Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
sábado, 4 de marzo de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 La Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera presenta una queixa al Síndic de Greuges per la ' actitud deslleial i obstructiva' de Ribera Salud

"Estes formes d’actuar van contra la bona fe contractual que se li suposa a una empresa que gestiona anualment uns 194 milions d’euros de diners públics i la Salut dels veïns i veïnes"


 



La Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera hem posat en coneixement del Síndic de Greuges el comportament de Ribera Salud -concessionària de la gestió sanitària del Departament i Hospital de La Ribera- que demostra una actitud deslleial i obstructiva que està dificultant l’atenció a la Salut de les veïnes i veïns de La Ribera i la gestió de la mateixa la Generalitat Valenciana en la reversió del Departament a la Sanitat Pública. Perquè, des que la Conselleria de Sanitat ha iniciat el procediment administratiu per finalitzar la concessió sanitària en el Departament de la Ribera, segon marca el conveni signat al seu dia per les parts, Ribera Salud ha posat en marxa tota la maquinària al seu abast per tal de crear una opinió contraria a la fi del contracte, no solament entre el personal sinó també entre la ciutadania.

Els fets denunciats es concreten en la publicitat directa que Ribera Salut ha afegit als impresos de les cites mèdiques, amb missatges que intenten danyar la imatge de la Conselleria de Sanitat en comparar des de la pròpia empresa –i sempre en benefici propi- els dos models de prestació de servei amb un clar desprestigi per als altres departaments sanitaris de gestió pública. Una propaganda directa que s’ha enviat també als domicilis particulars en la campanya per la vacunació contra la grip.

Darrerament hem vist inundat l’Hospital de La Ribera amb panells informatius que, en lloc d’informar de forma objectiva d’assumptes sanitaris d’interès, fa pura i deslleial propaganda, amb noticies negatives de la gestió de l’actual Govern de la Generalitat i la seua Conselleria de Sanitat que fan contrastar a la pretesa magnificència de la seua gestió. Amb publicitat d’una associació pròxima a l’empresa i amb els mateixos interessos que aquesta, i de la qual hi ha fullets informatius en diferents llocs de l’Hospital, explicitant el seu rebuig a la Gestió Pública del Departament en acabar el contracte de concessió.

Fins i tot, a l’entrada de l’Hospital han col•locat un enorme panell informatiu amb publicitat pròpia on se’ns dóna les gràcies per «... per triar La Ribera el teu model de salut, millor hospital d’Espanya...” , un missatge interessat per a influir en la conducta dels qui es veuen obligats a ser atesos en l’Hospital

Tots aquests exemples quotidians de propaganda maliciosa suposen un abús de la seua posició dominant en la gestió sanitària del Departament, en benefici propi. La intencionalitat de comparar repetidament la gestió del grup Ribera Salud amb la resta dels Departaments de gestió directa intenta generar desconfiança entre els usuaris de la sanitat de la Ribera i posar així en dubte la professionalització i els bons resultats dels Departaments de gestió directa

Estes formes d’actuar de l’empresa Ribera Salud van contra la bona fe contractual que se li suposa a una empresa que gestiona anualment uns 194 milions d’euros de diners públics i la Salut dels veïns i veïnes de La Ribera, en nom de la Generalitat Valenciana. Quan resulta  les darreres informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre les presumptes facturacions de sobrecostos en la facturació d’Urgències o la possible imputació de directius de Ribera Salud, demanada pel fiscal per la comptabilitat de l’empresa B2B Salud lligada als interessos de la concessionària, no fan sinó posar ombres a la seua gestió econòmica, que afecta a interessos públics i a la nostra Salut.

Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

   

Carta remesa al Síndic de Greuges
Sr. Síndic:

En nom de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera pose en el seu coneixement que, des de ja fa mes d’un any, l’actual concessionària de la gestió sanitària del Departament i Hospital de La Ribera, l’empresa Ribera Salud està actuant, al nostre parer, de forma deslleial amb l’Administració Pública.

Es ben sabut que la Conselleria de Sanitat ha iniciat el procediment administratiu per finalitzar la concessió sanitària en el Departament de la Ribera, segon marca el conveni signat al seu dia per les parts Però la UTE Ribera Salud ha posat en marxa tota la maquinària al seu abast per tal de crear una opinió contraria a la fi del contracte, no solament entre el personal sinó també entre la ciutadania.

Els fets que denunciem són els següents:

1.- L’empresa ha afegit un text publicitari a l’imprés que utilitzava per a les cites mèdiques, magnificant els èxits de la seua gestió, comparant-los amb la resta dels hospitals públics de la Comunitat Valenciana dient,: “Sabias que…Los pacientes dels hospital de la Ribera esperan DOS MESES MENOS para ser operados que los del resto de hospitales públicos de la Comunitat Valenciana “. Un missatge pagat en diners públics que pot danyar la imatge de la Conselleria de Sanitat en comparar des de la pròpia empresa –i sempre en benefici propi- els dos models de prestació de servei amb un clar desprestigi per als altres departaments sanitaris.

2.- Fins i tot, en la campanya de la grip, Ribera Salud ha afegit publicitat de la seua gestió en les cartes que individualment ha enviat als domicilis particulars de les ciutadanes i ciutadans de la Ribera. Una base de dades de caràcter personal, protegida per la Llei Orgànica 15/1999, que l’empresa Ribera Salud utilitza en benefici propi, aprofitant l’encomanda que la pròpia ciutadania ha posat en les seues mans mitjançant la concessió de la gestió de la Sanitat Pública.

3.- L’empresa ha inundat l’Hospital de La Ribera amb panells informatius que, lluny d’informar de forma objectiva d’assumptes sanitaris d’interès, fa pura i deslleial propaganda, amb noticies negatives de la gestió de l’actual Govern de la Generalitat i la seua Conselleria de Sanitat que fan contrastar a la pretesa magnificència de la seua gestió.

Amb aquest panells informatius, utilitzats exclusivament per Ribera Salud, la concessionària ha inclòs també la publicitat mediàtica d’una associació pròxima a l’empresa amb els mateixos objectius de Ribera Salud .

5.- Repetidament es reparteixen de forma gratuïta uns periòdics per tots els Centres de Salut del Departament, que incorporen en les primeres pàgines missatges sempre positius per a l’empresa Ribera Salud i negatius per a la Conselleria de Sanitat.

6.-Ribera Salud està fent desaparèixer pràcticament del tot i de forma intencionada, el logotip de la Generalitat que identifica la Sanitat Pública valenciana dels documents que maneja habitualment, apareixent de forma preeminent el grup Ribera Salud .

7.- Fins i tot, als llocs públics -com és la entrada exterior de l’Hospital- han substituït un enorme i ben visible panell informatiu que hi havia amb els símbols de la Generalitat Valenciana ben visible per un altre que diu “ Gràcies per triar LA RIBERA el teu model de salut, millor hospital d’Espanya...” amb l’emblema de l’Hospital, i en més xicotet, quasi no és veu, el logotip de la Generalitat. Un missatge interessat, sense dubtes, per a influir en la conducta dels qui es veuen obligats a ser atesos en l’Hospital i han de passar cada vegada per seu davant.

8.- Als mostradors de recepció i altres estàncies de l’hospital, fora dels llocs habituals i prohibits per als sindicats, s’estan repartint uns fulls informatius d’una associació pròxima a l’empresa, en la que expliciten el seu rebuig a la Gestió Pública del Departament en acabar el contracte de concessió, entre altres consideracions..

Li adjunte fotografies amb imatges que reflecteixen el que hem relatat als punts anteriors.

Tots aquests exemples quotidians de propaganda subliminal i maliciosa suposen, al nostre entendre, un abús de la seua posició dominant en la gestió sanitària del Departament, en benefici propi. Es la UTE Ribera Salud l’empresa que gestiona, en caràcter de monopoli, la salut de la ciutadania de la Ribera i, per tant, tots els recursos sanitaris que la Generalitat ha posat en les seues mans en unes instal·lacions que són públiques, la gestió de les quals ha de revertir a la Generalitat en poc més d’un any.

La intencionalitat de comparar repetidament la gestió del grup Ribera Salu -empresa que rep diners públics pràcticament en un 90 %- amb la resta dels Departaments de gestió directa genera desconfiança entre els usuaris de la sanitat de la Ribera.

No entenem com, nodrint-se quasi exclusivament de diners públics, Ribera

Salud actua deslleialment front a la pròpia Administració, posant així en dubte la professionalització i els bons resultats dels Departaments de gestió directa. Les formes d’actuar de l’empresa Ribera Salud van contra la bona fe contractual que se li suposa a una empresa que gestiona anualment uns 194 milions d’euros de diners públics i la Salut dels veïns i veïnes de La Ribera, en nom de la Generalitat Valenciana.

Per últim hem de manifestar que les darreres informacions aparegudes als mitjans de comunicació al respecte de les presumptes facturacions de sobrecostos en la facturació d’Urgències d’aquest Departament, com la possible imputació de directius de Ribera Salud, demanada pel fiscal per la comptabilitat de l’empresa B2B Salud lligada als interessos de la concessionària, no fan sinó posar ombres a la seua gestió econòmica, que afecta a interessos públics.

Per tot això li sol·licitem que intervinga en aquesta situació per tal que l’empresa Ribera Salud abandone de forma immediata la seua actitud deslleial i obstructiva que està dificultant l’atenció a la Salut de les veïnes i veïns de La Ribera i la gestió de la mateixa la Generalitat Valenciana en la reversió del Departament a la Sanitat Pública.

Alzira, 2 de març de 2017

 


 

 .-000006


.-000291

.-000342 
.-000276 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Joan V - 04/03/2017
Esta pomposamente llamada Plataforma por la Sanidad Pública miente hasta en el nombre. O no es público el Hospital de la Ribera y pertenece al Servicio Público de Salud? Mentiras, y ni una palabra sobre que mejoras tendría para el usuario la reversión. Porque no hay ningun
viejo - 04/03/2017
¡Ëramos pocos y parió la burra!, ¿y estos de donde han salido?.
Colocan a dedo en un alto cargo al marido de la consellera de Sanitat y estos callan y tragan.
Le dan una beca a dedo a la hija de xxxxxxxxxx en Sanitat y estos callan y tragan.
Llama Ricardo Campos, el nº3 de Sanitat, "tropa" a los trabajadores de sanidad de la Ribera, y estos callan y tragan.
El comisionado dice que "colocarán a los suyos" y estos callan y tragan.
Ricardo Campos se "olvida" de hacer público el alquiler de su clínica a una empresa que realiza trabajos para la Consellería, y estos callan y tragan.
Contrata la consellería por decenas de millones de euros a empresas privadas los radiodiágnosticos y estos callan y tragan.
Contrata la consellería a clínicas privadas para reducir las listas de espera y estos callan y tragan.
Y ahora se rasgan las vestiduras porque Ribera Salud informa a los pacientes de la Ribera de las actividades médicas y quirçurgicas del Hospital. Ya lo saben si Ribera Salud miente a los juzgados y si dice la verdad, solamente tendrán que hacer aquello a lo que están más acostumbrados : "CALLAR Y TRAGAR".
saludos.
Eva - 04/03/2017
Siempre se ha dicho: dame pan y llamame tonto. La gente solo se mueve por sus propios intereses, que no se equivoque nadie.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal