Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
sábado, 13 de enero de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 El potent jazz de John Pickup, Matt Baker i Dani Domínguez visita hui Alzira

A la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores


 
.-000424
 

Línies poderoses de piano i melodies dolces del contrabaix… en JPMB s'han barrejat els treballs tradicionals del duo de jazz, creant una música nova i molt vibrant, tocada en el seu propi estil, inimitable.
JPMB té les seues arrels en una trobada a Manchester, Regne Unit, durant la primavera de l'any 2000. Des de les seues primeres notes tocades a duo mentre assajaven en el Royal Northern College of Music, s'ha demostrat que John Pickup i Matt Baker posseeixen una connexió musical molt forta.
Entre 2000 i 2006, John i Matt han actuat a duo, a més de trio, a Londres i per tot el Regne Unit, fins que Matt Baker va vindre a la nostra terra per treballar en l'orquestra d'òpera a València. Després de 6 anys, el duo es troba de nou en un concert únic a València i, després d'una acollida aclaparant, va nàixer JPMB.
Des de jazz contemporani fins a música per a cinema, JPMB pren la seua inspiració de les experiències dels seus dos components. John Pickup, un compositor de mèrit de música per a cinema, i Matt Baker, contrabaixista de l'Òpera del Palau dels Arts (València), barregen aqueixos talents a les seues fites en el món de jazz i així creen un gènere musical que porta la precisió i l'àmbit de música clàssica i contemporània a la inspiració del jazz improvisat. JPMB interpreta les seues composicions originals, música per a la pantalla gran i estàndards actuals.

En 2015 van publicar el seu primer disc, "Solace", del qual es deia al diari La Vanguardia: “Formes clàssiques, sense estridències, en un disc que es vol atemporal”.

El nord-americà Matthew Baker comença la seua carrera professional en contrabaix a l'edat de 13 anys amb l'Orquestra Simfònica de Sioux City (EUA), primer com tutti i després com a solista. Té diplomes del conservatori Royal Northern College of Music i la Royal Academy of Music (Regne Unit). Matt té una carrera diversificada en contrabaix i està reconegut pel seu treball en música clàssica, jazz, world music i per a teatre en més de vint països.

Matt ha actuat amb llegendes del jazz com Bob Mintzer, Dave Samuels, i Clark Terry, entre uns altres. En 2008 va guanyar primer premi en el concurs de jazz de la UPV i ací, a València, ha fundat els grups Diablito Tango, Duo Baker/Zambelli, i Ensemble La Seu, a més del seu treball amb JPMB. També ha actuat extensament en l'escena de la música cèltica amb artistes com Catriona McKay, Chris Stout, i Luke Daniels. Actualment, Matt és membre de l'Orquestra de Comunitat Valenciana Palau dels Arts, fundada pel mestre Lorin Maazel.

John Pickup és pianista i compositor establit a Londres, Regne Unit. Va estudiar piano i composició en el Paul McCartney Liverpool Institute for Performing Arts, graduat amb mèrit de primera classe l'any 2000.
Com a pianista, John va ser finalista del concurs Perrier Young Jazz Musician i va ser dues vegades semifinalista en el prestigiós concurs internacional de piano sol del Festival de Jazz de Montreux. Ha actuat en les ràdios BBC London i LBC London.

Mentre compon jazz i música clàssica per als seus propis projectes i ensembles, John ha treballat com a compositor i arranjador en un gran diversitat d'estils com a pop, hip-hop, i composicions per a pel·lícules i televisió. Fins i tot va treballar recentment fent arranjaments de soul/funk/pop per a Mamas Gun i el col·lectiu hip-hop de Londres Lazy Habits, així com en pel·lícules com Harry Potter and the Half Blood Prince i en programes de televisió com American Idol, X Factor, i America’s Got Talent.

Dani Domínguez és un dels bateries més sol·licitats, creatius i versàtils de l'escena estatal, amb una experiència de més d'1.500 concerts i més de 40 enregistraments.

Amb un llenguatge personal, un compromís amb el groove i un enfocament mancat de prejudicis, no ha tingut problemes a recórrer camins poc transitats des del jazz al hip-hop, del flamenc a l'electrònica,  o del pop a l'avant-garde, sempre amb èxit de públic i crítica.

Mostra  d'aquesta    versatilitat  són  els seus  treballs  en  el jazz (Bill  McHenry, Perico  Sambeat,  Ben  Monder,  Jean  Paul  Bourelly,  Brian  Charette, Guillermo  Klein,  Ernesto  Aurignac,  Chris  Kase,  Llibert  Fortuny...),  el hip-hop (Kase.O  Jazz  Magnetism,  Mala  Rodríguez,  Griffi, deRumba, Elphomega, Dive Dibosso...), el flamenc (Jorge Pardo, Rubem Dantas, Chano  Domínguez,  Javier  Colina,  Dan  Ben  Lior,  Rycardo  Moreno,  José.

Manuel  León...),  la improvisació (Agustí Fernández,  Pablo  Rega,  Tom Chant, BIB, ...), la música cubana (Miguel Angel "Angá", Daniel Amat, Iván “Melón”  Lewis, Dany Noel, Carlos Sarduy...),  el pop (Santiago  Auserón, Marc  Parrot,  Antílopez...),  l'electrònica (Velcro,  Arnau  Sala)  o  el rock (Los Suaves, Cornelius). Va ser guardonat com a "Millor  Bateria"  (2004) i ha actuat a nombrosos festivals de jazz estatals i internacionals. 

Aljazzira Jazz Club
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

 ._000500VD




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal