Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.865 Fotografías: 108.852 Comentarios de usuarios: 125.579
EL SEIS DOBLE
martes, 1 de agosto de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Hospital de La Ribera incorpora la biòpsia ràpida per al càncer de mama, una tècnica que permet obtenir el resultat en 30 minuts

Amb a la incorporació d'un equip de preparació de mostres per criogenització, un dels primers centres d'Espanya en utilitzar este equip


 

.-000228

L'Hospital Universitari de La Ribera ha posat en marxa una tècnica de biòpsia ràpida per càncer de mama que permet conèixer el resultat de la prova en tot just 30 minuts.

Això és possible gràcies a la incorporació d'un nou equip de preparació de mostres per criogenització anomenat Prestochill, convertint-se així, l'Hospital d'Alzira, en un dels primers centres d'Espanya en utilitzar este equip per a les biòpsies de mama.

La biòpsia ràpida ha permès a l'Hospital posar en marxa un nou protocol mèdic que possibilita escurçar el circuit diagnòstic de càncer de mama. Un protocol que requereix la coordinació entre els serveis de Radiodiagnòstic, Anatomia Patològica i Oncologia.

L'agilitat del protocol permet reduir al màxim el període d'incertesa diagnòstica, una de les etapes de major estrès per les quals passa la pacient al llarg de la malaltia.

Així, el procediment clàssic, que sol allargar-se entre 2 i 5 dies, es redueix a l'Hospital de La Ribera a 30 minuts.

 

Escurçar temps entre diagnòstic i tractament

En molts dels casos, el resultat de la biòpsia és negatiu (és a dir, de benignitat) i se li comunica immediatament a la pacient, la qual cosa evita patiments innecessaris a l'espera d'un resultat.

En cas que el resultat siga positiu (és a dir, de malignitat), "este procediment permet agilitzar la consulta amb l'oncòleg i les proves complementàries necessàries per definir millor l'estratègia terapèutica que se seguirà en cada cas", ha assenyalat la Dra. Bernet, patòloga de l'Hospital de La Ribera.

Així, en el cas que el patòleg diagnostique un càncer de mama, este mateix professional li explica a la pacient, de manera immediata, quin tipus de tumor té, les seues característiques i pronòstic. Un cop la pacient és coneixedora de les característiques de la seua malaltia, és explorada per un oncòleg mèdic, qui sol•licita les proves complementàries necessàries.

Un cop realitzades les proves, el cas és avaluat pel Comitè de Tumors de l'Hospital de La Ribera, que es reuneix setmanalment, amb la finalitat de determinar i individualitzar el millor tractament per a la pacient.

D'esta manera, amb la incorporació de la biòpsia ràpida, l'Hospital de La Ribera preveu "escurçar el temps entre el diagnòstic i l'inici del tractament a 20 dies", ha destacat la Dra. Bernet, que ha recordat que "actualment, la mitjana d'inici de tractament en els hospitals de la Comunitat Valenciana se situa al voltant de les 8 setmanes".

Des de la posada en marxa d'este circuit ràpid, "en el disseny i posada en marxa ha participat activament la Dra. Julia Camps, cap del Servei de Radiodiagnòstic del nostre Hospital", han estat estudiades un total de 99 dones, de les quals un 47% han estat diagnosticades de càncer de mama. Està previst que entre 8-10 pacients a la setmana es beneficien de la posada en marxa d'este estudi ràpid.

Segons la Dra. Laia Bernet, "la posada en marxa d'este nou circuit requereix una gran coordinació entre els professionals que integren la Unitat de Mama de l'Hospital (patòlegs, radiòlegs, oncòlegs, cirurgians, infermers)."

Per a la doctora Bernet, "amb este nou protocol s'està millorant la qualitat de vida de la pacient, que des del mateix moment del diagnòstic, es converteix en l'objectiu primordial de l'equip multidisciplinari que abordem el diagnòstic i tractament del càncer de mama", ha conclòs la Dra. Bernet.

Hospital Universitari de La Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

               
 .-000166                                                             .-000151
               
          .-000130                                                                                 .-000144                    



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal