Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.883 Fotografías: 108.870 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
jueves, 28 de diciembre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Especialistes de l'Hospital de La Ribera estimen que 3 de cada 10 adults de la comarca té càries

Més del 50% de la població adulta de La Ribera ha patit alguna pèrdua de peça dental


 

.-000228

Especialistes de l'Hospital Universitari de La Ribera estimen que més del 50% de la població adulta de la comarca ha patit alguna pèrdua de peça dental. La mala salut bucodental incideix especialment en les càries ja que, segons les estadístiques, 3 de cada 10 persones pateixen este deteriorament de les dents.

Els experts advoquen per les cures practicats des de la infància per poder obtenir una boca sana i evitar així els problemes bucodentals en un futur.

Al llarg de la seua vida l'home té dues denticions: la temporal (de llet), fins als 3 anys aproximadament, i la permanent, que es completa aproximadament entre els 17-21 anys. Per això és fonamental tenir cura de la dentadura en totes i cadascuna de les etapes de la vida.

 
Higiene bucal en adults

Segons els experts, és recomanable el raspallat bucal immediatament després de menjar un mínim de 2 minuts i fins i tot abans d'ingerir aliments per reduir l'acció dels bacteris.

Igualment, els especialistes apunten que el raspallat abans d'anar a dormir és el més important ja que els bacteris estan més actius durant la nit en disposar de més temps per actuar i, per extensió, per conformar l'anomenada placa bacteriana. A més, la generació de saliva també baixa mentre es dorm. La saliva actua com a element de regulació i contribueix a la remineralització de les dents de forma natural.

En l'aparició de càries també incideix l'alimentació. La major part dels aliments que ingereix una persona conté sucre o es converteixen en sacarosa a la boca i al menjar, les dents pateixen l'agressió dels àcids generats a la boca. La saliva ajuda a rentar els aliments de la boca i redueix els efectes dels àcids, que poden danyar les dents i causar càries.

 
Higiene bucal en xiquets

Els pilars d'una boca sana es fonamenten en les cures inicials practicats des de la infància. Encara que els xiquets espanyols han millorat els seus hàbits d'higiene en els últims anys, cal augmentar la conscienciació dels pares sobre la importància de prevenir des de les edats més primerenques.

En paraules de la Dra. Amparo Pla, Cap del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de l'Hospital d'Alzira, "a partir dels 2 anys és fonamental que al xiquet se li retire el xumet i el biberó, ja que en esta edat es completa la seua dentició temporal. Sobre els 2-3 edat se li ha de fer el primer control odontològic per vigilar les gingivitis, càries i maloclusions dentals. Amb el temps hem d'ensenyar als més xicotets una tècnica correcta de raspallat, que durant els primers anys sempre s'ha de fer sota supervisió paterna".

En este sentit, pel que fa al correcte raspallat de dents per part dels més xicotets, els experts apunten que per a això s'han d'utilitzar raspalls de dents des del moment que comencen a sortir les dents. El raspall dels xiquets ha de ser de mida més xicoteta i disposar de truges més toves.

Encara que existeixen diverses tècniques per raspallar-se les dents, la tècnica de l’escombrat horitzontal és la més fàcil d'aprendre pels xiquets. Consisteix en raspallar totes les superfícies dentals (cares internes i externes) amb moviments horitzontals molt curts (de darrere cap endavant) i de suau pressió per eliminar les restes d'aliments, tot i que cal prendre precaucions, ja que poden produir-se abrasions dentàries. No cal modificar la tècnica que utilitze un pacient, si el control de placa és efectiu i no s'està fent malbé els seus teixits orals.

A més, per a una bona salut bucodental, és recomanable prendre molt de aigua durant el dinar o sopar i procurar ingerir una alimentació variada de cada un dels cinc grans grups específics d'aliments: cereals, fruites, hortalisses, proteïnes i productes lactis.

Hospital Universitari de La Ribera

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 28/12/2017
Lo que debería la seguridad social es poner remedio la higiene de dientes perdidos en la boca por enfermedades como piorrea, caries o enfermedad de las encías entrar en la seguridad social la implantación de dientes, muchos jóvenes o ancianos sin poder pagar dicha implantación están con dicha enfermedad o comiendo sopas y caldos. Es un robo del pobre bolsillo de ancianos con corta pensión por lo que cuesta de arreglar la boca, cuando no es por darle belleza, sino por una gran necesidad. Es de vergüenza que en tiempos que estamos pase esto. Así como cobrarles a los pobres pensionistas las medicinas necesarias algunas no entrando tampoco en la seguridad social. La farmacia no es una pastelería señores del gobierno, lamentablemente la farmacia es de gran necesidad para el obrero español en caso de padecer una enfermedad. Mi marido ha tenido que ser intervenido del corazón ha pagado el Betadine para curarse en casa la herida gasas y todo clase de medecinas necesarias y cobra una pensión que como esta la vida nunca al final de mes se llega. Asi como el habra muchos enfermos que estan pagandose por artritis las pomadas antiflamatorias y otras medecinas necesarias por su enfermedad o vejez. Verguenza y injusticia.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal