Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
martes, 10 de octubre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La consellera de Medi Ambient inaugura el cicle de conferències dels Premis Ciutat d’Alzira

Enguany s’han presentat quasi 200 originals a concurs


 

._000493

La XXIII edició del Cicle de Conferències, s’inaugura el pròxim dijous 19 d’octubre amb la intervenció d’Elena Cebrián, consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana. Parlarà sobre els reptes que té la nostra societat pel que fa al Medi Ambient i la preservació dels espais naturals del territori valencià.

D’aquesta manera, s’iniciarà un cicle que abordarà importants qüestions que ens preocupen col•lectivament. Amb el títol «Encara no és tard. Alguns reptes de la societat actual», les diferents sessions intentaran respondre a qüestions fonamentals com ara el futur del projecte europeu, la consecució d’un nou model urbà i turístic per al nostre territori, l’aturada del canvi climàtic, l’educació de la ciutadania o el futur del periodisme valencià.

En les jornades participaran veus destacades de la societat actual, com els oncòlegs Ana Lluch i Blas Ballester, els exdiputats del Parlament Europeu Pedro Agramunt, Andrés Perelló i Jordi Sebastià, els periodistes Reis Juan, Noa de la Torre, Lola Bañón, Amàlia Garrigós, Adolf Beltran, Salvador Enguix, Empar Marco i Isabel Olmos, així com Míriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Battuta, que busca donar suport social, cultural, educatiu i laboral a les persones nouvingudes, amb la finalitat que se senten plenament ciutadans europeus.

Enguany, en el Cicle de Conferències també hi haurà un lloc destacat per a la divulgació de la ciència. Andreu Escrivà, guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General del 2016, exposarà el seu punt de vista sobre el Canvi Climàtic i les alternatives que encara tenim al nostre abast per revertir aquesta catastròfica deriva.

 

Bona participació

Pel que fa a la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017, s’ha tancat amb la recepció de prop de 200 originals, xifra que confirma l’expectació que desperta aquest certamen en totes les seues modalitats. El XII Premi de Poesia Ibn Jafadja (dotat amb 5.000 €), juntament amb el XII Premi de Teatre Palanca i Roca (patrocinat amb 6.000 €), han estat les categories amb major participació d’autors, amb 40 i 39 obres presentades, respectivament.

En la resta de modalitats, la participació ha sigut de 21 obres en el XXIX Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira (dotat amb 16.000 €), de 12 en el XIX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (patrocinat amb 8.000 €), de 24 en el XXII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil (dotat amb 16.000 €), de 15 en el XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (2.500 €), de 10 en el II Premi Enric Solbes d’Àlbum Il•lustrat Consorci Ribera i Valldigna (dotat amb 6.000 euros) i de 17 en el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (dotat amb 12.000 €). Es tracta d’unes xifres que demostren el prestigi assolit pels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que promouen des de fa vint-i-nou anys la literatura en la nostra llengua.

El dia 10 de novembre es lliuraran els premis del 2017, durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura. No obstant això, el veredicte del premi de teatre es farà públic el 27 d’octubre, mentre que el 3 de novembre es donaran a conéixer els veredictes de les modalitats infantils i juvenils.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

.-000331

.-000065
.-000100
.-000306



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal