Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
martes, 24 de octubre de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Associació Amics de la Murta demana a l'Ajuntament que declare el paratge com a seu permanent de l’Open Natura

"L’any 2016 ja van triar com a seu “La Vall Màgica de La Murta” i feren, amb molt d’èxit, una gran exposició d’obres d’art efímer que va ser visitada per molta gent de tota la comarca"


 
._000500

A Alzira tenim la gran sort de comptar amb la vall de La Murta, un paratge natural únic a conseqüència del seu microclima amb un ecosistema propi on es dóna una fauna i una flora autòctona, a més de ser el pulmó verd de comarca de La Ribera.

Que La Murta no és sols això també és un referent, a distints nivells de l’Estat Espanyol, per haver sigut el Centre Cultural i Espiritual de La Ribera ja que al cor de la vall estan les ruïnes del monestir de Santa Maria de la Murta que visitat i afavorit per Sants, Reis i Papes el convertiren en un dels monestirs més importants de l’Orde dels Jerònims a tota Espanya. Que medi ambient, cultura i espiritualitat, fan un conjunt únic d’on emanen les energies que el converteixen en “La Vall Màgica de La Murta”. Que Open Natura és un projecte de distints artistes de tot l’Estat que van fent exposicions d’Art Efímer als llocs més emblemàtics de tota Espanya.

Que l’any 2016 ja van triar com a seu “La Vall Màgica de La Murta” i feren, amb molt d’èxit, una gran exposició d’obres d’art efímer que va ser visitada per molta gent de tota la comarca. Que enguany, afortunadament, la regidoria de cultura, els artistes i l’Ajuntament han tornat a dipositar en “La Vall Màgica de La Murta” la seua confiança per a realitzar l’exposició Open Natura 2017. Que l’Associació AMICS de la MURTA té com a finalitat, dins dels seus estatuts, la promoció, defensa i conservació de La Murta per ser patrimoni natural, històric, cultural i espiritual d’Alzira i la comarca de La Ribera del Xúquer.

Que nosaltres, amb l'objectiu d’anar omplint de contingut la vall, i donat el marc incomparable del paratge natural així com de les ruïnes de l’històric monestir de Santa Maria de La Murta, i i fent-nos ressò de l’opinió dels mateixos artistes i de la majoria de la societat civil que representem sol·licitem a l’Excel·lentíssima Corporació Municipal d’Alzira que designe a "La Vall Màgica de La Murta" com a seu permanent, a Alzira, d’Open Natura. 

Associació Amics de la Murta
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

 ._000485

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes Plásticas
Medioambiente y Naturaleza

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pedro Domínguez - 24/10/2017
Un espai natural fràgil, tan conegut i visitat com és el de la Murta, no necessita cap "promoció" sinó que el cuiden bé. I els actes massius ací van en sentit contrari perquè augmenten la pressió sobre la fauna i flora i el perill d'incendis. La Murta no és un parc d'atraccions, ni un parc municipal, és un dels escassos espais quasi naturals que ens queden en la Ribera.
Si es vol potenciar el turisme cap Alzira, en el casc urbà hi ha molts punts d'interès que poden servir d'atractiu. I si es volen fer accions artístiques envoltades d'arbres, perfectament es poden fer als parcs municipals, sense impactes ni perills, ni desenes de cotxes pujant cap a la muntanya emetent quilos i quilos de CO2...
El Consell d'Assessorament del Paratge Municipal de la Murta i la Casella així ho entén també i pense que està encertat.

viejo - 24/10/2017
Al final el pulso entre el concejal de hierbas y la concejala de cultureta lo gano la chica de los festorros. Se pasaron por la ingle las opiniones en contra del Consejo Asesor del Paraje de la Murta y del concejal Carreres, y se hizo el Open Natura.
Ya es el segundo año en el que no les hacen ni puñetero caso, ni al Consejo ni al concejal, pero aquí no dimite ni Dios. ¡Ellos van a dimitir con lo que les gusta la mamandurria y el figurar!

saludos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal