Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 20 de abril de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 La Casa Consistorial d’Alzira completa la seua adaptació per a persones amb autisme

S’han utilitzat pictogrames que actuen com a adaptacions visuals dels espais


 
 
 ._000632
._000634 

S'ha completat l’adaptació dels diferents departaments de la Casa Consistorial amb senyalectica que fa ús de pictogrames. La passada setmana es va instal·lar el directori de totes les plantes i departaments de l’Ajuntament en l’entrada de l’edifici i hui es completarà amb les indicacions de cada planta. Així mateix també s’ha completat la instal·lació dels elements identificatius en la biblioteca i s’està treballant en els de l’edifici de La Clau i Idea.

Per a poder fer-ho possible s’han utilitzat pictogrames, proporcionats en la majoria per Arasaac, el Portal Aragonés de la Comunicació Augmentativa i Alternativa.

El projecte sorgix en vore que els espais, tant públics com privats, no estaven adaptats a les persones amb necessitats educatives i, més concretament, a les persones amb autisme.

La comunicació i el llenguatge són essencials per a relacionar-se, aprendre i per a participar en la societat. Gràcies a estos sistemes les persones, que, per qualsevol causa, no han adquirit o han perdut un nivell de parla suficient per comunicar-se de forma satisfactòria, necessiten utilitzar un SAAC, un Sistema Alternatiu i Augmentatiu de Comunicació.

La finalitat d’este programa és proporcionar anticipadors visuals que ajuden a una major comprensió de l’entorn i de les seues rutines, ja que és necessari adaptar i facilitar espais públics perquè la informació puga ser accessible per a les persones amb TEA o amb altres condicions que provoquen dificultats per a accedir a la informació.


Eureka Centre d’Estudis - Academia especializada en clases de refuerzo para todos los niveles (primaria, secundaria y bachiller) y de todas las asignaturas.   ._000531 


Cal recordar, a més, que la senyalització de la Casa Consistorial es trobava obsoleta i no aprofitava per a la seua finalitat. D’altra banda, l’Ajuntament ha considerat que la instal·lació de senyalitzacions amb pictogrames en dependències municipals destinades a un servici públic faria accessible la informació institucional tant a les persones estrangeres com a les persones amb dificultat visual o d’altres tipus.

Projecte d’IDINEA (Institut de Diagnostic i Intervenció de persones dins de l’Espectre Autista)

L’Ajuntament d’Alzira, va aprovar en Junta de Govern l’adaptació i accessibilitat d’espais públics de la ciutat per a persones amb necessitats educatives i amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), ha accedit en l’última Junta de Govern a aprovar un projecte que beneficiarà i ajudarà este col·lectiu de persones. Es tracta d’una iniciativa del programa IDINEA que desenvolupa la seua activitat dins de l’Associació La Nostra Veu.

Els espais que finalment comptaran amb l’adaptació visual són: la Casa Consistorial, les dependències de Recaptació, Guarda Rural, IDEA, l’edifici de la Clau i els Paratges Naturals de la Murta i la Casella, la Casa de la Cultura, la Biblioteca, el Gran Teatre i el Museu Faller.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

 

._000630
 

._000635 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal