--> La Comunitat Valenciana compta amb 2.662 xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat i acollits en famílies - elseisdoble.com


Martes, 14 de julio de 2020 Edición diaria nº 4.848 Año: 14 Noticias: 36.580 Fotografías: 96.301 Comentarios de usuarios: 111.967
EL SEIS DOBLE
domingo, 25 de agosto de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Comunitat Valenciana compta amb 2.662 xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat i acollits en famílies

Per a enguany, la prestació mensual que reben les famílies acollidores és de 450 euros mensuals, el doble que en 2015

 

._000556
 ._000557

La secretària autonòmica d'Assistència Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, ha destacat que la Comunitat Valenciana és una "terra d'acolliment" com demostra el fet que en aquests moments hi haja en la Comunitat Valenciana 2.662 xiquets, xiquetes i adolescents, tutelats per la Generalitat, i que viuen en una família acollidora. Ferrando ha apuntat que la vida en família és la millor opció per a unes etapes tan importants per al desenvolupament com són la infància i l'adolescència, i ha afegit que per aqueix motiu des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha fet una aposta tan important per l'acolliment al llarg de la passada legislatura.

La secretària autonòmica d'Assistència Primària i Serveis Socials ha destacat que en l'actualitat, dels 4.195 xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat, una mica més de la meitat viuen en acolliment familiar, una xifra que es vol continuar incrementant al llarg de la pròxima legislatura.
L'acolliment familiar, ha recordat, s'ha impulsat tant a través de les múltiples campanyes que es van fer per a incrementar el cens de famílies educadores, com amb una millora de les prestacions per al manteniment de la criança, que han convertit a la Comunitat Valenciana en l'autonomia, que de mitjana, millors ajudes té d'Espanya.
Així, ha recordat que en 2015, les famílies extenses cobraven 4,5 euros per persona acollida i dia, i en el cas de les educadores la quantitat inicial era de 9 euros, i ara ambdues cobren 15 euros, en el mòdul general, que és el més baix.
L'increment dels mòduls per a 2019 ha significat que una família acollidora tant extensa com educadora rebrà 450 euros mensuals, el doble que en 2015, el triple en el cas de les famílies extenses, que són aquelles que tenen vincles sanguinis amb el xiquet o la xiqueta tutelada. Però, a més, si es tracta d'una família monoparental, la prestació mensual s'elevarà a 540 euros i,si es tracta d'un acolliment especialitzat, ascendirà a 990 euros. Ferrando també ha recordat que, durant la passada legislatura, es va aprovar una nova normativa amb novetats importants, com el reconeixement de despeses mèdiques qualificades.
Aquestes ajudes cobreixen aquelles despeses que no són coberts en la xarxa sanitària pública valenciana, i sempre que aquests superen el 25 per cent de la prestació mensual per acolliment. La quantia en aquest concepte podria aconseguir, si fóra necessari, 10.000 euros anuals per persona menor d'edat acollida.
Aquest seria el cas de les ortodòncies, les ulleres o els tractaments psicològics o psiquiàtrics que poguera necessitar el xiquet, la xiqueta o adolescent. A més, l'Administració pot avançar quantitats amb la presentació d'un pressupost.

Perfil de l'acolliment infantil
La secretària autonòmica ha assenyalat que la majoria dels xiquets i xiquetes en acolliment familiar ho estan per part de persones amb les quals tenen vincles de sang, la qual cosa es coneix com a família extensa, i en les quals viuen 1.973 xiquets, xiquetes i adolescents en aquests moments en tota la Comunitat Valenciana. Els i les 689 restants que estan acolliment, viuen amb una família educadora.
Així dels 2.662 xiquets, xiquetes i adolescents que viuen en acolliment familiar en la Comunitat Valenciana, 797 estan a la província d'Alacant (548 en família extensa i 245 en família educadora); 302 en la de Castelló (238 en família extensa i 64 en educadora); i 1563 a València (1.187 en extensa i 376 en educadora).
La franja d'edat on hi ha major nombre d'acolliments és la que hi ha entre els 11 i els 14 anys, amb 844, seguida per la d'entre 15 i 17 anys, amb 704, mentre que entre els 7 i els 10 anys hi ha 582 xiquets i xiquetes acollides. Entre els 4 i els 6 anys hi ha 284 acolliments, i menors de 3 anys hi ha 248.
Les xifres per sexes estan bastant equilibrades. Així i tot són majoritaris els acolliments de xiquets, en concret un total de 1.342, enfront dels 1.320 de xiquetes.
D'altra banda, la modalitat d'acolliment més freqüent és la que té caràcter permanent, en concret 2.127, mentre que els temporals representen 487 i els d'urgència es queden en 48.
Ferrando ha incidit en la importància que, per a la Generalitat, tenen les famílies acollidores en les seues diferents modalitats, ja que representen el millor àmbit per al desenvolupament dels xiquets i les xiquetes, i ha afegit que, per aquest motiu, durant la present legislatura continuaran apostant per la fórmula de l'acolliment i fomentant-la.

G.V.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 


._000500

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.