Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 22 de noviembre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Javier Bernabeu guanya el VI Premi Llegir de la Fundació Bromera

Magda Añon ha aconseguit el segon premi mentre que Lola Moreno i Marta Meneu-Borja comparteixen el tercer


 
._000521

L’estudiant de Medicina Javier Bernabeu ha guanyat el Premi Llegir 2017 (dotat amb 500 €) amb l’article «Pròxima parada», una crònica inèdita sobre un viatge en tramvia que es converteix, gràcies a un xiquet que llig, en una ferma defensa de la lectura en valencià. La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat, per sisé any consecutiu, aquest reconeixement amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles sobre la importància de la lectura.

El jurat, format per Enric Lluch (escriptor), Joan Andrés Terentí (mestre), Elena Cívico (periodista) i Joan Borja (professor i escriptor), amb Josep Antoni Fluixà –director de la Fundació Bromera– com a president i Míriam Salvador –responsable de Comunicació de la Fundació Bromera– com a secretària, acordà per majoria destacar com a segon premi (dotat amb 300 €) «T’estime», un article de la professora de valencià Magda Añon que ens mostra com l’amor que proferia sa mare cap a la lectura va fer d’ella una gran lectora.

El tercer premi (dotat amb 200 €), l’han compartit la professora de Llengua i Literatura Lola Moreno i la booktuber Marta Meneu-Borja amb els articles «Llegir no és un fàstic» i «Llegim, llegim, llegim», respectivament. El primer tracta la importància de la lectura per a promoure el pensament crític mentre que el segon és una crida a preservar la nostra llengua llegint.

 

Premi d’Experiències de Foment de la Lectura i d’Innovació Educativa

Durant l’acte de lliurament del Premi Llegir, que es va celebrar ahir a l’Ajuntament d’Alzira, es va atorgar també el XII Premi d’Experiències de Foment de la Lectura (dotat amb 800 € per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira), que va recaure en la Nostra Escola Comarcal de Picassent amb el projecte «Pinta’m un conte, conta’m un somni». El jurat del premi ha destacat aquesta iniciativa perquè relaciona la lectura amb l’art, fomenta el treball en equip a les aules i implica a tota la comunitat educativa.

La plata (dotada amb 600 € per la Fundació Bromera) fou per a «Zona llibre, zona lliure», de les biblioteques municipals d’Almussafes, Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà del Xúquer i Sollana, que s’han unit per a promoure la lectura d’escriptors i escriptores valencians, i rendibilitzar els seus recursos. Aquesta xarxa de biblioteques posa en contacte els lectors per mitjà de trobades de clubs de lectura i organitza activitats per a totes les edats. A més, l’IES Álvaro Falomir d’Almassora va obtindre una menció especial, sense dotació econòmica, per l’experiència innovadora «Poemes a la figuera. El poder inclusiu de la poesia», que planteja els conceptes videopoemes o poemtubers i proposa activitats dins i fora de l’aula (gimcana poètica, degustacions poètiques...).

El XIX Premi d’Experiències d’Innovació Educativa en la categoria d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial va ser per al projecte titulat «Inclusió: fem un musical a la nostra escola», del CEIP Ausiàs March d’Alzira, a càrrec de Mari Paz Garrigues Pérez, i en la categoria d’Educació Secundària, EPA i Ensenyaments Especialitzats, el jurat va concedir el guardó a «Reset: quan perdem la memòria (Una experiència multidisciplinària de teatre robòtic», realitzat per l’IES La Torreta d’Elx, a càrrec d’Àngela Girona Martínez, Juan Carlos Rico, Pere Soriano i Lourdes Aracil.

Fundació Bromera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

                               
 .-000003                                                         .-000004                                             ._000511



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal