Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
jueves, 28 de septiembre de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Demà arranca a Alzira la festa de Moros i Cristians

A les 21 hores començarà l'Entrada Falsa que partirà de la rotonda de la Menina


 

.-000462

Les festes de Moros i Cristians d'Alzira amb nombre més gran d'actes en la seua curta història està a punt de començar. El divendres a la nit començarà amb l'Entrada Falsa que veurà augmentat el seu recorregut, el qual arrancarà per primera vegada des de la rotonda de la Menina i recorrerà tota l'avinguda Sants Patrons fins a la plaça del Regne, on es degustarà l'Olla Moruna. Al voltant de la mitjanit, l'orquestra Discovery actuarà en la plaça del Mercat.

El dissabte tindrà lloc la primera novetat. A les 9 del matí se celebrarà la primera diana en els 17 anys d'història de la festa, acte que es repetirà el diumenge també pels carrers de la Vila. A les 12, les filaes eixiran de manera informal en cercavila pel casc històric i el centre de la ciutat. Ja a la vesprada, les bandes de música, acompanyades pels caps d'esquadra, anunciaran l'inici de la festa que tindrà el seu moment àlgid a les 7 amb l'Entrada de Moros i Cristians. Enguany la festera Gemma García Sanjulián viurà el seu moment de glòria com a Capitana de la festa. Les Corsàries de la Ribera han organitzat l'ostentació de la primera capitania en els seus sis anys d'història. Al voltant de les 21;30 hores es representarà la conquesta d'Alzira en la muralla del Mercat. L'enorme complicació administrativa que ha suposat la implantació d'una nova normativa sobre armes d'avantcàrrega ha impedit que l'Arcabuzada es duga a terme. Al migdia, les filaes partiran des de la plaça Major fins a l'església de Santa Caterina on es realitzarà l'ofrena d'aliments a la patrona de la festa, la titular de la parròquia. La festa finalitzarà amb el menjar de germandat, on s'homenatjarà a certs festers i s'entregaran els premis del concurs de caps i esquadres.

 

Divendres, 29 de setembre

21 h.: Entrada falsa des de la redona de la Menina, passant pels Casalicis, avinguda Sants Patrons i plaça del Regne.

22 h.: Olla Moruna a la plaça del Regne (junt al Masymas)

23.30 h.: Ball de Túniques i Gel·labes amb orquestra a la plaça del Mercat.

 

Dissabte, 30 de setembre

9 h.: Diana pels carrers de la Vila.

10 h.: Esmorzar de filaes al campament fester i a les seues kàbiles, quarters o massets.

12 h.: Passacarrer per la Vila.

14 h.: Dinar de filaes al campament fester i a les seues kàbiles, quarters o massets.

18 h.: Entrada de Caps d'esquadra i bandes. Itinerari invers al recorregut.

19 h.: GRAN ENTRADA MORA I CRISTIANA. Itinerari: Carrer Polinyà, avinguda Luis Suñer, carrer Salvador Enguix, Plaça de la Constitució, Major Santa Caterina, Correus, Avinguda Sants Patrons, Plaça del Regne i Plaça del Mercat.

21.30 h. (aprox.): A les Muralles del Mercat es representarà l'entrega de la Vila d'Alzira al rei en Jaume I el Conqueridor, duta a terme el 30 de desembre de 1242.

22.30 h.: Sopar de baix braç a la plaça del Regne (Masymas) Discomòbil.

 

Diumenge, 1 d'octubre

9 h.: Diana pels carrers de la Vila.

10 h.: Esmorzar a la plaça del Mercat.

12 h.: Desfilada des de la plaça Major fins l'església de Santa Caterina on, a les 12.45 es farà l'ofrena d'aliments a la nostra patrona, Santa Caterina. En acabant, la comitiva seguirà fins la plaça del Regne.

14 h.: Dinar de germanor a la sala La Masia. Lliurament de reconeiximents als festers i guanyadors del concurs de caps d'esquadra.

A. C. Moros i Cristians 'La Vila d'Alzira'

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

 


 


.-000291
.-000331

.-000065
.-000100



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasVarias
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal