Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.821 Fotografías: 108.798 Comentarios de usuarios: 125.564
EL SEIS DOBLE
martes, 4 de junio de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Bromera recorrerà la sanció imposada per la CNMC

L’editorial valenciana recorrerà davant l’Audiència Nacional


  

._000598

Bromera ha anunciat hui que recorrerà davant els tribunals la sanció que la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) li ha imposat, juntament amb altres 33 editorials de llibres de text. Aquesta sanció és fruit d’haver signat el “Codi de conducta del sector editorial de llibres de text i material d’ensenyament” impulsat el 2012 per ANELE (Associació Nacional d’Editors de Llibres de Text i Material d’Ensenyament).

L’objectiu d’aquest codi de bones pràctiques era el de posar fi a pràctiques gens ètiques que podrien conduir a il·lícits penals, com són la sol·licitud o el lliurament de regals –obsequis i productes de tota mena als centres educatius– com a contrapartida a la selecció dels llibres de text que ha d’utilitzar l’alumnat. Per aquest motiu s’hi van adherir la gran majoria d’editorials de llibre de text de l’estat espanyol, entre les quals hi havia Edicions Bromera.

Josep Gregori, editor de Bromera, ha defensat la conveniència d’acabar amb les pràctiques d’algunes editorials que donaven lloc a possibles casos de corrupció i suborn, i ha mostrat la seua sorpresa i el seu desacord amb la resolució de la CNMC. L’editorial valenciana recorrerà davant de l’Audiència Nacional, ja que entén que el mecanisme del codi de conducta d’ANELE ha estat sempre “públic i transparent”. L’editor ha recordat, a més, que la mateixa ANELE va presentar a la CNMC el codi de conducta, en entendre que es tractava d’un pas positiu per a eliminar pràctiques que es considera que podrien ser il·legals i que s’havien instaurat en el sector.

L’esmentat codi ètic, a més d’ajustar-se a la normativa que regula el sector, està fonamentat en recomanacions d’organismes internacionals de prestigi com l’Institut Internacional de Planificació de l’Educació (IIEPE) de la UNESCO, que reproven el frau en la distribució i adquisició o selecció de llibres de text a través de “suborn, regals, favoritisme” i que advoquen per pactes d’integritat com el que propugna ANELE “per millorar la transparència i garantir que se seleccionen els millors recursos, de millor qualitat i al millor preu”. A més, segueix, igualment, les pràctiques establides per codis similars aprovats en altres països (com a Itàlia o EUA), o d’altres sectors que compten amb una comercialització per prescripció similar, com el farmacèutic.

 

Bromera, sancionada només per la signatura i el seguiment del codi de bona conducta

La CNMC ha emés una resolució que sanciona un total de 34 editorials  de text, i la mateixa ANELE. Entre totes les editorials la multa ascendeix a 32,2 milions d’euros i 180.000 euros per a ANELE.

Segons han explicat des de l’editorial, Bromera ha sigut sancionada només per un dels tres supòsits recollits en l’expedient: la signatura del codi de conducta. La sanció, que en el cas de Bromera ascendeix com a grup a 160.000 euros, no posa en perill la bona salut de la principal editorial de text valenciana, segons han informat des de l’empresa. Bromera espera que, amb la interposició del recurs, la decisió de l’Audiència Nacional reconega la licitud i la correcció del codi deontològic que havia subscrit i la recta actuació de Bromera, que sempre ha estat compromesa amb una competència lliure i de bona fe.

Bromera
 
 
 
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

._000615 

 

._000629

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal