Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
lunes, 11 de junio de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Concerts, conferències i cine conformen una setmana intensa amb la 20 Mostra de Jazz al Carrer a Alzira

La Gallera acull hui, a les 19:30 hores, la conferència “Maestros del Jazz: 40 años sin poder quitármelos de la cabeza”, a càrrec de Jorge García, del departament de Documentació de l'Ajuntament


 
-_000554  
 

Dilluns 11 de juny

19:30 - Conferència a La Gallera de Jorge García. Cap del departament de Documentació. Direcció de Música i Cultura Popular. Institut Valencià de Cultura. “Maestros del Jazz: 40 años sin poder quitármelos de la cabeza”  

"Jo pense que al jazz, com a qualsevol altra música, s’arriba per la passió. En la xarrada, al mateix temps que recorde la meua experiència personal, escoltarem algunes peces mestres de grans músics, des de Charlie Parker o Sarah Vaughan fins a Charles Mingus, i parlarem de les passions que em van provocar a mi i poden provocar a qualsevol."

 

Dimarts 12 de juny

20:00 - Jazz a Casa amb Key Day, veu - Baptiste Bailly, piano (Casa Alós, c/ Santa Llúcia, 4 al costat del MUMA)

Key Day Claudia Ferrández Pascual naix a Elx el 1983, i des de molt xicoteta descobrix la seua passió per la música. Entre les seves primeres influències es troben les grans dames del jazz com Ella Fitzgerald i Billie Hollyday, del soul com Aretha Franklin i Etta James i fins i tot de la música llatina i la cobla com Celia Cruz o Concha Piquer. Quan comença els seus estudis de Psicologia a València, entra en contacte amb alguns músics locals de bandes de soul, funk, reggae o ska. El seu primer contacte acadèmic amb el jazz va tenir lloc al XV Seminari Internacional de Jazz i Música Llatina realitzat per Sedajazz de 2013 i conduït per les professores de veu Carmen Lundy i Teresa Luján. Participa com a alumna en múltiples seminaris i màster classes impartides per professors de la talla de Perico Sambeat, Jesús Santandreu, David Pastor, Jorge Rossy, Toni Belenguer,

Voro García, Francisco "Latino" Blanco, George Cables, Peter Bernstein o Viktorija Pilatovic. Es part integrant d’Els Offbeaters, de Key & Board, del projecte amb

perspectiva de gènere Café de Fel, el primer disc en solitari de Xavi Sarrià (Obrint Pas), etc... Acompanyada en esta ocasió pel pianista francés Baptiste Bailly, autodidacte i diplomat superior en Pedagogia que va

estudiar amb Eric Moulin, Rémi Ploton i Albert Bover al 2014, i que a hores d’ara residix a València des del 2015. Compositor apassionat, guanya en 2016 el premi a la millor composició al concurs de jazz de Castelló.

 

Dimecres 13 de juny

20:00 - Jazz a Casa amb Mateo Rived, veu - Bertrand Kientz, guitarra (Casa Sales, c/ Colon 48.)

Mateo Rived, gran amant del jazz i la música brasilera, comença a estudiar guitarra sent un xiquet per a, després d’una breu incursió al piano, dedicar-se anys després plenament a la veu. Músic autodidacte, fa anys que està present en el panorama del jazz valencià desenvolupant diferents projectes, caracteritzats tots ells pel seu amor a l’estil cool, als xicotets detalls, a la cura per la sonoritat per damunt de la notorietat. De vegades a meitat camí entre el jazz tradicional i la música contemporània, de vegades és jazz amb un toc dens i fosc amb percussió africana, de vegades líric i intimista, en esta segona visita a Alzira (la primera fou quan ens presentà el seu homenatge a Chet Baker). Ve acompanyat pel guitarrista francés Bertrand Kientz, que s’inicia amb la guitarra clàssica fins a 1980 quan s’apassiona pel jazz i ingressa al CIM a París on estudia amb Jean-Claude Forenbach (saxofonista de Django Reinhardt i de Boris Vian), on crea el seu propi grup i alhora toca en la Big Band de Montreuil i en la Big Band de Nanterre. Ja a València estudia 4 anys amb David Schnitter i va seguir estudis puntuals en diferents "workshops" amb Kenny Burrell, Kurt Rosenwinkel, Adam Rogers etc. Participa en els discos d’Andrés Belmonte Jazz 7 i Toni Belenguer Quintet Alter Ego. És un guitarrista de recursos harmònics i rítmics des del jazz més tradicional fins al jazz actual que s’adapta a una multitud d’estils gràcies a la seua llarga trajectòria.

 

Dijous 14 de juny

20:00 - Jazz a Casa amb Sónnica Yepes-Veu / Kontxi Lorente-P / Lluis Llario-Cb

(Casa Claur, c/ Colon, 49 al costat de Camí Vell Restaurant)

HOMENATGE A LA DONA EN EL JAZZ - Un repertori musicalment exquisit dedicat a aquelles excel·lents dones de la música que van deixar empremta en el món del jazz i d’alguns altres estils contemporanis nordamericans del moment. Este tribut recull inoblidables temes de compositores i intèrprets, com ara Nina Simone, Shirley Horn, Joni Mitchell, Abbey Lincoln, Diane Reeves, Carole King i Lizz Wright entre d’altres, interpretats per este particular trio d’excel·lents músics de l’escena del jazz espanyol. Sónnica Yepes, que naix a Sagunt i es cria a Madrid, és filla dels actors espanyols Mònica

Cano i José Yepes. Llicenciada en Cant en l’especialitat de Vocal Jazz, pel conservatori superior Folkwang Universität der Künste, d’Alemanya, on es desenvolupa com a cantant i intèrpret en l’escena musical alemanya. El seu últim treball com a líder és I tot per l’art (worlmusic-jazz). És component del grup vocal europeu Slixs and Friends, de gira per Europa l’any 2014 sota la direcció del seu creador, el gran vocalista americà Bobby McFerrin. La pianista i compositora Kontxi Lorente, nascuda a Pamplona, és deixeble de grans pianistes com Iñaki Salvador, Joan Monné, Albert Bover o Barry Harris, entre d’altres. Va decidir fixar la seua residència a València. El 2015 va presentar el seu segon disc, About Me, en trio juntament amb Perico Sambeat. Ara, a València, podem gaudir del privilegi de tenir-la entre nosaltres i de les seues activitats docents en el Conservatori Superior de Jazz. El contrabaixista Luis Llario naix a València i des dels 18 anys treballa com a músic professional. En 1975 decidix dedicar-se professionalment al jazz integrant les formacions Triple Zero i València Jazz grups pioners del jazz a València. Ha sigut guardonat al llarg de la seua carrera en diferents ocasions.

 

Divendres 15 de juny. Casa de la Cultura

20:30 - Projecció pel·lícula New Orleans (Arthur Lubin, 1947)

22.00 - Àpat de cloenda Cinema i Jazz 2017-18 oferit pel Club Cinema i Aljazzira

23:00 - Concert “Ramon Cardo & The Nyora Boppers” ‘New Orleans’ - Nick Duquesne, l’amo d’un club de joc a Bourbon Street, que té el somni de ser promotor de jazz, s’enamora d’una cantant de l’alta societat durant el naixement del blues a Nova Orleans. Billie Holiday i Louis Armstrong actuen junts i retraten una parella compromesa. Durant una cançó, el personatge d’Armstrong presenta els membres de la seua banda que en esta ocasió contempla els més grans del jazz clàssic.

Ramon Cardo & The Nyora Boppers és el nou projecte del saxofonista Ramon Cardo. Consagrat a l’escena nacional des dels anys 80, Cardo és sense dubte un dels valors més talentosos de la Península. Per completar la formació el veterà saxofonista s’envolta de noves generacions de músics de jazz: Pepe Zaragoza (tp), Joan Soler (g), Jaume Guerra (cb) i Roger Gutiérrez (dr).

L’estètica musical del quintet es basa en el gènere hard-bop, un corrent del jazz que naix als anys seixanta i que marca els fonaments del jazz modern. L’estètica del hard bop modern és viva hui en dia en la majoria de músics actuals de referència, tant és així que és una dels afluents del jazz més utilitzades a Nova York hui en l’actualitat. Músics com Tom Harrell, Ralph Bowen o Victor Lewis seguixen les petjades iniciades als seixanta amb una percepció més moderna en l’àmbit compositiu. El quintet Ramon Cardo & The Nyora Boppers dóna la seua visió sobre esta estètica. Composicions de Cardo, Palau i Zaragoza que no deixen indiferents.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

._000006VD



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal