Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 17 de febrero de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Vicente Espí presenta hui a Alzira el seu nou disc Espiral

Amb l'acompanyament de Jesús Santandreu, Iván Cebrián i Massa Kamaguchi, a la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores


 
.-000424

Vicente Espí presenta el seu nou CD, Espiral (2018), en un concert a la Casa de la Cultura d'Alzira , hui, a les 19:30 hores.

Tot sis anys després del seu cèlebre Dogs Sounds, un dels millors discos editats en terres valencianes en l’última dècada, i que també va presentar a l’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira.

En aquesta nova presentació l’acompanyaran els músics amb què va gravar l’àlbum: el mestre del saxo tenor Jesús Santandreu, el guitarrista Iván Cebrián i el carismàtic i original contrabaixista japonés Massa Yamaguchi, ben conegut per tots nosaltres. Un autèntic luxe.

Perico Sambeat escriu aquesta nota sobre aquest disc: “Espiral és un disc fabulós. Vicente Espí, Jesús Santandreu, Massa Kamaguchi i Ivan Cebrián, antics coneguts meus, companys en mil projectes, es compten entre els meus músics favorits. Els temes són tots de Vicente Espí i són una mostra de la seua maduresa i bon fer. Tots ells emanen una sana irreverència, gràcies a la contínua interacció dels quatre músics i a un perfecte balanç entre tradició i modernitat. Felicitats, Vicente”.

 

Vicente Espí

Baterista, percussionista i compositor. Nascut a València, va estudiar en el Conservatori Superior d’Issy-Les-Molineaux (París). El seu primer grup, amb N’Guyen Lee, arriba a la final del Concurs Internacional de Joves Intèrprets de la Défense a la capital francesa. A França rep classes del percussionista Daniel Humair i col·labora amb músics com David Rose i Stefan Persiani, entre uns altres, i al seu retorn a València, amb grups i músics nacionals i internacionals, com Carlos Gonzálbez Trio, Monty Waters, Ramón Cardo, Jorge Pardo o Dave Schnitter (saxofonista dels Jazz Messengers d’Art Blakey). De tornada a França, imparteix classes a Montpeller i treballa amb el seu propi trio.

Després de traslladar-se una altra vegada a Espanya toca amb músics com Perico Sambeat, Albert Bover, Jesús Santandreu, Paco Charlín, Abe Rábade, Kirk McDonald, Fabio Miano, Joan Soler, Jordi Vilà, Mario Rossy, Santi Navalón, Albert Sanz, Vicente Macián, Toni Belenguer, Amadeu Adell o Voro García.

Actualment lidera els projectes o grups Trascoltrane, Free Line Experience Quintet, Dog Sounds, Vicente Espí Trio i, ara, Espiral.

 

Jesús Santandreu

Saxofonista tenor i compositor nascut a Carcaixent, València. Va ingressar en la Berklee College of Music de Boston, on va obtenir en 2000 la llicenciatura superior en Performance amb la qualificació de Magna Cum Laude.

Com a instrumentista compta en el seu haver amb més de vint produccions discogràfiques, d’entre les quals destacaríem “Out of the Cage” (Fresh Sound Records, FSNT 289) i “Sound Colors” (Fresh Sound Records, FSNT 340), en les quals lidera la formació aportant únicament composicions originals.

En el camp de la composició jazzística ha sigut guardonat amb un esment i un segon premi del “Concurs de joves compositors de jazz de la SGAE” en les edicions de 1995 i 1996 respectivament.

Les seues peces simfòniques han sigut interpretades a Brasil, EUA, Portugal i Espanya, rebent encàrrecs de composició de diverses institucions. La seua peça “La nit de Brahma” fou obra obligada en la 1ª secció del certamen internacional de bandes de música de València en 2010. Ha impartit classes magistrals en qualitat de compositor resident en la Middle Tennessee State University (Tennessee), St. Thomas University (Minnesota), i en qualitat de professor en la Universitat d’Algarve (Portugal), Conservatori Professional de Jobra (Portugal) i en la Universitat d’Aveiro (Portugal).

Recentment, la seua obra “Oneiric Discourse”, peça concertant per a saxofon tenor i ensemble simfònic de vents, es va estrenar en l’Orchesta Hall de Minneapolis interpretada per la St. Thomas Symphonic Wind Ensemble i el propi compositor com a solista.

Actualment compagina la composició, els arranjaments, la docència i els concerts com a instrumentista.

Encara que Santandreu va començar com a intèrpret de saxofon alt, des de 1997 toca exclusivament el tenor. En el seu llenguatge hi ha elements de Jerry Bergonzi, que va ser professor seu a Boston, Joe Henderson i John Coltrane entre uns altres, però integrats en un estil personal, vehement, harmònicament ric i amb un gran sentit del ritme.

 

Iván Cebrián

Guitarrista de València, llicenciat en la Royal School of Music, i posteriorment mudat a Los Angeles, Califòrnia, on va estudiar en diversos seminaris i classes particulars amb grans músics reconeguts internacionalment; ha format part d’importants formacions com Perico Sambeat Hot Rats Ensemble, Perico Sambeat Big Band, Gabriel Schwartz Brasiliana, Ramón Cardo Quartet, Sedajazz Big Band, Soul Tubes, Sole Giménez, Astrid Asher, Rubén Carlés Quartet, Playground, Jesús Santandreu Compendium, Vicente Espi Quartet, entre uns altres, i dirigeix el seu projecte personal Iván Cebrián Trio; com a músic de sessió ha treballat en alguns dels estudis més importants d’EUA, com Studio City Sound, amb el mític enginyer de so Tom Weir, ha gravat bandes sonores de videojocs per a UBISOFT (Los Angeles), i música per a televisió i ràdio.

 

Massa Kamaguchi

Als 14 anys, va començar a tocar el baix elèctric després d’escoltar un disc de Jaco Pastorius. En 1985 va començar estudis d’enginyeria en la universitat de Hosei (Tòquio), alhora que rebia classes de contrabaix amb Yoshio Ikeda, antic alumne de Gary Peacock.

En 1990 ingressa en el Berklee College of Music de Boston. Allí toca amb els millors músics com ara Geoge Garzone, Bert Seeger, Hal Crook, Herb Pomeroy i Frank Carlberg. Quatre anys més tard, ja a New York, treballa amb diferents formacions al costat de Frank Kimbrough, Sonny Simmons, Ben Monder, David Murray, Toots Thielmans, Tony Malaby o Charles Gale, entre uns altres. Grava amb Frank Kimbrough, Paul Motian, Ron Horton, Dave Douglas, Sonny Simmons, Tony Malaby, John O’Gallagher, Russ Lossing i Billy Mintz.

En 2006 es va traslladar a Barcelona, on continua col·laborant amb músics nord-americans amb els quals grava i realitza gires, així com amb solistes europeus com ara Albert Bover, Perico Sambeat, Albert Sanz, Gorka Benítez, Marco Mezquida, Miguel Fernández, i Sara Serpa.

Instrumentista notablement intuïtiu, Massa Kamaguchi és posseïdor de un so molt personal gràcies al seu intimista acostament al contrabaix. El seu timbre càlid i ric, al costat del seu estil modern, el defineixen com un excel·lent músic.

Aljazzira Club

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

             
 .-000166                                                             .-000151
               
._000506                                   .-000366 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal