Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
martes, 2 de abril de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira Camina, la campanya per a fomentar hàbits saludables de la Xarxa Salut

Hui s’enceta la campanya Alzira Camina, dins del programa de la Xarxa Salut “Connecta Actius per la salut”


._000589
 
._000593

Hui dimarts 2 d’abril s’enceta la campanya Alzira Camina, dins del programa de la Xarxa Salut “Connecta Actius per la salut”, per a promoure l’activitat física des de l’atenció primària.

L’activitat física constituïx en l’actualitat un dels principals factors implicats en la millora de la salut. L’evidència científica assenyala que, practicada amb regularitat, associa diversos beneficis per a la salut en totes les persones.

Alzira Camina consistix en l’organització de passejos saludables que eixiran en grup tots els dimarts i els dijous a les 9:30 des de la porta del Centre Sanitari Integrat Alzira I (carrer Pau s/n) i II (c/ Hort dels Frares), i la dinàmica consistirà en uns minuts de calfament i una marxa lleugera d’uns tres quarts d’hora. Es realitzaran parades al llarg del recorregut a les 9:40 h als Casalicis, a les 9:45 h a la plaça de la Generalitat i a les 9:55 h a les pistes d’atletisme. Durant la realització de l’activitat, els participants aniran acompanyats per professionals del Centre de Salut, que supervisaran i adaptaran l’activitat en funció dels participants.

El programa compta amb el suport de les regidories de Serveis Socials i Esports i la col·laboració del Departament de Salut de la Ribera, com a integrants del Grup Intersectorial de Promoció de l’Activitat Física i Salut del Departament de la Ribera.

L’objectiu d’este grup és, entre altres, la posada en marxa d’un Pla de Ruta saludable que servisca d’eina per a afavorir estils de vida saludables. Té per objecte convertir l’entramat de camins que empra la ciutadania en una o diverses rutes segures i accessibles que promoguen la pràctica de l’activitat física regular.

L’Ajuntament forma part del projecte en resposta a l’adhesió al IV Pla de Salut 2016-2020 “Salut en totes les edats. Salut en totes les polítiques”, en la qual es comprometia, entre altres, a desenvolupar projectes per a promoure la salut de la ciutadania.

Avantatges de caminar

- Caminar és un exercici que el pot realitzar la major part de la població. A més, si el practiquem diàriament, ens pot reportar grans beneficis per a la nostra salut:

- Millora l’equilibri, la força i la mobilitat.

- Controla el pes corporal.

- Millora l’estat d’ànim.

- Augmenta les defenses de l’organisme.

- Manté controlats els nivells de tensió arterial, colesterol i glucosa.

- Augmenta el rendiment intel·lectual.

- Millora la qualitat del son.

- Manté l’autonomia i les relacions socials.

- S’envellix més tard i amb major qualitat de vida.

- En definitiva, ens troben millor.

 

Com puc caminar de forma segura?

- Utilitze calçat, calcetins i roba transpirable adequada.

- Bega abans, durant i després d’una activitat física moderada o intensa.

- Si pren medicaments o patix una malaltia, consulte amb l’equip d’Atenció Primària si són compatibles amb el tipus, la intensitat i la duració de l’activitat física.

- Si es mareja o sent dolor en el pit, interrompa la pràctica i consulte un professional de la salut.

- Davant d’una lesió, practique repòs in situ, gel, compressió i elevació del membre.

- Vigile i respecte les normes de seguretat i els senyals de circulació.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal