Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de abril de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Demà es celebra un recital de poesia de dones de diferent nacionalitats a la Plaça del Mercat d'Alzira, a les 12:00 hores

Acte organitzat per Amnistia Internacional La Ribera, CEPAIM, Grup de Debat per la Igualtat i Dones Juristes


 

.
.-000049

En primer lloc, volem remarcar que Alzira, històricament, com altres moltes ciutats, ha estat marcada per la diversitat cultural. La realitat actual no és distinta, ja que les ciutats són cada vegada més diverses i plurals. Per aquest motiu, és necessari crear espais que permeten l’expressió lliure i el coneixement mutu de la ciutadania. Considerem que cal crear ponts culturals per tal de fomentar l’apropament entre persones, reforçar les identitats personals i comunitàries, fent que la societat siga més plural i igualitària.

L’espai públic està format pels carrers, places i edificis públics però estos no es redueixen a una sola funció, ja que són espais d’encontre, de decisions, de transmissió de valors i al mateix temps són llocs on compartir i mostrar habilitats i competències individuals a altres persones.

Les dones i les minories culturals no han tingut facilitats en l’accés a l’ocupació d’estos espais, els quals han estat predominats per la figura masculina de la cultura majoritària de cada territori. Les dones històricament han estat situades en un segon pla, a l’àmbit privat, creant un imaginari homogeni i estereotipat d’un paper de les dones centrat en les tasques de cures i domèstiques. D’aquesta manera han estat invisibilitzades a l’àrea cultural, econòmica, política, artística...Però, cal que la mirada heterogènia de les dones siga un referent en el conjunt social.

Des de l’àmbit cultural, al llarg de la història, encara que han hagut moltes dones dedicades a aquesta tasca però han hagut de suportar que les seues creacions es veren a la l’ombra dels creadors masculins. És per aquest motiu que resulta fonamental reivindicar, amb espais no mixtes, la figura de les dones a l’àmbit cultural i ,sobretot , al literari.

La poesia és una expressió artística la qual per mitjà dels versos evoca sentiments i mou emocions, crea lligams i potencia la pau.

D’aquesta manera, la Fundació Cepaim, Amnistia internacional, el Grup de Debat per la Igualtat d’Alzira i AJUDA (Associació de Dones Juristes d’Alzira) hem organitzat un recital de poesia, en el qual dones de diferents nacionalitats faran lectures de poemes escrits per dones.

Objectius

- Mostrar la diversitat de les dones en la poesia des d’una mirada intercultural.

- Visibilitzar i reivindicar la creativitat i la participació de les dones en l’espai públic.

- Proporcionar un espai comú en el qual les persones que participem creem un vincle que ens permeta conviure amb harmonia i respectant les diferències.

Desenvolupament de l’activitat, calendarització i lloc:

El 28 d’abril, a les 12.00, a la Plaça del Mercat es realitzarà una acció artística consistent en el recital “DONES I POESIA”. Es farà una lectura de poemes creats per dones de diferents nacionalitats en el seu idioma original. Al mateix temps, es recitarà la traducció en alguna de les llengües del territori.

Pel que fa als poemes escrits en les llengües del territori es traduiran en alguns idiomes de les dones que hi participen.

Els principals idiomes que representaran la diversitat lingüística i cultural són: Àrab, romanès , búlgar, ucraïnès, espanyol i valencià. Comptarem també amb una actuació musical per acompanyar l’acte.

Prèviament a l’acte (dimarts 24 d’abril) es realitzarà un taller al centre de la Fundació Cepaim per tal de posar els poemes en comú, realitzar les traduccions pertinents i fer una lectura general dels poemes que seran recitats.

Amnistia Internacional La Ribera

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 
 

 
 .-000006

.-000291
.-000342
._000530

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades
SocialHumanismo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal