Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de julio de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Ribera necessita saber com estava i com està l’hospital i el departament, abans i després de la reversió

Segons la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, "la ciutadania té dret a saber tota la informació que Ribera Salud ha negat constantment"


 

  ._000564

No s’han perdut especialitats, ni s’han tancat llits, ni ha caigut l’Hospital, ni els veïns de la Ribera ens hem hagut d’anar a València per carència d’especialitats mèdiques, com vaticinava l’empresa Ribera Salud i els seus portaveus de Sanitatsolsuna, en defensa de la sanitat privada. L’atenció als Centres de Salut i a l’Hospital ha continuat, amb una percepció positiva per part de les persones malaltes i de les seues famílies. Hi ha algunes qüestions que cal afinar i buscar millor solucions com, per exemple, l’aparcament o el transport públic a l’Hospital, és cert. Hem de recordar que fa menys de quatre mesos totes aquestes qüestions no estaven resoltes sinó al contrari, i allò que ara pareix tan greu era un poc pitjor aleshores.

En aquests mesos en hem adonat que l’enemic de la Sanitat Pública el tenim molt a prop, dins de casa, com s’ha pogut comprovar recentment -per exemple- amb les gravacions als caps de Servei fetes per alguna persona de l’organització. Veiem com s’han heretat responsables i estructures de poder de la concessió anterior que, a poc a poc com una metàstasi, poden danyar tot l’organisme, tot el sistema de salut de la comarca. I, fins i tot, les conegudes aliances politico-mediàtiques posen tot el seu esforç en fer-nos creure que la reversió està resultant una experiència negativa. I això, ho comproven diàriament les persones que van a ser ateses i les seues famílies, no és cert.

A hores d’ara, encara subsisteixen en la organització persones tòxiques per al sistema que, pacientment i confosos entre el paisatge, intenten minar els ciments de la nostra Sanitat Pública, en el seu benefici o de l’antiga empresa. Cal recordar que Ribera Salud encara té interessos econòmics en diverses concessions sanitàries valencianes i utilitzarà qualsevol excusa -com està utilitzant-la de forma directa o indirecta amb els seus col·laboradors- per desprestigiar els intents de reversió de les concessions que queden. Cal estar ben a l’aguait de les informacions i no creure’s tot el que es diu, sense buscar més informació.

En un Hospital i Departament de Salut, amb més de 2.000 treballadors i treballadores i amb una activitat contínua, és impossible reconduir la situació anterior en només tres mesos, especialment quan la informació que Ribera Salud va deixar fou, en molts àmbits, entre mínima i cap. Serà difícil en el poc de temps normalitzar el funcionament quotidià per causa de la precarietat de la situació que s’han trobat, de l’obsolescència dels aparells mèdics, de la manca de manteniment i de les deficiències en les infraestructures i els vicis ocults que Ribera Salud mai va fer públics. L’Hospital de La Ribera no era la meravella que ens volien fer creure i ara podem començar a saber-ho en haver pogut conéixer els nous gestors la realitat de la situació que hem heretat.

Suposàvem que assumir la gestió pública de l’Hospital i Departament de La Ribera no seria una tasca fàcil, que hi hauria molts entrebancs des de diferents fronts empresarials, polítics i mediàtics. Per això, des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública hem volgut des de primera hora que s’explicara a la ciutadania quina era la situació real de l’Hospital i el Departament, per saber a què ens enfrontàvem, ja que vint anys sense pràcticament control de l’Administració i amb l’interés bàsic de la rendibilitat per als accionistes, donen per a molt.

La ciutadania te dret a saber tota la informació que Ribera Salud ha negat constantment. Per això, sol·licitem a la Conselleria i a la nova direcció del Departament que siguen transparents i expliquen el que han rebut, amb el que s’han trobat; que ens conten el que hi ha, el que no hi ha i el que hauria d’haver. Incloses, per exemple, les liquidacions dels anys pendents amb Ribera Salud i de les que ja no hem sabut res més. Perquè, si la ciutadania no coneix totes les deficiències que hem heretat del modelo Alzira, que sembla que en són moltes, al final serà fàcil que li les atribuïsquen totes a la nova Gestió Pública. I això no seria just ni raonable per al desig i la necessitat d’una Sanitat Pública, Universal, Gratuïta i de Qualitat.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

                            
.-000474                                                  .-000132                                                    .-000130              


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

toni - 27/07/2018
Vaya parrafada han soltado sin ningún argumento capaz de convencer a nadie. Digo yo que Sanitat habrá hecho una auditoría interna para saber lo que se iba a encontrar. Esto suena a discurso político en lo que lo fácil es decir que lo heredado era peor y tal y tal. Señores, sean serios y pónganse las pilas.

Si realmente quieren una sanidad pública de calidad inviertan en ella y dejen de echar balones diciendo que les falta mucha información que supuestamente se ha negado a entregar la concesión anterior.

¿Es cierto que no hay cardiólogo de guardia por las noches?. ¿si sufres un infarto de madrugada te derivan a La Fe?. Estas son las cuestiones a las que deberían buscar respuestas y no si es que estos o aquellos....que si no me dan información ...que si era un caos.... SOLUCIONES Y NO EXCUSAS.
Eleno - 27/07/2018
Después de tres meses de gestión del hospital por parte de la Conselleria, no tengo ni yo ni nadie elementos con la perspectiva suficiente (tiempo) para emitir una opinión desinteresada al respecto de si hemos mejorado o empeorado la asistencia. Ahora bien, a una pregunta tan concreta como la que hace toni, sí se puede responder. Efectivamente creo que carecemos del servicio de guardia de cirugía de coronarias. No sé si tampoco hay cardiología de guardia. Lo sé porque hace dos años sufrí esa falta y efectivamente mi madre tuvo que ser trasladada a La Fe.
La diferencia está en que los anteriores gestores tuvieron 20 años para solucionarlo y los actuales tres meses. Bueno, también está la diferencia en que entonces toni (y muchos como él) no decían nada y ahora ya veis...
Paco - 27/07/2018
Lo unico que he sacado en claro en todo el articulo es el reconocimiento implicito del peor funcionamiento del hospital, a pesar del aumento del numero de trabajadores.
Yo no se si la culpa es de los trabajadores antiguos que segun su comentario son toxicos, pero contar lo que sucedio en esa reunión aunque no me parezca muy leal es contar la realidad indiscutible de conforme esta el tema.
Da la intención que esta plataforma solo esta haciendo una campaña para acabar con los trabajadores no funcionarios del hospital atribuyendoles la falta de capacidad de algunos de los nuevos gestores, que por supuesto tal y como se oye en las gravaciones son los que dan las instrucciones y dicen como se tienen que hacer las cosas.
No es justo que la falta de capacidad de algunos la paguen los subordinados,
Diego - 27/07/2018
Ahora esta pasando en el Hospital de la Ribera lo que hay siempre en cualquier hospital publico, lo que pasa es que en Alzira acostumbrados a algo bastante mejor y ahora este hueso nos va a costar de roer, todo esto se lo tendremos que agradecer al actual gobierno valenciano, un atajo de perroflautas que su unica obsesion es destruir todo lo anterior, hospitales, universidades, colegios...., les importa un rabano que funcionara bien y que sean muchos los perjudicados, ellos estan en el poder y ahora hacen lo que les da la gana. Ahora la que ha hecho toda la merdada el hospital, la tenemos de Ministra de Sanidad en España, o sea que lo tenemos claro.
Pere Peres - 27/07/2018
Hui, fent-me l'arrancaora per anar a la feina, he escoltat la conversa d'uns parrioquians del bar de Pepe el Coixo en el que un li deia a l'altre que com que té un cotxe al que a penes li dóna ús l'ha pujat a l'aparcament cobert de l'hospital per a que sol no li faça malbé la pintura... Ara que és gratis Ieeeeeeeee!
Aviats anem.
Juanma - 27/07/2018
Estoy totalmente de acuerdo con los comentarios de Diego y de Toni, por lo que no añadiría ni quitaría nada a lo que han dicho ellos.
Carles - 28/07/2018
La Sanitat ha de ser un servei per a les persones i no un negoci on fer-se rics a costa de la salut dels demés. És imposible que funcionara a la primera, donat els entrebancs que l'empresa Ribera Salut ha estat posant a la gestió pública. El primer més va ser caótic, es de veres, i és el que volien, La falta d'informació i el desmantelament dels magatzems de material, aixina ho van demostrar. I ara a fer crítica destructiva de la gestió pública. Però tots sabem quina és l'estratègia de Ribera Salut i dels qui ténen tant a agrair-li sols pel fet de la seua afinitat ideològica. Els treballadors de la pública pensem que és un agravi comparatiu. Nosaltres hem hagut de passar per un procés d'oposició per a obtindre un lloc de treball fixe, o estar en bolsa per un contracte temporal, o passar un concurs de trasllats quen la teua plaça la vas traure fora de la comunitat. I ara ens trobem en la sorpresa que els treballadors posats a dit, families senceres, es van a quedar amb la denominació de "personal a extingir". De veritat, és molt lamentable i a la vegada injust. Traure totes les places a concurs per a que tothom puguera optar en igualtat de condicions seria tot un detall per part de Conselleria. Ja està bé de regalets.
El hospital de la Ribera funciona, per molt de fem que vullguen tirar damunt de la conselleria. Els usuaris estan contents, ho se perque m'he preocupat de preguntar a molta gent. Però la caverna continua bramant i mentint, a vore si cola.
viejo - 30/07/2018
Toni, te daré esa información ya que ninguno de estos fantasmas te la da, lo que no impide que critiquen por criticar :

En el Hospital de la Ribera no existe cardiólogo de guardia, ni endocrino de guardia, ni oftalmólogo de guardia, ni neurólogo de guardia, etc. etc. Y no existen, por que en ningún hospital comarcal existen esos servicios ni han existido nunca. Lo que ocurre es que dependiendo del BANDO unos u otros critican o alaban mientras nosotros lo pagamos y lo sufrimos en nuestras propias carnes.

Es mentira el que la Generalitat no tuviera información del hospital, para eso estaban los sindicatos desde hace 20 añops y el comisionado desde hace tres años. Pero es cierto que la Generalitat en manos del PP no controlaba debidamente al hospital de la Ribera.

Antes Sanitatsolsuna aplaudía todo lo que hacia el Hospital y ahora critica todo lo que hace el Hospital. Mientras que antes teníamos a los sindicatos, Comisiones, UGT o SIMAP criticando todo lo que hacia el Hospital y ahora callan ante los evidentes fallos del Hospital.

Fallos que la propia gerente critica en reuniones con sus subalternos y que algunos graban para hacerlas públicas, hasta el punto de que la propia dirigente de EU ha pedido la destitución del equipo directivo del Hospital actual.

Pero tranquilos, Juanma lo arreglará, no tiene ni puñetera idea de como funciona un hospital comarcal y se dedica a aplaudir cualquier comentario que critique al actual equipo directivo del hospital. Todo un figura que no dudará en dar un giro de 360º para salir de la ignorancia y llegar a la completa burrera.

saludos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal