Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 13 de agosto de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Departament de Salut de la Ribera detecta 45 casos de violència de gènere en el primer semestre del 2019

Els professionals sanitaris del Departament de Salut han cribrat a més de 4.000 dones enguany


._000598

El Departament de Salut de la Ribera ha notificat 45 casos de violència masclista durant el primer semestre del 2019, dins de l'aplicació del programa de cribratge universal contra la violència de gènere de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La detecció d'estos 45 casos positius de violència de gènere ha estat fruit del treball de cribratge dut a terme pels professionals sanitaris dels centres d'Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera.

Cal destacar, en este sentit, que durant este primer semestre del 2019, els profes-sionals sanitaris han cribrat a un total de 4.004 dones, sent el de la Ribera un dels departaments de salut que més dones ha cribrat entre gener i juny d’enguany.

En el 78% dels casos de violència de gènere detectats pel Departament de Salut de la Ribera durant el primer semestre del 2019, el maltractament sofert per les dones ha estat de tipus psicològic, mentre que en el 71% dels casos el maltracta-ment ha estat físic. Només en un 2% dels casos s'ha registrat un maltractament de caràcter sexual.

 

Paper fonamental dels professionals sanitaris

Segons ha destacat la responsable de la Unitat d'Igualtat del Departament de Salut de la Ribera, Lola Oltra, "el paper dels professionals sanitaris és clau en la lluita contra la violència de gènere, d'aquí, la importància de mantenir una forma-ció i una conscienciació continuada, que permet detectar el major nombre de ca-sos possibles".

Així, el Departament de Salut de la Ribera, en col·laboració amb el Centre de Salut Pública d'Alzira, ha format, en els últims mesos a més de 250 professionals d'Atenció Primària sobre violència de gènere i l'aplicació del protocol de detecció de casos.

"Les dones víctimes de violència de gènere solen hiperfreqüentar les consultes mèdiques, afectades de diverses patologies com trastorns gastrointestinals, pro-blemes ginecològics, quadres depressius i d'ansietat, trastorns de la son, etc. Per això, és fonamental que, des dels mateixos centres sanitaris, es realitze una recer-ca activa de casos de dones maltractades, tant física com psicològicament, i que tenen por de buscar ajuda", ha assenyalat Oltra.

En este sentit, la responsable d'Igualtat de la Ribera ha afirmat que "no podem, per tant, escatimar esforços a l'hora de formar els professionals sanitaris, perquè puguen contribuir a fer front a esta xacra social amb la detecció precoç de casos".

Al costat dels cursos de formació, el Departament de Salut de la Ribera també ha organitzat, durant els primers mesos de 2019, més d'una desena d'accions de conscienciació, en què han participat més de 200 persones.

Departament de Salut de la Ribera

 

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 
._000599
._000602 
._000605
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 13/08/2019
El hombre en la gran mayoría tiene a su pareja como si de su propiedad se tratara, tratándola como su esclava. Muchos hombres de no trabajar por la mañana se van al bar, van al hogar a la hora de comer, cuando termina se va a la TV ver, y hasta al anochecer, y la mujer trabajando en el hogar sin parar, si levantas la voz cansada de esa situación, te levanta el puño diciendo que te va a matar, el miedo aterrador hace que muchas mujeres sufren en silencio y criadas de él siguen siendo, de no ser así, y le alzas la voz, como estas mujeres reciben maltratos del macho castigador. ¡Basta ya! de ese maltrato de la mujer, carcel deberian tener, porque si les privas de alejamiento no hacen caso y hasta crímenes hacia ellas están cometiendo, y esto no hay derecho. Como la justicia no defienda a esta mujer maltratada sin estos cárcel tener, seguirán habiendo crímenes de muchas mujeres inocentes por la mal justicia tener.
Conozco casos que tienen atemorizada en el hogar a la mujer, y ella por miedo hace lo que le dice el.
Dios creó al ser humano hombre y mujer, sin excepción, con derecho de igualdad, ninguno de los dos es más, y esa ley se ha de respetar.
¡Maya!
alziro - 19/08/2019
Rosa María, cuando dices "El hombre en la gran mayoría tiene a su pareja como si de su propiedad se tratara, tratándola como su esclava." o bien mientes o bien te refieres a ciertas culturas en particular.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal