Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
domingo, 31 de diciembre de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Quasi cinc titulars de la Comunitat Valenciana abandonen cada dia les seues explotacions agràries

El número d’explotacions baixa un 5% i la superfície un 1% en quatre anys segons les dades elaborades per LA UNIÓ


 
.-000448 

Quasi cinc titulars (4,55) d'explotacions agràries de la Comunitat Valenciana abandonen cada dia l'activitat segons les dades elaborades per LA UNIÓ de Llauradors a partir de l'Enquesta de l'Estructura de les Explotacions Agrícoles de l'INE 2016 que s'acaba fer pública. D'aquesta pèrdua diària, uns tres són homes i dues dones.

El nombre d'explotacions agràries a la Comunitat Valenciana a la fi de 2016 era de 111.425 per les 117.480 de finals de 2013 (anterior Enquesta), la qual cosa suposa un 5% menys i una pèrdua diària de 4 explotacions durant aquest període.

En relació a la superfície, en 2016 existien 859.078 hectàrees per 870.440 de 2013, una variació en termes percentuals de l'1,3% i una perduda diària de quasi 8 Has, fonamentalment per la falta de rendibilitat de les mateixes.

Per edats, el major abandó es concentra en el rang comprès entre els 60 i els 64 anys i crida l'atenció -com és la tònica habitual- la baixa incorporació de persones menors de 30 anys a l'activitat agrària, la qual cosa reafirma les contínues peticions de LA UNIÓ per a incentivar la primera instal•lació i dotar-la amb pressupost suficient perquè cap jove es quede pel camí.

De les dades de l'Enquesta es desprèn així mateix que existeix un elevat nombre d'explotacions amb una reduïda dimensió, tant territorial com econòmica, circumstància que suposa un dels majors problemes que afecta al futur i la competitivitat de l'agricultura valenciana.

No obstant això, si comparem l'Enquesta de 2016 amb la de 2013 s'entreveu un fil d'esperança. La superfície agrària útil mitjana de les explotacions amb una dimensió econòmica d'entre els 9.600 i els 120.000 euros ha crescut de 9,5 a 9,98 hectàrees. Es dedueix així que les explotacions amb una dimensió territorial i econòmica major en mans de professionals presenten una major capacitat d'adaptació i resistència davant els canvis.

L'augment de la grandària de les explotacions s'està produint principalment per la de cessió de parcel•les de persones que cedeixen la seua activitat agrària (a causa de la falta de rendibilitat de les mateixes) a persones que es dediquen professionalment a l'agricultura.

LA UNIÓ

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s. 

 


 

._000515 

 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 31/12/2017
Hay un refrán muy verdadero: "De fuera vendrán y de tu hogar te echarán" Las huertas valencianas van a quedar en museos, la azada, la hoz, la faja y las alpargatas del labrador quedarán colgados en ese museo, recordando al valenciano trabajador, que se ganaba en sus tierras valencianas el sustento con la frente bañada de sudor. Ya no somos valencianos, somos como señoritos de otros países copiando, y la tierra de nuestras huertas muriendo están quedando. El olor de muestro pueblo en primavera que derramaba la flor de el azahar, ya poco a poco ese aroma desaparecerá. ¿Deseáis ver el labrador del ayer? id al museo que allí eternamente lo veréis.
Anarco - 31/12/2017
Y que hacen los políticos ante esto?
Rosa Maria de Dios - 31/12/2017
Anarco si que hacen los políticos, llenarse trabajando poco los bolsillos, bla bla bla y asi ellos bien y mal los demás. Siempre he dicho y dire que ellos son la ley del embudo lo ancho para mi y lo estrecho para ti. Votad, votad, y con cuerda nueva para que no se rompa, ya veréis que cualquier partido que voteis nuestra nación quedara igual y nada bien. No hay ningún ser humano capacitado en la ley justa para gobernar nuestro pueblo, nuestra ciudad, nuestra capital, ni nuestra nación.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal