Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 7 de marzo de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Ruta Bernardina es convertix en un punt de trobada, anual, per a amants de la natura i la història de la Ribera

Un itinerari que ha sigut habilitat gràcies a una subvenció de la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera i els ajuntaments participants, amb el fi d’ampliar l’oferta turística de la comarca


 

.-000448 

El passat diumenge, 26 de febrer, es va celebrar la V edició de la Ruta Bernardina, una jornada en la qual participaren més de 200 persones entre senderistes i genets de les localitats d’Alzira, Carlet, Benimodo, Guadassuar i l’Alcúdia.

A les 8.30 es concentraren a la plaça de la Constitució d’Alzira i després dels saludes de benvinguda de l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, i del retor de Santa Caterina, Enrique Masià, on es conserven les relíquies dels sants Bernat, Maria i Gràcia, patrons d’Alzira i Carlet. En el seu parlament, Gómez va recordar a José Palacios, president de la Confraria dels Sants Patrons, impulsor de la Ruta Bernardina, i que ens va deixar l’any passat poc després de realitzar la IV edició. També va destacar la importància d’esta trobada anual de pobles de la Ribera, un model de germandat a mantindre per molts anys, així com la novetat d’invertit per primera vegada el recorregut, eixint des d’Alzira cap a Carlet.

En finalitzar els parlaments partiren a peu, encapçalats per l’alcalde fins a l’Ermita dels Sants Patrons on, segons la tradició, van ser martiritzats en el segle XII. En este punt es reuniren amb els genets, que a cavall i en carruatges recorregueren tots junts els trams del sender de curt recorregut PR-CV 421 i el primer itinerari eqüestre d’enganxaments de la Comunitat Valenciana, l’IE-051.

Un itinerari que ha sigut habilitat gràcies a una subvenció de la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera i els ajuntaments participants, amb el fi d’ampliar l’oferta turística de la comarca. 

La comitiva de pelegrins arribà a Guadassuar, on es detingueren per a fer un esmorzar de fraternitat. Posteriorment, acompanyats de l’alcalde, Salvador Montañana, que com un caminant més va eixir des d’Alzira i va fer tota la jornada a peu, va rebre els visitants en la seua estada en la població. Després de les explicacions locals, van partir fins a l’Alcúdia, on l’alcalde, Andreu Salom, i altres autoritats municipals, feren compliments als pelegrins i mostraren alguns dels espais més emblemàtics de la localitat, com l’església de Sant Andreu.

La Ruta continua fins a Benimodo, on l’alcalde, Francisco Teruel, un pelegrí més des de l’inici, molt implicat en esta celebració, va fer les salutacions i presentació dels espais més destacats. Ja cap al migdia, es va recórrer el tram final, arribant a l’ermita de Sant Bernat de Carlet, on els caminants van descansar i dinar en el magnífic paratge condicionat. En finalitzar, l’alcaldessa, Ma. Josep Ortega i la presidenta de la Confraria de Sant Bernat, Ma. José Llàcer, agraïren als participants la seua presència.

La regidora de Patrimoni Cultural i Turisme de l’Ajuntament d’Alzira, Isabel Aguilar, considera la celebració d’esta jornada com un exemple de la bona relació entre els pobles de la Ribera, on els alcaldes, regidors, representants de les confraries bernardines, amics, simpatitzants i veïns, participen en este acte i mostren les peculiaritats de cada poble, convertint esta Ruta com un excel•lent recurs cultural i turístic que cada any va consolidant-se.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 

 

 


 

               
.-000113                                                                   .-000366
               
.-000271                                                         .-000132 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Peregrino - 07/03/2017
Soy de Ponferrada y por aquí pasa el Camino de Santiago, pero no nos enteramos cuando es esto de la Ruta Bernardina, ¿podrían publicitarlo más? Es que ya he escuchado a unos cuantos peregrinos que hacen el Camino (entre ellos algún extranjero) que estarían interesados en esta ruta y les gustaría conocer las maravillas que hay en esos pueblos que se citan. Por lo visto, el Camino de Santiago tiene carencias culturales, históricas y arquitectónicas que perfectamente podría suplir la Ruta Bernardina. Muchas gracias por la información
vi.ex - 08/03/2017
Tienes razón" peregrino", no tenemos románico pero tenemos discomobils, no tenemos las cristaleras de la catedral de León pero tenemos las vanguardistas de aluminio lacado en blanco de la foto, no tenemos bosque pero tenemos kakis, no tenemos caminos milenarios pero tenemos vías asfaltadas con bordillos de hormigón, no tenemos que pasar por antiguas minas de oro de las Médulas pero pasamos por Benimodo, no llegamos al fin del mundo (Finisterre) pero llegamos a la ermita de Sant Bernat..............................
Espero con deleite vuestra llegada para que podáis completar esas carencias culturales, históricas y arquitectónicas y admirar nustra única e inigualable Ruta Bernardina.
Pepe - 09/03/2017
Tu dirección e-mail es incorrecta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal