Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
sábado, 12 de enero de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Aljazzira Jazz Club presenta a Alzira a Marco Mezquida en format 'piano sol'

Esta vesprada, a l'Auditori de la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores


 
.-000424
Marco Mezquida en 'piano sol'

Dissabte, 12 de gener de 2019

Auditori de la Casa de la Cultura

19:30 hores

Entrada: 3 € (reduïda: 2 € )

 

No és la primera vegada que escoltem en directe a Alzira a Marco Mezquida. Va vindre per primera vegada amb el quartet de Miquel Fernández, el 26 de maig de 2012. Ja el coneixíem d’haver-lo escoltat en gravacions, però va ser espectacular escoltar-lo en directe.

El tornàrem a veure de nou el 12 de juny del 2015, amb una proposta més experimental acompanyant a Julián Sánchez.

I ens va captivar de tal manera la darrera vegada que va actuar amb el trio de Gonzalo del Val, presentat el disc Koiné, el 27 de maig del 2017, que vam tindre ben clar que l’havíem de convidar com a líder, i hem pensat que el major protagonisme que li podem donar és en un concert en format de piano sol, format que té molt rodat (ja en té cinc discos enregistrats a piano sol!).

Aquest és un concert que no vos podeu perdre per res del món!

 

Hi ha consens entre la premsa, programadors, públic i els seus propis col·legues a assenyalar Marco Mezquida Mateos (Maó, 1987) com una de les aparicions més brillants i prometedores en l’escena musical de la península en dècades i un artista destinat a conquerir qualsevol escenari imaginable al món. Ha estat escollit Músic de l’Any per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya no una, sinó quatre vegades; ha presentat el seu concert de piano sol al imponent Palau de la Música -un privilegi reservat a pianistes de molt recorregut- i ha estat convocat per una interminable llista d’artistes de primer ordre per realitzar gravacions i concerts per tot el món.

Brillant com a compositor, pianista, improvisador, bandleader, eclèctic i camaleònic: Jarrett, Schubert, Ravel, Gesualdo o Bley, per nomenar uns pocs, es fonen exquisidament en l’ADN musical de Marco, que, tot acabats de fer 31 anys, ja té 50 discos gravats al costat dels millors músics del país i en la seva incessant activitat concertística ha realitzat centenars de concerts en importants auditoris, festivals i clubs de 30 països del món per 4 continents.

Nascut l’11 de març de 1987 a Maó, fill de dos professors, als 3 anys ja jugava amb la música i donada la seva facilitat per els ritmes i melodies, als 7 anys els seus pares el van animar a estudiar piano a l’Escola Municipal de Maó amb Tomé Olives i Ricard Ramisa; anys més tard va seguir estudiant piano jazz amb Suso González, piano clàssic amb Isabel Fèlix i orgue amb Tomé Olives. Des que es va llicenciar al 2009 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) -on va estudiar amb mestres com Agustí Fernández, Lluis Vidal, Albert Bover i Luca Chiantore- Mezquida s’ha convertit en un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic i de les músiques improvisades a Espanya, elogiat per la potent versatilitat, personalitat i magnetisme musicals, convertint-se en un dels artistes més complets i expressius de la seva generació.

La seua activat creativa no enganya: realitza una mitja de 180 concerts a l’any des de 2015 i ha gravat més de 50 discos amb els millors músics del país: 15 com a líder i colíder de grups gravant la seva pròpia música i 36 com a sideman o col·laborador de projectes diferents.

Destaquen els seus projectes Chicuelo & Marco Mezquida, Marco Mezquida & Els somnis de Ravel, MAP (Mezquida-Aurignac-Prats), el seu trio danès Pieris (Mezquida-Bodilsen-Andersen), els seus duets amb Manel Fortià, Pablo Selnik, Albert Bover, Ramon López, Félix Rossy. .. i els seus elogiats concerts a piano sol, un format on ha aconseguit ser anomenat mag del piano i on potencia la seva major llibertat estètica i creativa gràcies al seu bagatge en la música clàssica, contemporània, la música popular, el jazz, la lliure improvisació, el pop i el flamenc, com demostren els seus ja 5 discos publicats a piano sol entre 2013 i 2018.

La seva devoció pel món de la cançó popular es demostra en els seus duets estables amb grans cantants: destaca l’aclamat duet amb l’artista Sílvia Pérez Cruz; el duet que forma des de fa més de 10 anys amb la cantant Celeste Alías i el que té amb el compositor i cantant Alfonso de Vilallonga on ret tribut a la chanson.

Ha actuat i gravat al costat de grans figures llegendes del jazz com Lee Konitz, Bill McHenry, Carme Canela, Gorka Benítez, Jordi Rossy, etc i forma part d’una dotzena de grups més com sideman: Giulia Valle Trio, Michael Olivera Group, Albert Cirera i Tres Tambors, Guillermo McGill, Joan Vidal Sextet, Gonzalo del Val Trio, Marc Miralta Quartet. També ha potenciat la connexió amb la dansa, actuant habitualment a duo al costat de grans ballarins com Sol Picó (Premi Nacional de Dansa), Laia Molins i Joan Taltavull.

Ha actuat presentant els seus projectes en importants auditoris i festivals de 30 països en 4 continents. Destaquen els seus concerts en els Festivals de jazz de Tòquio, Jazzaldia de Sant Sebastià, Madrid, Montreal, Barcelona, Sao Paolo, Londres, Buenos Aires… així com les actuacions en importants auditoris com la Filharmònica de Colònia, el Palau de la Música de Barcelona, el Guggenheim de Bilbao, el Castell de Peralada, l’Auditori Nacional de la Ràdio d’Àustria… Ha actuat també en alguns dels clubs de jazz més emblemàtics del món com són el Blue Note de Nova York, SF Jazz de Sant Francisco, Unterfarht de Munic, Bimhuis d’Amsterdam, Pizza Express de Londres, Sunside de París, Moods de Zurich, Porgy and Bess de Viena, Jamboree de Barcelona, BMC de Budapest, Montmartre de Copenhague, Cafè Central de Madrid i el Sometime de Tòquio.

Ha composat i gravat la música per a 4 produccions teatrals entre 2015-2017): dues reeixides i premiades produccions dirigides per Julio Manrique: “El curiós incident del gos a mitjanit” en 2015, produïda pel Teatre Lliure; EVA de la companyia T de Teatre; una adaptació d’El Petit Príncep, etc. Ha enregistrat dos programes per a la televisió catalana (Jazz a l’Estudi). Ha tocat música de Chopin, Gershwin, Mingus, Amargós, etc amb varies orquestes de clàssica i big bands de jazz: la Simfònica de Balears dirigida per S. Brotons, l’Orquestra del Penedès dirigida per M. McGuiness, l’OCIM de Menorca, big band de Classijazz dirigida per Ramon Cardo, la big band de l’ESMUC dirigida per J.A. Amargós, etc.

Una desena de premis (Altaveu 2015, 2 premis Enderrock, 4 anys Músic de l’Any per l’AMJM de Catalunya, etc) jalonen la seva fulgurant carrera musical que combina amb la docència al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i a l’Escola Superior d’Estudis Musicals.

Aljazzira Jazz Club

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal