Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 22 de mayo de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 CC. OO. denuncia que la setmana passada continuaven saturades les urgències en l’Hospital de la Ribera

"Exigim a Ribera Salud que deixe de dedicar-se a la campanya de defensa dels seus interessos empresarials i que s’ocupe i preocupe d’augmentar la plantilla i els recursos materials "


 

 .-000271

Mentre Ribera Salud es dedica a orquestrar i planificar la seua campanya en contra de la Conselleria de Sanitat i dels seus treballadors i treballadores, la falta de personal i de recursos materials són cada vegada més patents.

El departament d’Urgències continua saturat. Els box que són per a 2 persones, ocupats per 4 pacients, indistintament homes i dones, la intimitat dona igual. Pacients pel passadís esperant que es buide un llit per a ser ingressats i poder rebre l’assistència sanitària en un mínim de qualitat i dignitat. Pacients esperant entre 36 i 48 un llit. Esta era la situació el dilluns de la setmana passada a les 13:30h.

Ara no estem en època de grip. En Març quan denunciarem la situació de la falta de llits i la sobrecàrrega de les Urgències, l’excusa va ser el repunt des casos de grip, i ara quina excusa tenen preparada per explicar esta saturació?. A esta realitat de pressió assistencial cal afegir que el reforç que argumentaven hi havia de personal d’Infermeria i Aux d’Infermeria havia desaparegut. Va ser un reforç puntual que l’empresa ja havia retirar feia dies. Sembla que esta setmana l’han tornat a contractar, no saben si com ha conseqüència de la visita de la Directora. La plantilla de Zeladors/es és manifestament insuficient. El negoci és el negoci i si el personal és insuficient o està sobreexplotat, a ells no els importa. El que interessa és que a final de l’exercici els accionistes cobren dividends.

Als Centres de Salut la situació no és diferent. Mentre els dirigents de Ribera Salud es dediquen a mantenir totalment pulcre els llocs per on van a passar les seues visites de propaganda, la resta de les instal·lacions deixen molt que desitjar. Per exemple al Consultori d’Algemesí les condicions del soterrani, del vestuari, la nevera, la camilla de la consulta de Cures i Injectables... són tercermundistes. Al CS de Sueca, a la USSR, Unitat de Salut Sexual I Reproductiva, no hi ha armari ni camilla en la consulta d’Infermeria, ni disposen de personal Aux d’Infermeria per atendre adequadament el telèfon i la citació de les pacients. Al CS d’Algemesí portem des de l’any 2014 sense fer l’ampliació del Servei d’Urgències. Estan fins i tot els plànols de la reforma, però els diners no arriben. L’excusa és l’ampliació del centre, però la reforma prevista no contempla l’ampliació, sols canviar uns tàbics per ampliar la sala d’urgències. La Consulta de Nefrologia està ubicada en les dependències d’un bany reformat, les seus dimensions són extremadament xicotetes, es prou difícil menejar-se. Podrien continuar... Les inversions en infraestructures i materials estan completament abandonades. Caldria reclamar a la Conselleria de Sanitat que pressione a l’empresa concessionària per a que realitze les inversions previstes al plec de condicions.

La setmana passada vingueren a vore el Buque Insignia del Departament de La Ribera, el CS Alzira II, representants de Centene, Paquistanís, Japonesos..., en 4 dies diferents. En la ruta turística van ser acompanyants de dirigents de Ribera Salud, Coordinadors i una metgessa que va suspendre la seua consulta per a fer d’ interprete.

No passaren per tots els serveis, sols pels que estaven prèviament preparats. Perquè no els porten a passejar pels box d’Urgències?

Per últim volem traslladar a la opinió pública que varem acompanyar a la Directora General de l’Alta Inspecció Sanitària, Isabel Gonzalez, a la visita que va realitzar a l’Hospital de La Ribera la setmana passada. Que NO va ser una visita d’Inspecció, que era una pressa de contacte entre el personal i la Conselleria de Sanitat, per a presentarse, per a posar-se a disposició del personal i demanar-li la seua col·laboració, perquè considera que són el major baluard de l’Administració per a donar una bona atenció sanitària a la ciutadania.

NO és cert que interrompérem el treball del Personal Sanitari, tot el contrari, la Directora va declinar visitar les instal·lacions de Radiologia a instàncies de la Cap de Servei, Julia Camps, que donà per 3 vegades la benvinguda a la Directora, i de la UCI per part del Cap de Servei Jose Gregori, per a no molestar als professionals ni als pacients. Quedant estes visites emplaçades per a més endavant. Va ser una visita de cortesia per anar coneguent al personal.

Des de CCOO exigim a Ribera Salud que deixe de dedicar-se a la campanya de defensa dels seus interessos empresarials i que s’ocupe i preocupe d’augmentar la Plantilla, els recursos materials, millorar les infraestructures i prestar una atenció sanitaria a la població de qualitat, humana i digna en la Comarca de La Ribera.

Àngels López

Delegada de Personal de CC. OO.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

               
 .-000166                                                             .-000151
               
.-000025                                                      .-000143 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal