Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 23 de mayo de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 A Alzira se celebra una taula de treball al voltant de l’Envelliment Actiu

Diversos estudis coincidixen en la valoració que el 20% de la població patirà d'algun tipus de deterioració cognitiva, i l'edat mitjana del pacient d'Alzheimer és de 78 anys


 

._000518

La passada setmana va tindre lloc, a la seu de Serveis Socials, una taula de treball, que s’emmarca dins de la programació establerta en el Pla Municipal d’Envelliment Actiu. Són moltes les accions que s’han dut a terme al respecte i a la taula es tractaran temes com la fonamentació i inici del grup d’envelliment; la presentació dels nous membres i revisió de la metodologia de treball; i l’exposició de l’avantprojecte del servei d’ajuda a domicili municipal.

La regidora de Serveis Socials, Marina Mir, ha destacat que “les taules de treball que organitzem des de Serveis Socials sempre són molt positives i donen molts bons resultats. Una d’estes, de les quatre que tenim actualment, és la d’envelliment actiu amb la qual ens vam reunir la passada setmana. Creiem que cal aprofundir en este sector de població i, per això, estem treballant en el Pla Municipal d’Envelliment. A més, esta metodologia de treball és molt efectiva i en la Conselleria comencen ara amb esta forma de treball que nosaltres ja portem en marxa des de fa quasi dos anys”.

Diversos estudis coincidixen en la valoració que el 20% de la població patirà d'algun tipus de deterioració cognitiva, i l'edat mitjana del pacient d'Alzheimer és de 78 anys. Si esta dada teòrica mencionada l’extrapolem a la realitat concreta de la ciutat d'Alzira, i segons la informació extreta del padró municipal amb 2.974 persones majors de 75 anys, ens trobem amb aproximadament 600 persones afectades per este tipus de patologies que requeriran una potent xarxa de serveis polivalents adaptats a les seues pròpies necessitats i també a les dels seus familiars com a proveïdors directes de les seues cures específiques.

Mir ha afegit: “Les competències municipals per a persones majors formen part del conjunt de les polítiques socials que impulsa el Govern Local per al conjunt de la població i es pretén que tinguen una visió transversal i integrada en altres àrees de gestió. Les competències estan adscrites a la Regidoria de Serveis Socials i el nivell orgànic i funcional correspon a l'estructura tècnica de Serveis Socials i Innovació Social. Per tant, en el moment actual, correspon fer les coses d'una altra manera, introduint innovació en els plantejaments a partir d'un context afavoridor”.

Per tant, s’ha de tindre en compte:

Des de la perspectiva participativa, disposar d'un grup d'experts que participen en la consulta, elaboració de propostes, suggeriments i assessorament amb la Regidoria de Serveis Socials en l'elaboració del Pla Municipal d'Envelliment Actiu.

Des d'un context més ampli, també les directrius europees estan treballant per a facilitar la transició del model assistencialista institucional al model comunitàri alternatiu, recuperant la centralitat en les persones.

S’ha d’aprofitar el moment favorable per a l'articulació de polítiques socials i principalment de la possibilitat que té l'Ajuntament d'Alzira de recuperar fons econòmics propis pel fet de traspassar el finançament de les places residencials de titularitat municipal al sistema d'atenció a la dependència que gestiona la Generalitat. Sense anar més lluny, la recuperació d'estos fons per a l'any que ve ja podrien suposar per al pressupost municipal un milió d'euros aproximadament. 

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 
 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal