Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 11 de agosto de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent de La Ribera ha atès prop de 600 nous casos el 2016

Els diagnòstics més freqüents són trastorns emocionals i trastorns de la conducta


 

.-000228

La Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent (USMIA) de La Ribera ha atès un total de 595 nous casos el 2016.

Es tracta de menors de 18 anys que han presentat, com a diagnòstic més freqüent, trastorns emocionals i trastorns de la conducta, com ara ansietat, trastorns adaptatius, trastorns per dèficit d'atenció amb hiperactivitat, i alteracions emocionals.

Segons destaquen els professionals de la Unitat, "en els últims anys s'ha observat un augment de casos derivats per sospita de bulling escolar, fills de pares separats i addiccions a les noves tecnologies".

A la Unitat, els pacients reben seguiment a nivell individual, grupal i / o familiar, "depenent de les necessitats que presenta cada cas i treballem des d'una orientació sistèmica integrant tots els contextos en què el xiquet es desenvolupa en el seu dia a dia - familiar, escolar i social-", han afirmat des de la Unitat.

Per a això, els professionals de la USMIA de La Ribera "apliquen les tècniques més adequades a la dificultat observada, a través del joc, el dibuix, el diàleg o els diaris, entre altres, comptant sempre amb la presència dels pares i d'altres membres de la família si fos necessari (germans, iaios), ja que considerem que la implicació familiar és fonamental per a la recuperació dels menors".

Així, dins de la Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent de La Ribera es troba la Unitat Funcional de Teràpia Familiar Sistèmica (UF-TFS), "que atén famílies que ho necessiten i que estan motivades a col·laborar en les teràpies".

La USMIA forma part del Servei de Salut Mental del Departament de Salut de La Ribera. Ubicada al Centre Sanitari Integrat (CSI) de Sueca, per accedir a esta Unitat és necessària la derivació procedent del pediatre d'Atenció Primària (o del metge de família, en el cas de xiquets més grans de 15 anys) o d'altres especialistes, sent majoritàries les derivacions per part del Servei de Neurologia.

La Unitat de La Ribera està atesa per un equip multidisciplinari format per 3 psicòlogues clíniques, 2 psiquiatres, 1 infermera i 1 treballadora social.

A més, esta Unitat compta amb la col·laboració dels Serveis Socials de la Mancomunitat de La Ribera Baixa i de La Ribera Alta, així com dels diferents gabinets psicopedagògics municipals i de centres escolars (Primària i Secundària), en els casos en què és necessari "i amb els quals hi ha una estreta coordinació amb la finalitat de proporcionar una atenció integral als pacients de la Unitat".

Cal destacar que la Unitat de La Ribera compta amb una de les millors demores mitjanes per a primera consulta d'Espanya. Així, s'atén els pacients urgents en el mateix dia i els preferents en una setmana, sent l'espera mitjana per a pacients ordinaris inferior a les 2 setmanes.

Els professionals de la USMIA assenyalen que "és important poder disposar d'una unitat específica per a nens i adolescents, ja que el treball psicològic i psiquiàtric en el rang d'estes edats comporta intervencions específiques a causa de les característiques dels quadres clínics d'estos xiquets". 

Departament de Salut de La Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 

 

               
 .-000474                                                                                         .-000132 
               
 .-000166                                                             .-000151



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialJuventudSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal