Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
sábado, 8 de abril de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Institut 4 Tulell ha celebrat aquesta setmana el Dia de la Bici

“Una efemèride tradicional per a nosaltres perquè és el dotzé any que la celebrem”


 
 .-000432 

Amb l'arribada de la primavera i de les oronetes, en l'Institut 4 Tulell hem celebrat aquesta setmana el Dia de la Bici, una efemèride tradicional per a nosaltres perquè és el dotzé any que la celebrem. Dotze anys ja intentant educar per al transport sostenible, cóm passa el temps!

L'activitat, senzilla i que a penes ha interromput les classes lectives al centre, ha consistit en un bon passeig sense presses pels carrers més concorreguts d'Alzira entre les 9:30 i les 11 hores del matí, amb revisió prèvia de les bicis i esmorzar posterior, amb sucs i aigua cortesia de l'Institut. Han participat uns/es 60 alumnes de 2n. d'ESO i 4 professors/es, tots ells/es voluntaris/es, amb la col·laboració de 2 municipals per garantir la seguretat de la marxa col·lectiva.

Els objectius éren múltiples: fer exercici saludable, gaudir del passeig, aprendre a circular en bici sense presses, fomentar l'ús d'aquest vehicle, el més respectuós amb les persones i el medi ambient, molt apropiat per a les ciutats mediterrànies, quasi planes i de clima suau, etc. Perquè un dels principals problemes que patim ací és l'abús en la utilització dels cotxes i les motos (segons l'IDAE, el 10% dels desplaçaments en automòbil són per anar a menys de 500 metres i el 50% per anar a menys de 3 Km), que generen molts accidents, moltíssima contaminació i destruïxen el territori amb tantes carreteres, autovies i autopistes.

Així doncs, invitem tothom a agafar més la bici, anar a peu o en transport col·lectiu i utilitzar menys el cotxe o la moto, per a millorar tant la seguretat com la qualitat de la ciutat i l'aire que respirem, a més de lluitar contra el calfament del clima i la destrucció ambiental.

Pedro Domínguez

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 


.-000295
.-000367

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Puri - 11/04/2017
Señores profesores.
Porqué este ayuntamiento que se quiere llamar de izquierdas ha suprimido las bicis de amb bici?.
Lo puso en marcha el PP, pero nos venía muy bien para recorrer Alzira e ir a los institutos.
Ahora tendremos que adquirir moto bici propia, a mi me la robaron hace cinco años, o ir a pata.
Pronto cumplire los 18 y no pienso votar a esta gente. Me engañaron. Yo pensaba que eran respetuosos con el medio ambiente y de izquierdas y son un puñado de dictadores que encima se han cargado los pececillos de la murta. ¿Qué daño hacían esos peces? Mi padre me llevaba de paseo a la murta solo para verlos. ¿También se cargarán los ciervos de la Casella?. Es mejor liberarlos, que no los maten esos impresentables. Eso se comenta en el insti.
Afortunadamente cada vez menos profes apoyan a esta gente.
En fin para llorar.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal