Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 30 de marzo de 2010
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7

 Un Bulldozer en la Murta
Article d’opinió de Pedro Domínguez

Serà demanar-los massa als responsables de l'Ajuntament que siguen coherents amb la seua responsabilitat de protegir la Murta i en volta de tallar arbres fiquen plaques solars?



Pedro  Domínguez Gento (red)Natura


Pedro Domínguez Gento

 

L'altre dia em visità el company Rafa Albinyana, per explicar-me amb fotos i paraules com havien fet una secció de talla-focs baix de la línia elèctrica que travessa la part baixa del paratge municipal protegit fins a la casa senyorial, tallant els pins i la vegetació arbustiva que hi havia baix d'aquesta línia en una franja d'uns 15 metres d'amplària. L'home estava tot indignat pel fet que els mateixos que haurien de protegir l'espai són els que manen tallar els arbres i encara més perquè alguns d'aquells arbres els havien plantat els xiquets d'Alzira durant els Dies de l'Arbre...

I és que aquesta solució del talla-focs resulta molt discutible perquè no és massa efectiva, destrossa la vegetació que suposadament vol protegir i no és definitiva sinó que cada any ha de tornar a fer-se la mateixa feina. Hi ha d'altres solucions menys impactants i més eficients, per exemple el soterrament de la línia, que si d'entrada resulta més cara a la llarga serà més barata perquè serà per a molts anys.

I encara hi ha una altra solució que resulta molt millor des del punt de vista ecològic i fins i tot econòmic: llevar l'antiestètica i perillosa línia actual (amb les caixes dels cables a l'exterior de la casa, escassament protegides, i amb la torre del transformador que quasi toca els arbres) i ficar panells fotovoltaics (hi ha alarmes a distància i segur contra els robatoris...), pocs perquè poca és l'activitat que es fa en aquella Aula de Natura i perquè, com bé deia Salvador Iñigo fa uns dies, no s'han de massificar les visites a tan reduït i fràgil espai natural.

En fi, serà demanar-los massa als responsables de l'Ajuntament que siguen coherents amb la seua responsabilitat de protegir la Murta i en volta de tallar arbres fiquen plaques solars?


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Creuant Muntanyes - 30/03/2010
Molt bona crítica, ja que SI ALGUNA COSA SOBRA EN LA MURTA NO SÓN ELS ARBRES, són els cables. D'altra banda pense que l'opció de les plaques solars s'hauria de filar molt prim on posar-les, ja que crearien un altre impacte visual difícil d'integrar al paratge.
Asuana - 30/03/2010
Em pareix molt fort el que estem fent amb els nostres paratges, PROPOSE FER LA MURTA I LA CASELLA PARATGE NATURAL AL IGUAL QUE DONYANA, ESPAI PROTEGIT.
Juanber - 30/03/2010
Tal vegada la idea dels politics de un espai natural, no siga tenir un espai natural, sinó un lloc turístic que duga a gent i faça Alzira més coneguda, no estic diguent que estiga d'acord amb eixa opinió, però sols hem de mirar de la forma que actuen.
Joan - 30/03/2010
Segons la concejala de mig ambient del gobern vol tallar 100, 200 o 500 si fa falta!!! q vos pareix la broma i la sensibilitat que te cap a la seua concejalia??
Amo la naturaleza - 31/03/2010
y estoy a favor del cortafuegos, no solo existe el peligro por la linea electrica, el cortafuegos protege de todo incendio, enterrarla haciendo eses entre los arboles no es logico, porque habria que esquivar tambien las raices.
pedro domínguez - 01/04/2010
Lògicament les plaques haurien de ficar-se damunt del sostre de la casa senyorial, amb nul impacte ambiental. "Amo la Naturaleza" llig l'article abans d'escriure, per favor...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal