Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
domingo, 3 de diciembre de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Finalitza l’acció formativa de cuidadors familiars 2017

Fins al moment s’han desenvolupat cinc edicions amb una participació total de 140 familiars i persones de referència


 
.-000189

Des de l’any 2013 la Unitat Municipal d’Atenció a la Dependència, dins de la Regidoria de Serveis Socials, té assignades les competències relatives a programació, organització i impartició de l’acció formativa destinada als cuidadors no professionals. Fins al moment s’han desenvolupat cinc edicions amb una participació total de 140 familiars i persones de referència.

La finalitat del curs se centra en l’adquisició de coneixements per a poder desenvolupar les tasques de cuidador, nocions sobre la normativa d'aplicació, exposició i estudi dels drets de ciutadania, compartir experiències sobre el seu paper i generar xarxes de suport personal i social. S’ha d’assenyalar la importància de les xarxes i connexions personals i socials que s’han derivat de la formació portada a terme durant estos anys, facilitant la participació en associacions, entitats i grups de caràcter informal per evitar d’esta forma l’aïllament social en què viuen moltes persones i famílies dependents

Els diferents mòduls han estat  impartits per Eva Celaya, infermera; Ángel Martínez, psicòleg clínic; Albi Rosell, psicòleg de l’Ajuntament de l’Alcúdia; Sandra Casas, advocada especialitzada en l’atenció de persones dependents; Marisa Escriba, de l’ONG Norte Perdido; Elena Aroca, de l’associació Afaradem; Ana Iborra, coordinadora del Centre de Participació Ciutadana; Ana Berja, fisioterapeuta i auxiliar d’infermeria i Irene Estrada, psicòloga i treballadora social.

Cal destacar la bona disposició dels participants en integrar a totes les persones en les sessions del curs, amb independència de la seua procedència o condició.

La regidora de Serveis Socials, Marina Mir, ha valorat molt positivament el desenvolupament del curs d’enguany així com ha manifestat que “seguirem apostant per estos cursos que, d’una banda donen una formació específica per als que tenen al seu càrrec persones dependents i d’altra ajuden a crear una espècie  de “xarxa respir” on es fomenta el vincle entre cuidadors que estan en una situació similar”.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

 

 ._000494

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal