Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
sábado, 2 de marzo de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acull campionats esportius de colpbol

300 escolars d’Alzira distribuïts en categories participaran en els campionats de colpbol cada divendres


 ._000603
._000607 

El passat dia 15 de febrer van començar els campionats esportius escolars en la modalitat de colpbol al pavelló Fontana Mogort d’Alzira.  Al llarg dels pròxims mesos, aproximadament 300 escolars d’Alzira distribuïts en les categories de prebenjamins, benjamins i alevins participaran en els campionats de colpbol cada divendres en dos torns, un primer de 16.15 a 16.45 h i un segon torn de 16.45 a 17.30 h.

L’essència del colpbol és la busca d’un esport d’equip que supere les limitacions educatives dels esports tradicionals. És a dir, un joc col·lectiu que fomente la màxima participació de tots els jugadors, que reduïsca al màxim les diferències individuals i exigisca una necessària col·laboració i comunicació col·lectiva per aconseguir l’objectiu final del joc: el gol; és a dir, un autèntic joc d’equip.

Es tracta d’una disciplina creada pel mestre valencià Juanjo Biendicho fa més de 20 anys, que hui en dia està reconeguda en moltes escoles i campionats locals. La regidora d’esports, Aida Ginestar, ha manifestat al respecte: “Volem donar suport a un joc que naix amb l’objectiu clar d’integrar i fomentar la participació de tots, independentment de la condició física o del sexe dels jugadors, un joc que educa en la igualtat”.  

El colpbol es definix com un esport col·lectiu d’invasió disputat per dos equips mixtos de set jugadors en un espai clarament definit, i la finalitat del qual és introduir una pilota en la porteria contrària a base de colpejos amb les mans.

 
Bases del joc

Les bases del colpbol són les característiques singulars del joc, que el fan innovador i diferent i li donen la seua personalitat. La pretensió és la pràctica d’un esport dinàmic, coeducatiu, integrador i solidari i, a la vegada, divertit i motivador. Els dos pilars fonamentals del colpbol són la cooperació i la coeducació, ja que es tracta d’un joc sempre mixt i jugat al primer toc.

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesGeneral
Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal