Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.821 Fotografías: 108.798 Comentarios de usuarios: 125.564
EL SEIS DOBLE
jueves, 19 de abril de 2018
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Dissabte tindrà lloc la 19a Olimpíada Escolar d’Atletisme

A la Ciutat Esportiva Jorge Martínez ‘Aspar’, de 9 a 14 hores


 
._000526

El 21 d’abril tindrà lloc en la ciutat esportiva Jorge Martínez Aspar l’Olimpíada Escolar d’Atletisme en horari de 9 a 14 h.

Esta prova esportiva està dirigida a tots els centres escolars d’Alzira. Tot l’alumnat participarà en les modalitats de salt d’altura, salt de longitud, llançament de pes i mig fons dins de les categories de benjamins, alevins i infantils. Així mateix, en la present edició es té previst realitzar també les proves de relleus de 4x100 per col•legis en les diverses categories.

Tots els xiquets i xiquetes podran gaudir de les millores que presenta la ciutat esportiva en tots els seus espais esportius. L’organització de la prova correrà a càrrec del Club Esportiu la Rabosa amb la col•laboració del Servei Municipal d’Esports, quant a personal i infraestructura necessàries.

El foment de l’esport en edat escolar implica múltiples beneficis als nostres xiquets i xiquetes i els nostres jóvens:

1.- La pràctica habitual d’exercici físic moderat contribuïx al manteniment d’un bon estat general de salut i ajuda a estar bé, sentir-se sa i tenir vitalitat, de manera que facilita el bon funcionament dels diferents òrgans i sistemes del cos. Amb la seua pràctica habitual s’entrena el cor, el sistema respiratori, ossi i sanguini i s’afavorix el manteniment d’un bon estat d’ànim, més fort per a afrontar els problemes i contratemps del dia a dia.

2.- Com a eina en l’àmbit de la prevenció, l’exercici físic diari moderat ajuda a prevenir el sobrepés i l’obesitat, també en el cas dels xiquets i dels adolescents. Es considera fonamental evitar el sedentarisme i fomentar la realització dels trajectes curts, caminant o passejant.

3.- L’exercici físic moderat pot ajudar-nos a descansar i aconseguir una millor qualitat del somni. Afavorix la relaxació i la descàrrega de la tensió i nervis que sovint acumulen entre setmana, tant els adults com els xiquets i els adolescents. Descansar, per tant, no té per què ser sols sinònim de vesprades de sofà; canviar d’activitat, introduint algun esport, ajuda al descans físic i psicològic.

4.- Els xiquets a través de l’esport poden adonar-se del valor i de les recompenses de l’esforç continu i de l’entrenament a mitjà i llarg termini.

5.- Aprenen que aconseguir objectius requerix una etapa d’aprenentatge, sacrificis i esforç, i se’ls ajuda a entendre que no tot és immediat, ni fàcil d’aconseguir. Aprenen també que hi ha batalles que es perden, i cal ser forts per a poder afrontar-ho i coneixen de primera mà el bon sabor dels triomfs aconseguits. És una manera d’ajudar els xiquets que tenen poca tolerància a la frustració.

6.- Els esports en equip fomenten la socialització i ajuden el xiquet a compartir triomfs i derrotes i a gaudir dels sentiments intrínsecs a formar part d’un equip, a guanyar i a perdre i ajudar-se en equip per a aconseguir un objectiu comú.

7.- Amb la pràctica d’exercici físic amb la família i els amics s’ensenya als xiquets una forma de divertir-se i passar-ho bé, una alternativa més a l’ampli ventall de possibilitats d’oci. L’esport oferix la possibilitat d’introduir els xiquets i els adolescents en una alternativa d’oci sana, que poden compartir amb la família i també amb els amics.

8.- Fer esport en equip pot ser un canal més per a millorar l’autoestima de xiquets i adolescents que pel seu cos poden tenir problemes d’integració, per sentir-se massa alts o baixos, o grossos o prims.

Són sensacions que poden portar-se millor quan se senten àgils i amb capacitat per a controlar el seu cos i quan se senten segurs i integrats en la pràctica d’un esport, de forma normalitzada.

9.- La sensació de benestar immediat que produix l’exercici físic es deu a l’alliberament de les endorfines, les hormones encarregades de facilitar i generar sensació de benestar i vitalitat que ajuda a enfrontar-se als problemes amb major energia. Esta sensació respon a una explicació bioquímica que ocorre cada vegada que el cos es realitza exercici físic.

10.- L’oci esportiu prevé l’excés de temps dedicat a alternatives lúdiques sedentàries i passives. Són moltes les alternatives d’oci fàcils i còmodes que no suposen cap tipus d’activitat física ni motivació ni estimulació per als xiquets i que, realitzades de forma exclusiva i sense alternar amb altres activitats, poden facilitar el desencadenament de problemes de salut.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

                              
 .-000003                                                         .-000004                                             ._000511

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal