Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
domingo, 23 de septiembre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ de Llauradors demana sentit comú a tots els estaments de la cadena citrícola en aquest inici de campanya

Les previsions reflecteixen un 23% més de collita sobre l'atípica campanya passada i molt similar a la mitjana dels últims anys


 

 

 

LA UNIÓ de Llauradors assenyala que les dades de l'aforament de cítrics d'aquesta campanya, presentats avui per la Conselleria d'Agricultura, haurien de servir per a un correcte desenvolupament de la mateixa si es fan bé les coses i per a aconseguir uns preus rendibles per als productors amb una collita normal.

Es tracta d'una campanya amb una producció més alta (un 23%) que la passada, però bastant normal respecte a la mitjana dels últims anys. La qualitat és bona i les pluges de les últimes setmanes han sigut molt beneficioses ja que han fet incrementar el calibre del fruit i han estalviat regs.

El volum normal previst hauria de ser suficient per a absorbir tota la demanda dels mercats i augmentar les exportacions i l'objectiu hauria de ser que els preus aconseguits en la campanya passada repercutisquen ara sí de forma positiva en els productors amb una collita superior.

LA UNIÓ demana sentit comú a tots els estaments de la cadena citrícola per a no entorpir el correcte desenvolupament de la campanya i que hi haja inspeccions tant en magatzems com en camp per a garantir la idònia qualitat de la fruita al llarg de tota ella.

De la mateixa manera, sol·licita a les Administracions que recolzen de forma decidida la consolidació de nous mercats emergents (Àsia i Canadà, entre uns altres) i als operadors comercials que facen un esforç per a arribar a ells, a fi de no col·lapsar els mercats tradicionals.

Carles Peris, responsable del sector de cítrics de LA UNIÓ, afirma també que “és important que es complisca amb la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena agroalimentària i que es fomente l'ús del contracte de compravenda perquè segueix sense utilitzar-se i segueix havent-hi casos d'impagaments que deixen en la més absoluta indefensió al llaurador”.

LA UNIÓ de Llauradors

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal