Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.872 Fotografías: 108.858 Comentarios de usuarios: 125.581
EL SEIS DOBLE
sábado, 19 de mayo de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El contrabaixista Amadeu Adell presenta hui a Alzira el seu nou disc 'Personal Matters'

Acompanyat per Lucas Ibáñez, a la guitarra, i per Pere Munuera, a la percussió. Tindrà lloc a la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores


 

.-000424
 

La suite Personal Matters és el tercer disc del contrabaixista Amadeu Adell, en format de trio (contrabaix, bateria, guitarra,) i quart disc com a líder i compositor, que ens ofereix un repertori que s'aparta del so clàssic del trio de jazz, prenent una adreça que porta a l'oïdor per diferents camins tant melòdics com a rítmics i que en alguns passatges cerquen la confusió i el caos controlat, allunyant-se de l'ortodòxia i dels cànons establerts. Conté un repertori polirítmic ordenat en forma d’ “electric suite”, una fusió estilística i sonora que va barrejant des del característic ordre barroc, passant pel free jazz amb pinzellades de rock progressiu i reminiscències ètniques. És una reunió de xicotetes danses estilitzades, contrastants entre si i que, sent de caràcter popular, formen una sola obra, amb espais per a la improvisació i la cadència. El trio fa ús de l'electrònica puntualment per a crear diferents atmosferes i textures, sempre al servei de la improvisació. El concert, en forma de suite, va passant i desgranant les huit danses; en cadascuna es proposa un camí harmònic i rítmic diferent, el qual va evolucionant mitjançant la improvisació del moment i sense caure en les repeticions.

A diferència dels seus anteriors treballs, de caràcter més acústic, Amadeu utilitza samplers, loopers i efectes que enriqueixen les composicions i ajuden a crear diferents atmosferes durant la improvisació però sempre en temps real. Ens porta influències que van des de la música barroca passant pel rock progressiu de grups com a Cactus, Frank Zappa o estils com el bop o el free jazz, un treball d'autor en format de trio en el qual ha comptat amb la versatilitat del guitarrista Lucas Ibáñez (guitarra, loopers, efectes) i la contundència i imaginativa bateria de Pere Munuera (bateria, percussió, sampler).

 

Amadeu Adell, contrabaix,  baix elèctric

El contrabaixista valencià Amadeu Adell estudià baix elèctric, harmonia i combos al Taller de Músics de Barcelona i en diferents seminaris com ara els de Bancaixa, Sedajazz, Sevilla, etc, amb professors de la talla de Ray Drummond, Ron Carter o Ben Street entre d’altres, i contrabaix clàssic al Conservatori de Carcaixent i al Maestro Iturbi, de València (grau mitjà, pla del 66). Alhora va iniciar la seua carrera com a músic de jazz l’any 1995 de forma autodidacta, després d’haver estat tocant el baix elèctric professionalment com a músic de sessió, realitzant gires i gravacions amb diferents grups i artistes, com ara The Platters, Easy Reader, Al Este, Four Tops, Pimpinela, etc.

El 1995 fundà el grup Jazz Nossiene amb el pianista Pedro Aznar. Amb aquest grup editaren un cedé el 1997 amb composicions pròpies. Paral·lelament aqueix mateix any, amb el seu grup Amadeu Adell Quintet, és seleccionat per l’INJUVE realitzant una gira per diferents comunitats.

L’any 2003 edità el cedé Innsbruck, un treball d’autor composat i produït pel mateix Amadeu, editat per Omix Records i distribuït per Nuevos Medios. El desembre del 2006 registrà el seu treball Liles, en septet també editat per Omix Records. Al 2010 i en quartet amb el flautista Andrés Belmonte i Vicent Macián al saxo tenor publica AEDO. A duo junt al guitarrista Pablo Mercader a l’any 2012 trau al mercat Jazz Duets. En 2014 i amb el Foro Jazz Trio + Celia Mur publica Django & Holiday. L’any 2017 surt Personal Matters (electric suite) en trio amb Lucas Ibáñez i Pere Munuera, editat per Sedajazz Records.

Com a músic de sessió ha tocat o format part de diferents grups, com ara Sheila Jordan, Perico Sambeat, Philip Catherine, Steve Marcus, Esteve Pi, Ximo Tébar, Lidia Wellington, Ricardo Belda, Sedajazz Big Band, Joan Soler-Ramon Cardo Quartet, Aljazzira Big Band, Jef Ballard, Felipe Cucciardi, Jaume Pedrós Group, Mediterrània Big Band, Celia Mur Quartet, Mikel Casany, Bòlit Jazz, Ester Andújar Quartet, David Pastor, Max Sunyé, Tanjia Shilinsky, Albert Sanz, Antonio Serrano, etc.

En altres camps paral·lels al jazz, com ho és en l’actualitat el flamenc, ha col·laborat amb la companyia de Charo Cala, amb l’espectacle Para las seis cuerdas, participant entre d’altres al Festival de la Bienal de Sevilla del 2004, sota la direcció de Fernando Zurro, i amb el grup Sentir flamenco, liderat pel flautista David Casany. Igualment, des de l’any 1998 ha col·laborat amb formacions de música clàssica com l’O.S.A. (Orquestra Simfònica d’Alacant), l’Orquesta Clásica Setabense, el Cuarteto Vesperale (fusió de música barroca i jazz) i el grup de percussions Amores.

Des de l’any 1999 fins el 2005 fou baixista de la base rítmica de les jams del Club Black Note, a València. En l’àmbit pedagògic, ha estat professor al Taller de Rock de Sedaví (1995-1997), a l’Aula de Música Divisi de València (1996-1998), al Taller de Música de Benimaclet (1996-1999) i a l’Escola de Música Moderna d’Alzira (1998-2003).

En l’actualitat, a més de liderar el seu propi grup, forma part de Jaume Pedrós Group (jazz-fussion), Blue Line´s (blues-rock), Andrés Belmonte Trio (jazz), Sunny Side Collective Tribut a Billie Holliday, Nacho Belda (gypsy) o Silvia Peña (chanson)

 

Lucas Ibáñez, guitarres

Comença els seus estudis musicals a l'edat de 8 anys en la Societat Musical d'Alzira i amb 12 anys es decanta per la guitarra clàssica on adquireix la seua principal formació. Posteriorment continua els seus estudis en l'especialitat de guitarra flamenca i en el Conservatori de Música Mestre Vert de Carcaixent on obté la diplomatura l'any 1995.

A partir d'aquest moment cursa més estudis relacionats amb la música moderna, rock, pop o bossa nova i en aquesta època de formació, realitza diversos cursos d'especialització en guitarra de jazz i assisteix habitualment a seminaris orientats a les músiques creatives.

Durant cinc anys estudia harmonia moderna i arranjaments musicals amb el professor Daniel Flors i a més Lucas té una àmplia experiència relacionada amb la informàtica musical i estudis d'enregistrament.

Durant els seus primers anys com a professional, es dedica a tocar en diverses agrupacions musicals de diferents estils (orquestres, grups de rock, pop, etc,). Actualment està immers en diversos projectes com a guitarrista solista, com ara Personal Matters, dedicat al jazz experimental.

Dels seus enregistraments podem destacar: “Django & Holiday” amb la cantant Celia Mur o col·laboracions en diferents àlbums del cantautor de L’Alcúdia, Óscar Briz, “Dos Gardenias” amb Sole Giménez, ”Com un gust meu” amb Cristina Blasco i “Personal Matters” al costat d’Amadeu Adell i Pere Munuera.

 

Pere Munuera, bateria i percussió

Comença els seus estudis de bateria i solfeig en el taller de Jazz de Sedaví l'any 86, prenent classes amb Mariano Cubells i Francisco Blanco, Latino. En 1990 amplia els seus coneixements de solfeig en el conservatori de Catarroja i de bateria, fent classes amb Felip Santandreu.

Entre 1994 i 2007 participa com a alumne en els seminaris internacionals de Jazz de Sedaví, de la ciutat de Gandia i del Palau de la Música de València estudiant amb Juanjo Garcerá , Jordi Rossy, Marc Miralta, Felipe Cucciardi, Jeff Jerolamon, Antonio Sanchez, Donald Edwards, Skip Haden i Henry Cole.

Va ser el fundador del Taller de Rock de Sedaví, impartint classes de bateria durant set anys.

Col·labora en els tallers de l'Ateneu Cultural de Russafa, impartint classes de bateria. Ha participat en desenes de formacions musicals de diferents estils com ara rock, blues, funk, reggae, jazz, flamenc, hip-hop ètnic, com Jah Macetas, Rumbero Jamaicano, Red Gold & Green, Beat Vendors, Aboriginal Sound System, The X, Jazz Conection, CMM Trio, Toni Belenguer Quintet, Jorge Riera Trio, etc.

També va dirigir els projectes Pinter Acción Jazz i Jazz & Arts on es fusionaven i interactuaven diferents disciplines artístiques amb el Jazz com a fil conductor.

Ha organitzat nombroses jam sessions en tota la ciutat i actualment pertany al grup base del Jazzomingo en NHNMQ27AMIGOS (El Cabanyal).

Aljazzira Jazz Club

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

  

 

                             
.-000474                                                  .-000132                                                    .-000130              

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal