Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.844 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 1 de abril de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 El Grup de Resposta Social d’Alzira denuncia les pintades de simbologia nazi

“Aquestes pintades a més han estat acompanyades d'agressions a joves de la nostra localitat, fins i tot amb amenaces amb arma blanca”


 

.-000448 
S'està vivint a Alzira una situació en escalada progressiva de violència, on un grup organitzat de neonazis, amb relacions amb altres col·lectius ultres actua impunement omplint el poble de pintades amb esvàstiques i diversa simbologia NAZI.

Aquestes pintades a més han estat acompanyades d'agressions a joves de la nostra localitat, fins i tot amb amenaces amb arma blanca, fet que evidencia l'escalada d'aquestes actituds i el greu problema de seguretat ciutadana al que ens enfrontem. Solen manifestar també un gran odi cap a les persones homosexuals, bisexuals i/o transsexuals, i sobretot, senten un gran odi cap a les persones que defensen la igualtat de tot ser humà.

Les dotzenes pintades aparegudes a les parets d’Alzira volen ficar de manifest les seues ideologies, que recorden al nazisme antic, amb pintades com 88 que vol dir HH o Heil Hitler (al ser la H la vuitena lletra de l’alfabet) o amb el numero 14, de les “14 paraules: Hem d’assegurar l’existència de la nostra raça i un futur per als nostres fills blancs”, clara al·lusió a la propaganda del supremacista blanc David Lane.

Les pintades sobre “Josué llibertat” fan referència a l’assassinat del jove Carlos Palomino, de mans d’aquest Josué, a sang freda i d’una punyalada al cor en el metro de Madrid. Condemnat per aquest fet a 26 anys de presó. Jimmy va ser un aficionat del Depor que després de ser apallissat a una emboscada nazi aparegué mort al riu Manzanares de Madrid al 2014.

També la creu celta és utilitzada en la iconografia neonazi, ja que exalta la creença de la superioritat de la raça blanca sobre les altres, o les sigles A.E. que volen dir Alternativa Europa, en referència a un grup supremacista ari. Aquests problemes no són fets aïllats i necessiten una resposta contundent per part de la ciutadania d'Alzira. El Grup de Resposta Social som un grup pacífic on cap violència serà tolerada.

Per aquesta raó demanem a l'Ajuntament com a màxima autoritat local i a la resta d'associacions; com ara associacions de veïns, Junta Local Fallera, partits polítics, sindicats, ONG, associacions culturals i AMPA de tots els centres educatius; que es posicionen de manera inequívoca i clara contra aquest greu problema i que es treballe conjuntament per trobar una solució i eradicar aquest perill dels nostres carrers.

El passat dimecres 29-3-2017 al plenari de l’Ajuntament d’Alzira s’aprovà per unanimitat la moció de rebuig a les manifestacions nazis al nostre poble. (adjunte moció) També adjuntem un manifest d’ahesió que hem preparat amb l’intenció que tota la societat rebutgem estes actituds violentes.

Grup de Resposta Social d’Alzira 

 

  

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral
Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 01/04/2017
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.
Pepet Grill - 01/04/2017
Les pintades ja hauríen d'estar esborrades, per l'Ajt. perquè són moltes, i denunciats els responsables si es conéixen.
I el Grup de Resposta amb l'Ajt i tots els que recolzem podriem organitzar unes JORNADES ANTIFEIXISTES A LA RIBERA, amb
-Conferència de Carles Taibo o similar per parlar del feixisme que no cessa a Espanya i Europa, la cara més violenta d'aquest sistema
-Nit solidària de músiques del món i locals per conéixer les diferents ètnies, la millor vacuna contra el racisme-feixime, potser amb expositors de diferents cultures.
-Mural artístic sobre aquest tema en lloc ben visible i protegit d'Alzira
-Tallers i xerrades als Instituts contra el razisme-feixisme
Pere Peres - 01/04/2017
Una cosa Pepet Grill:
No sé quina dèria hi ha en això de velencianitzar l'antropònim de les persones. Tan difícil és això de reconéixer que a Madrid la gent té noms castellans? Carlos Taibo és Carlos Taibo, ací hi ha la Xina Popular i a l'altra. Et sona això?
Per altra banda dius que el Grup de Resposta Social d'Alzira dureu a "Carles Taibo o simililar". Però quina manca de respecte és aquesta amb Taibo? similar en què? en el cagar? per la mort de Déu! com si al professor Taibo l'haguessen parit en una factoria i en exhaurir-se les existències i per donar curs a l'encomanda hi hagués la possibilitat d'atendre el client amb una altra série de fabricació d'iguals, similiars, o superiors qüalitats de producte...
Pepet Grill, anava a dir que t'has lluit amb el comentari però sembla que més aïnes t'has grillat...
Si vols demanar disculpes estàs a temps.
Salutacions.
Ciutadana - 03/04/2017
Pere Peres, tota la rao... que manera de traduir els noms. Ma mare me fica Pere, no Peter!(Exemple)
Pero em sap greu que li fases sombra a un comentari constructiu... Me pareix que tots els teus comentaris son destructius.
Ara m'atacaras per el milio de faltes que tindre al text, i diras que soc un alfabet sense dret a opinar.
Gracies ;)
Tornant al tema real, Esta gentola du ANYS amb esta dinamica nazi i no sa fet res mai, arriben a Carcaixent i en cuatre pintades han tingut prou per a alsar la veu. Que poca vergonya te el poble y la policia d'Alzira....

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal