famílies per arreplegar els seus respectius companys d’ intercanvi i partiren de nou a terres vikingues ahir a migdia. Han passat una setmana molt intensa amb tot tipus d’activitats: visites, excursions, classes al institut, taller de cuina, taller de pilota valenciana així com els respectius dinars d´inici i cloenda del intercanvi on pogueren tastar la nostra millor selecció de plats tradicionals cuinats per les famílies amfitriones- Visitaren València, Cullera, Xàtiva i Polinyà ,on van descobrir i tastar els nostres cultius a la finca d’explotació agrària AVA.

Les nostres autoritats municipals feren acte de benvinguda oficial al ajuntament d’ Alzira on el nostre estimat senyor alcalde Diego Gómez va rebre molt cordialment al grup de danesos i les respectives parelles d´alumnat del Parra, acabant la visita al seu despatx escoltant musica pop rock valenciana i fent los entrega d´unes pintures i llibres representatius de la nostra ciutat.

Acte seguit, Pedro Benedito, embaixador de la nostra ciutat, ens va guiar per la ciutat d´Alzira amb la típica visita guiada al centre històric d´Alzira fent entrega del plànol i llibret de festes als nostres danesos que ja somnien poder tornar a Falles.algun dia..

Pares , alumnes i professors han fet possible una vegada més que el nostre institut siga un referent d’ activitats extraescolars a la nostra comarca ,dins del marc d´actuacions de projectes europeus del IES JM Parra d´Alzira.

Pilar Diana Espi

Coordinadora de programes europeus al IES JM PARRA


 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal