Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 9 de abril de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 La campanya ‘Mans al riu’ de la Fundació Limne es farà a 7 ajuntaments de la Ribera

Algemesí, Alzira, Catadau, Cullera, l'Alcudia, La Pobla Llarga, Llombai i Sueca s’organitzaran per netejar els seus paratges aquàtics


 

._000526

‘Man s al Riu ’ és una campanya anual de neteja de rius que, des de 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne, amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels rius, a través d'una neteja popular dels residus que poblen els nostres entorns naturals. A la darrera edició de la jornada van participar 22 municipis i 620 voluntaris, que van retirar 8 tones de residus dels trams de riu en què es va actuar.

Enguany el 'Mans al Riu' de la Fundació Limne aconsegueix un nou record d'afiliació, sumant la participació ja confirmada dels municipis d’Albaida, Alborache, Alcoi, Alfarb, Algemesí, Almassora, Altea, Alzira, Benaguasil, Beniarbeig, Borriana, Canals, Catadau, Cocentaina, Cullera, Gandia, Gestalgar, La Vila Joiosa, L'Alcudia, L'Alqueria d'Asnar, L'Eliana, La Pobla Llarga, Llombai, Manises, Morella, Muro d'Alcoi, Ondara, Onil, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Sueca, Torreblanca, Torrent, Vallada i Vilallonga, que uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport dels ciutadans que vulguen implicar-se en la campanya.

Totes estes localitats organitzaran, de manera coordinada, neteges dels seus rius el cap de setmana del 21 i 22 d'abril (excepte Cocentaina, l'Alcúdia, Muro, Pobla Llarga i Torreblanca, que realitzaran l'activitat a la convocatòria de juny).

Des de Limne assenyalen que "la campanya Mans al Riu vol assenyalar que molts trams de riu es fan se rvir, incomprensiblement, com abocador s il·legal s ” . Tant és així que, a cada edició, retiren multitud de residus inversemblants, com ara matalafs, neveres, televisors, sofàs, bombones de butà o pneumàtics, entre molts altres. L'activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials en què s'actue, es farà incís en els mitjans que existeixen per gestionar els residus. “ Resulta il·lògic que hui dia s'abandone n residus als rius existint serveis de recollida, fins i tot porta a porta, i una xarxa d'ecoparcs”, assenyalen fonts de l’organització. 

La Fundació Limne agraeix el compromís dels ajuntaments implicats i el patrocini de Global Omnium i del projecte Libera d'Ecoembes, que ha permès doblar la participació en la campanya respecte anteriors anualitats, arribant així a més localitats i trams de riu.

L'organització, d'altra banda i per tal de calcular el material, prega que les persones interessades a participar s'inscriguin prèviament enviando un email a [email protected] o cridant al telèfon 635475706.

Fundació Limne

 
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
 
 
 
 
 

  


 

.-000466
.-000048
.-000331
.-000100



 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 09/04/2018
Unas personas no valencianas que vinieron en fallas y les conocí por casualidad hice amistad, al ver nuestra ciudad tan sucia los barrancos el rió y los entornos llenos de escombros me dijo: Rosa Maria sabes que dicen que la comunidad valenciana y Valencia y vuestros pueblos sois muy sucios que lleváis raza de gitanos. Esto me mosqueo, no por ellos, que la idea no vino de ellos, sino de las criticas que se comentan fuera de Valencia, no voy a decir de donde son un pueblo que es una joya de limpio pero os dire que son de cerca de Galicia, aquello es pura naturaleza y lo mantienen muy limpio. Que verguenza me dio. Y es una verdad los gitanos hoy son mas limpios que muchos payos como llaman ellos... Asi nos tratan cuando vienen a nuestra ciudad yo le dije que todos no eramos igual.... Y que el gobierno es culpable de no limpiarlo ya que estamos cansados de decirlo...¡Que verguenza!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal